Τα σημάδια που δείχνουν ότι είναι ώρα να αλλάξεις blinds

12 Μαΐου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner5 euroblinds

Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Ακόμα και αν τα blinds σας είναι φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά, είναι πιθανόν η μακρόχρονη χρήση και φθορά να σας φέρουν μοιραία αντιμέτωπους με την προοπτική της αντικατάστασης τους. Σε βάθος χρόνου είναι βέβαιο πως κάθε σπίτι λειτουργεί διαφορετικά και όσο αλλάζουν οι ανάγκες του αλλάζει και εκείνο. Είτε πρόκειται λοιπόν για μία μετακόμιση, για τον ερχομό ενός μέλους, για την αγορά ενός κατοικίδιου ή απλά για την ανακαίνιση του σπιτιού και τον επαναπροσδιορισμό της λειτουργικότητας κάθε δωματίου, τα blinds συχνά αναφέρονται ως οι πιο καθοριστικοί παράγοντες ανανέωσης που προσδίδουν μία εντελώς νέα προοπτική στον χώρο. 

Παρόλο, λοιπόν, που ισχύουν οι παραπάνω διαπιστώσεις παρατηρείται εξίσου το φαινόμενο να μην αναγνωρίζουμε ακριβώς πότε είναι η σωστή στιγμή να αλλάξουμε τα blinds μας. Λίγο η αναβλητικότητα, λίγο τα οικονομικά κάνουν πολλούς από εμάς να το καθυστερούμε. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να καταλάβουμε ότι πρέπει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία; 

1. Παραμορφωμένα blinds 

Τα λυγισμένα ή παραμορφωμένα blinds αποτελούν κατεξοχήν σημάδι αντικατάστασής τους, καθώς έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά και αλλοίωση από τη θερμότητα ή τη λανθασμένη χρήση τους. Εξίσου ένοχη για αυτήν την παραμόρφωση είναι και η υγρασία που μπορεί να επικρατεί στο σπίτι, με αποτέλεσμα το σύστημα να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστά ή να κολλούν οι περσίδες μεταξύ τους. Στην τελευταία αυτή περίπτωση καλό είναι να αντικαθιστάται όλο το σύστημα και όχι μονάχα οι προβληματικές περσίδες. 

2. Blinds που δεν ανασηκώνονται εύκολα 

Αν ανεβάζετε ή κατεβάζετε το blind με δυσκολία, τότε πιθανότατα υπάρχει πρόβλημα με τον μηχανισμό ανύψωσης και χειρισμού του συστήματος. Είτε το πρόβλημα υφίσταται στο μηχανικό τμήμα, είτε στο κορδόνι/ιμάντα χειρισμού, προτείνεται πάντα η άμεση και σε μερικές περιπτώσεις επείγουσα αντικατάσταση, καθώς υπάρχει κίνδυνος να πέσει όλο το blind και να προκύψει κάποιος τραυματισμός. 

3. Φαγωμένα ή ελαττωματικά κορδόνια 

Στην περίπτωση αυτή το πρόβλημα είναι ορατό και εύκολα ανιχνεύσιμο. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι αψηφούν τον κίνδυνο που υπάρχει. Τα φαγωμένα ή σπασμένα σε κάποια σημεία τους κορδόνια ή αλυσίδες αυτόματα υποδεικνύουν ένα παλιό σύστημα που έχει χρησιμοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να φθείρονται βασικά λειτουργικά του στοιχεία. Από την άλλη μπορεί και να αποτελεί ένδειξη ότι ο μηχανισμός προκαλεί ζημιά στο κορδόνι. 

inner2 2euroblindsss 1

4. Κιτρινισμένες ή αποχρωματισμένες περσίδες / ύφασμα 

Παρόλο που μία ελαφριά απόκλιση στο αρχικό χρώμα είναι αναμενόμενη με την πάροδο του χρόνου, όταν ένα blind έχει αποχρωματιστεί και οι περσίδες του έχουν κιτρινίσει πάει να πει ότι έχει έρθει ο καιρός για αντικατάσταση. Για να αποφύγετε παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον προτιμήστε υλικά και ανακλαστικά UV υφάσματα ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. 

5. Blinds που δεν καλύπτουν όπως πριν 

Αν οι περσίδες ή το ύφασμα του blind δεν αναπτύσσονται όπως πριν και δεν κλείνουν τόσο σφιχτά όσο όταν τα αγοράσατε, τότε προφανώς ο μηχανισμός έχει πρόβλημα και καλό είναι να αντικαταστήσετε ολόκληρο το σύστημα. 

6. Υπάρχουν εκτεθειμένα κορδόνια επικίνδυνα για τα παιδιά 

Αν στο χώρο σας κινούνται συχνά παιδιά η πρόσφατα καλωσορίσατε στην οικογένειά σας ένα νέο μέλος ή ακόμα και αν έχετε ένα κατοικίδιο που αγαπάει τις σκανταλιές, καλό είναι να απομακρύνεται τα blinds που έχουν εκτεθειμένα κορδόνια και μπορούν να αποτελέσουν αιτία ατυχημάτων μέσα στο σπίτι αν τα πιάσουν τα λάθος χεράκια. Προτιμήστε επιλογές χειρισμού χωρίς κορδόνι που παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια για αυτές τις ηλικίες/κατηγορίες. 

inner euroblinds

7. Είναι μικρότερα από ό,τι περιμένατε 

Αν τα blinds αφήνουν ακάλυπτο ένα κομμάτι του παραθύρου, δεν σας προσφέρουν το ποσοστό ιδιωτικότητας που θα θέλατε ή αφήνουν τον ήλιο να διαπερνά ακόμα και όταν είναι κλειστά, τότε είναι καλύτερο να τα αλλάξετε επιλέγοντας συστήματα που ανταποκρίνονται απόλυτα στις δικές σας ανάγκες. Μην ξεχνάτε ότι ένα σωστό σύστημα μπορεί να σας προσφέρει όχι μόνο προστασία από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες αλλά και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων από την αύξηση της παθητικής ψύξης η θέρμανσης του κτηρίου σας

8. Χρειάζεστε μια ανανέωση στο στυλ σας 

Η ζωή μας έχει διάφορες αλλαγές και αυτό συνεπάγεται πως και εμείς αλλάζουμε από αυτά που μας συμβαίνουν. Διαφορετικό γούστο έχουμε νεότεροι, για παράδειγμα, και διαφορετικό στυλ καθώς μεγαλώνουμε. Οι προσωπικές αυτές αλλά και επαγγελματικές στροφές αντανακλώνται με ακρίβεια στα πράγματα που επιλέγουμε να είναι γύρω μας. Αυτά απεικονίζουν τη συναισθηματική μας κατάσταση, την αισθητική μας, όπως και μερικές φορές την κοινωνική καταξίωση και την οικογενειακή μας ισορροπία. Σε ό,τι αφορά τα blinds υπάρχουν τόσα πολλά σχέδια, χρώματα, μοτίβα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά που σίγουρα ο καθένας μπορεί να διαλέξει αυτό που αντιπροσωπεύει καλύτερα το στυλ και τη διάθεσή του τη δεδομένη στιγμή.

Αν κάποιο από τα παραπάνω 8 στοιχεία (ή όλα) σάς ακούγονται οικεία, τότε μην χάνετε άλλο χρόνο. Έχει έρθει η στιγμή να καλωσορίσετε στη ζωή σας καινούρια blinds! Και με την καθοδήγηση των ειδικών συμβούλων σκίασης της Euroblinds είναι βέβαιο πως θα κάνετε τις καλύτερες επιλογές! Ανακαλύψτε τα Κέντρα Σκίασης μας σε όλη την Κύπρο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer