Υπόθεση κουρτινόξυλα: 5 σημεία που πρέπει να εξετάσεις πριν προχωρήσεις σε αγορά

28 Οκτωβρίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner ipothesi kourtinoksila 5 simeia pou prepei na eksetaseis prinoxoriseis se agora

Οι κουρτίνες αποτελούν δικαιωματικά ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της εσωτερικής διακόσμησης ενός σπιτιού. Μαζί με τις λειτουργικές τους προεκτάσεις όπως την προστασία του χώρου από τον ήλιο, προσδίδουν μια ιδιαίτερη διακοσμητική ταυτότητα, χαρακτηριστική και αναγνωριστική της αισθητικής και  της προσωπικότητας του ιδιοκτήτη τους. Με ποικιλία χρωματισμών, σχεδίων και υφασμάτων, αποτελούν τον πιο συνηθισμένο και συνάμα τον πιο ιδιαίτερο τρόπο για να δώσει κάποιος ένταση, χρώμα και ισορροπία στο σπίτι.

Αν και εκ φύσεως προνομιούχες, οι κουρτίνες ωστόσο χρωστούν πολλή από τη χάρη τους στον τρόπο που επιλέγουμε να τις κρεμάσουμε. Τα κουρτινόξυλα τα τελευταία χρόνια διεκδικούν δυναμικά το δικό τους μερίδιο στην αγορά ενώ δεν είναι πλέον λίγοι όσοι δίνουν ισάξια έμφαση στον τύπο αλλά και το στυλ που θα επιλέξουν ανάλογα με την κουρτίνα που επιθυμούν και το παράθυρο που θέλουν να διακοσμήσουν.

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε 5 βασικά κριτήρια που θα σας οδηγήσουν στη σωστή επιλογή των κουρτινόξυλων που θα αναδείξουν τέλεια τις κουρτίνες σας.

 vasika kritiria epilogis kourtinoksilwn

  1. Ταιριάζει το κουρτινόξυλο στην κουρτίνα που θέλετε;

Αν έχετε ήδη βρει τις κουρτίνες των ονείρων σας είναι βασικό να απαντηθεί αυτό το ερώτημα πριν προβείτε στην επιλογή κουρτινόξυλου. Αντίστοιχα αν τα κουρτινόξυλά σας προϋπάρχουν και είναι συγκεκριμένα, τότε είναι καλό να κινηθείτε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή τους. Ο λόγος είναι πως ανάλογα με το υλικό κατασκευής του κουρτινόξυλου, προσφέρονται διαφορετικές δυνατότητες στήριξης και κρεμάσματος υφασμάτων διαφορετικού μεγέθους και βάρους. Αν για παράδειγμα, το κουρτινόξυλό σας είναι μεταλλικό, τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να κρεμάσετε σε αυτό μια βαριά κουρτίνα.

Μην ξεχάσετε επίσης να τσεκάρετε τη διάμετρο του σωλήνα αλλά και τον τρόπο στήριξης του κουρτινόξυλου, καθώς πάλι ανάλογα με το πόσο μακριά ή κοντά στο κάσωμα του παραθύρου βρίσκεται και σε ποιο υλικό ακουμπά (αλουμίνιο, τσιμέντο ή τούβλα) ποικίλλουν και οι προδιαγραφές αντοχής του.

  1. Υπάρχουν εξειδικευμένες ανάγκες στο δωμάτιο;

Ανάλογα με το δωμάτιο του σπιτιού, τα κουρτινόξυλα παρουσιάζουν διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αν μιλάμε για παράδειγμα για δωμάτια όπως το μπάνιο ή η κουζίνα, το υλικό κατασκευής πρέπει να είναι ανοξείδωτο ή πλαστικό μιας και τα δύο σημεία αγαπούν την υγρασία. Επίσης ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου σας, πρέπει να σκεφτείτε τον τύπο κουρτινόξυλου που χρειάζεστε. Τα κουρτινόξυλα απαντούν  σε κάθε εξειδικευμένη ανάγκη, όπως και στις περιπτώσεις που έχουμε ένα μεγάλο δωμάτιο και θέλουμε να το χωρίσουμε.

  1. Έχετε καταλήξει στο σωστό μήκος;

Για να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα, είναι σημαντικό το κουρτινόξυλο να έχει τοποθετηθεί στη σωστή θέση. Για αυτόν το λόγο πριν προβείτε στην αγορά του μπείτε στη διαδικασία να μετρήσετε το περίγραμμα του παραθύρου σας, καθώς το κουρτινόξυλο πρέπει να απέχει το λιγότερο 5-10 εκατοστά από το κάσωμα στο ύψος και να προεξέχει γύρω στα 10-20 εκατοστά από κάθε πλευρά για να έχετε ένα πλούσιο αποτέλεσμα και μια αποτελεσματική κάλυψη. Αν θέλετε να δώσετε έναν μεγαλοπρεπή τόνο στο σαλόνι, τοποθετήστε το κουρτινόξυλο σε ψηλότερη θέση, επιτρέποντας στο ύφασμα της κουρτίνας να ξεδιπλωθεί σε μεγαλύτερο μήκος.

  1. Έχετε αποφασίσει το ιδανικό χρώμα και υλικό;

exete apofasisei to idaniko xrwma kai iliko gia kourtinoksila

Σε ό,τι αφορά την επιλογή σχεδίων, χρωμάτων και υλικών... δεν υπάρχουν όρια! Η αγορά προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα επιλογών αλλά και συνδυασμών που τις αναδεικνύουν. Τα μεταλλικά κουρτινόξυλα πηγαίνουν πολύ με τα πιο λινά και σατέν υφάσματα, ενώ οι βαμβακερές κουρτίνες απογειώνονται με τα ξύλινα κουρτινόξυλα, δημιουργώντας έναν πολύ ισορροπημένο και συνάμα αέρινο συνδυασμό. Μπορείτε ακόμα να πειραματιστείτε και με τους χρωματισμούς, δίνοντας άλλο βάθος στη διακόσμηση (π.χ. τα σκουρόχρωμα κουρτινόξυλα με μεταλλικές λεπτομέρειες ταιριάζουν πολύ στην αισθητική του σαλονιού).

  1. Ταιριάζουν στο στυλ και την αισθητική σας;

Εκτός από την πρακτικότητά τους, τα κουρτινόξυλα διαδραματίζουν τον δικό τους ρόλο στη διακόσμηση. Για αυτόν το λόγο, άλλωστε, υπάρχουν πλέον στην αγορά διακοσμητικά σχέδια σε διαφορετικά σχέδια και μεγέθη. Η επιλογή των διπλών κουρτινόξυλων σε σημεία που θέλουμε να δώσουμε έμφαση παραμένει διακοσμητική τάση, ενώ επιλέγοντας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο περίτεχνα τελειώματα στα κουρτινόξυλα, κάθε δωμάτιο αποκτά πραγματικά τη δική του προσωπικότητα. Τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds προσφέρουν μια τεράστια συλλογή κουρτινόξυλων που ταιριάζουν σε κάθε στυλ, για να αναδείξετε ιδανικά κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Χαρείτε, λοιπόν, τα καινούρια σας κουρτινόξυλα και αναδείξτε τις κουρτίνες σας με τον καλύτερο και κομψότερο τρόπο. Στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds μπορείτε να αναζητήσετε εντελώς δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής με εξειδικευμένους διακοσμητές ώστε να διαμορφώσετε το σπίτι σας σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και το δικό σας γούστο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer