Ζήστε σ' ένα έξυπνο σπίτι: 5 λόγοι για να ηλεκτροκινήσετε τις τέντες σας

27 Μαΐου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Inner Ziste Se Ena Eksipno Spiti 5 Logoi Gia Na Ilektrokinisete Tis Tentes Sas

Σε κάθε σύγχρονο σπίτι η υιοθέτηση αυτοματοποιημένων συστημάτων συνδράμει ουσιαστικά σε αυτό που όλοι ονομάζουν σήμερα «έξυπνη καθημερινότητα».

Τα τεντοσυστήματα αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ως σύγχρονες εφαρμογές ηλιοπροστασίας αλλά και θωράκισης από τις καιρικές συνθήκες ανεξαρτήτως εποχής. Συνιστούν ένα σχεδόν αυτονόητο κομμάτι του εξοπλισμού του σπιτιού, συνδυάζοντας πλέον τόσο εργονομικές όσο και αισθητικές λειτουργίες.

Υπηρετώντας διαφορετικές ανάγκες, τα τεντοσυστήματα διατίθενται σήμερα σε πλείστες παραλλαγές, από βιοκλιματικές τεντοπέργολες μέχρι κλασικές τέντες, αλλά και τέντες με κασετίνα ή zip μηχανισμό. Η αναβάθμιση της λειτουργικότητάς τους και η συνεπαγόμενη αύξηση της δημοτικότητάς τους οφείλεται εν μέρει τα τελευταία χρόνια και στη μεγάλη συνδυαστική τους ευχέρεια με τον κόσμο του αυτοματισμού.

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που ωθεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στην ηλεκτροκίνηση και ποια είναι τελικά τα ειδικότερα οφέλη που προσφέρει στα τεντοσυστήματα του σπιτιού;  

  1. Αυτονομία με αισθητήρες ανέμου και αισθητήρες κραδασμών

Δεν χρειάζεται πλέον να κοιτάτε κάθε λίγο ανήσυχος τον καιρό. Με τη δημιουργία εξατομικευμένων σεναρίων, μπορείτε να… εκπαιδεύσετε το σύστημά σας να προλαμβάνει τις ανάγκες σας και ανάλογα να ξεδιπλώνει ή να μαζεύει όταν οι ρυθμίσεις που έχετε θέσει στους αισθητήρες ανέμου και κραδασμών προειδοποιήσουν το σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε αυτόματα την έγκαιρη σκίαση του σπιτιού αλλά και την προστασία του από τις φθορές.

  1. Προστασία του τεντόπανου

Η ηλεκτροκίνηση του τεντοσυστήματος βεβαιώνει την έγκαιρη σύμπτυξη του τεντόπανου μέσα στην αεροστεγή και αδιάβροχη κασετίνα όταν η ένταση του αέρα ή της βροχής βαίνει εκτός προβλεπόμενου σεναρίου. Έτσι, επιμηκύνεται κατά πολύ η μέση διάρκεια ζωής του, εξασφαλίζοντας περισσότερη οικονομία στα έξοδα αντικατάστασής του. Επιπλέον, ο μηχανισμός ηλεκτροκίνησης διασφαλίζει την τέλεια εφαρμογή αλλά και ανάπτυξη του τεντόπανου, με αποτέλεσμα αυτό να συμπεριφέρεται λειτουργικά αλλά και αισθητικά άψογα.

  1. Δυνατότητα προσθήκης φωτισμού

Dinatotita Prosthikis Fotismou

Οι σύγχρονοι αυτοματισμοί δεν εξαντλούνται πλέον στον έλεγχο της κίνησης της τέντας. Η ηλεκτροκίνηση προβλέπει αυτοματοποιημένα σενάρια που εντυπωσιάζουν, όπως αυτά της προσθήκης φωτισμού στο τεντοσύστημα, με αποτέλεσμα να καθίσταται απόλυτα λειτουργικό και ευέλικτο οποιαδήποτε στιγμή ή εποχή κι αν θέλετε να απολαύσετε τη βεράντα, τον κήπο ή τον μπαλκόνι σας. Με την εν λόγω προσθήκη δίνουμε πραγματικά νέες απεριόριστες δυνατότητες που καλύπτουν τόσο ιδιωτικές όσο και επαγγελματικές ανάγκες.

  1. Απομακρυσμένη διαχείριση με τη βοήθεια του αυτοματισμού

Ο έλεγχος όλων των λειτουργιών ενός ή πολλαπλών συστημάτων ταυτόχρονα μέσω ενός τηλεχειριστηρίου δίνει τη δυνατότητα της απομακρυσμένης διαχείρισης οποιαδήποτε στιγμή ή εποχή με τη δύναμη του αυτοματισμού. Με την απομακρυσμένη διαχείριση που προσφέρουν τα συστήματα αυτοματισμού ως επιπλέον προσθήκη στις ηλεκτροκίνητες τέντες, συνεπάγεται η προστασία των εξωτερικών χώρων από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε και με έναν τρόπο με τον οποίον μπορούν να εξοικειωθούν με ασφάλεια και πολύ εύκολα όλα τα μέλη της οικογένειας.

  1. Εξοικονόμηση ενέργειας

Eksikonomoisi Energeias

Πρόσφατες μελέτες κατέδειξαν πως τα έξυπνα συστήματα συμβάλλουν στη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Υπολογίζεται πως μέσω των αυτοματοποιημένων συστημάτων σκίασης, οι ηλεκτροκίνητες λύσεις εξασφαλίζουν μείωση των αναγκών ενεργητικής ψύξης κατά 10% το καλοκαίρι, ένα ποσοστό που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε δυνητικά να αγγίξει το 80% στη συνολική εξοικονόμηση ενέργειας μέσω των ενεργοποιημένων ηλεκτροκίνητων λειτουργιών του έξυπνου σπιτιού του μέλλοντος. Η θερμομονωτική ιδιότητα των τεντών αποδεικνύεται εξίσου χρήσιμη στην ενεργειακή εξοικονόμηση και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυξάνοντας παράλληλα κατακόρυφα την παθητική θέρμανση των κτηρίων μονάχα από τον ήλιο.

Σε αυτή την προσπάθεια, ο αυτοματισμός και η ηλεκτροκίνηση είναι οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι. Μάθετε, λοιπόν, όλα όσα θέλετε επικοινωνώντας με κάποιον από τους εξειδικευμένους Συμβούλους Σκίασης της Euroblinds και ανακαλύψτε όλους τους πιθανούς τρόπους που μπορείτε να εξελίξετε τα εξωτερικά συστήματα σκίασης και να αυτοματοποιήσετε τα τεντοσυστήματα του σπιτιού σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer