Τα συστήματα σκίασης στην πρώτη γραμμή εξοικονόμησης ενέργειας το καλοκαίρι 

12 Αυγούστου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner ta sistimata skiasis stin proti grammi eksoikonomisis energeias to kalokairi

Όσο και αν αγαπάμε τον ήλιο, το καλοκαίρι τα μέρη που μας παρέχουν προστασία από αυτόν μοιάζουν με… οάσεις! Για αυτόν τον λόγο τα τεχνητά συστήματα σκίασης, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, αποτελούν το πρώτο μέλημά μας για να τον κρατήσουμε μακριά και να διατηρήσουμε το σπίτι μας δροσερό με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί μια έννοια απόλυτα συνυφασμένη με την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Και αυτή την εποχή, όπου η ενεργειακή κρίση δείχνει… τα δόντια της, η αποτελεσματική σκίαση των χώρων μας με πράσινο και βιώσιμο τρόπο είναι απαραίτητη. 

Στην πρώτη γραμμή λοιπόν αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας για ενεργειακή εξοικονόμηση βρίσκονται τα συστήματα σκίασης καθώς μειώνουν εντυπωσιακά τις ενεργοβόρες καταναλώσεις των συστημάτων τεχνητού κλιματισμού των χώρων.

1. Αυτοματισμός 

Μέσω της εγκατάστασης ενός αυτοματοποιημένου συστήματος σκίασης θωρακίζουμε αυτόματα το κέλυφος του σπιτιού από την ευθεία έκθεση στις ηλιακές ακτίνες και κατά συνέπεια την υπεθέρμανσή του. Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό του σπιτιού παραμένει δροσερό όση ζέστη και αν έχει έξω χωρίς την παράλληλη ανάγκη για χρήση κλιματιστικού. Ο αυτοματισμός προβλέπει αυτή η δυνατότητα να λειτουργεί απερίσπαστη κάθε φορά που είναι αναγκαίο και σύμφωνα με τα σενάρια που έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης. Από την άλλη το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο των εσωτερικών και εξωτερικών συστημάτων σκίασης προφυλάσσουν εξίσου αποτελεσματικά το σπίτι από τον ήλιο ακριβώς τη στιγμή της ημέρας που λούζεται ολόπλευρα από τις ηλιακές ακτίνες. Ο συνδυασμός, λοιπόν, εσωτερικών και εξωτερικών αυτόματων συστημάτων, προσφέρει με ασφάλεια και ευκολία τη μέγιστη προστασία του σπιτιού από τον ήλιο αλλά και τις καλύτερες συνθήκες φυσικής δροσιάς και σκιάς.  
 
2. Βlackout κουρτίνες 

blackout kourtines

Ένας εξίσου αποτελεσματικός τρόπος για να μην καταναλώσουμε έξτρα ηλεκτρική ενέργεια με τη χρήση του κλιματιστικού μέσα στο σπίτι είναι οι κουρτίνες συσκότισης. Τα black-out υφάσματα αποκλείουν τον ήλιο, απορροφούν τις ακτίνες και εμποδίζουν τη διέλευση του φυσικού φωτός και τη διάχυση της θερμότητας στο χώρο. Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε τον έλεγχο της θερμοκρασίας και απολαμβάνουμε τη μεσημεριανή μας σιέστα χωρίς… ενοχλητικές παρεμβολές!


3. Σωστή εγκατάσταση τέντας, αποδοτικότερο κλιματιστικό 

Όλοι γνωρίζουμε πως το κατέβασμα της τέντας ειδικά τις μεσημεριανές ώρες εξασφαλίζει χαμηλότερη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι, καθώς μπλοκάρει τον ήλιο από το να πυρακτώσει παράθυρα και τοίχους. Αυτός είναι ο λόγος που κάνοντας κάτι τέτοιο, μειώνουμε την ανάγκη για χρήση του κλιματιστικού. Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος που η τέντα μας μπορεί να αυξήσει την απόδοση του κλιματιστικού. Σύμφωνα με το Τμήμα Ενέργειας των ΗΠΑ, επιτυγχάνουμε 10% αύξηση της απόδοσής του όταν η εξωτερική μονάδα είναι υπό σκιά και δεν την βλέπει απευθείας ο ήλιος. Αυτός είναι λοιπόν ένας ακόμη εξαιρετικός λόγος για να την τοποθετήσουμε κάτω από ένα σκέπαστρο, μια πέργολα, ή μια τέντα

 
4. Η εξωτερική σκίαση επιτρέπει μεγαλύτερη παραμονή στο εξωτερικό του σπιτιού 

i eksoteriki skiasi epitrepei megaliteri paramoni sto eksoteriko tou spitiou

Τα συστήματα εξωτερικής σκίασης δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για να περάσουμε όλο και περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό μέρος του σπιτιού. Συνθέτοντας συνθήκες δροσιάς, σκίασης αλλά και ελεγχόμενης έκθεσης στον ήλιο κατά βούληση, δεν καθιστούν αναγκαία την… υποχώρησή μας στο εσωτερικό του σπιτιού ακόμα και τις πιο θερμές ώρες της ημέρας. Συνεπώς, η χρήση του κλιματιστικού καθίσταται περιττή, αφού έχουμε εξασφαλισμένη τη φυσική δροσερή σκιά που επιθυμούμε.

Για να τα βγάλουμε πέρα λοιπόν με τους αυξημένους λογαριασμούς του ρεύματος αυτό το καλοκαίρι, αλλά και να ωφελήσουμε τον πλανήτη, εξοικονομούμε ενέργεια μέσα από την αποτελεσματική εγκατάσταση και την έξυπνη χρήση των συστημάτων σκίασης μέσα και έξω από το σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή καθοδήγηση για τις αποδοτικότερες διαθέσιμες μεθόδους και φυσικά μια επίσκεψη σε ένα καταρτισμένο Κέντρο Σκίασης Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer