Γεωργία Μονιάτη: «Η Euroblinds ξεχωρίζει για τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα, την κουλτούρα και τις αξίες της»

31 Μαρτίου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 02

Η κ. Γεωργία Μονιάτη εργάζεται επί δεκαετίες στη Euroblinds σε νευραλγικό πόστο. Δέχτηκε με χαρά να μοιραστεί μαζί μας κάποια συμπεράσματα που έχει αποκομίσει από την πολύχρονη πείρα της, καθώς και να περιγράψει το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων της Εταιρείας. 

1. Πόσο καιρό εργάζεστε στη Euroblinds; 

Εργάζομαι στην Εταιρεία 25 χρόνια. 

2. Ποια  είναι η θέση σας;  

Εργάζομαι κυρίως στο Τμήμα Παραγωγής, έχοντας κάτω από την αποκλειστική μου ευθύνη τα Vertical Blinds, τα Roman Blinds και τα πάνελ, ενώ παράλληλα βοηθώ και στα υπόλοιπα Τμήματα, όπως στις ρολοκουρτίνες και στα Zebra ή τα Venetian Blinds, καθώς και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.  

3. Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής των συστημάτων που ακολουθείτε καθημερινά; 

Κάθε μέρα ξεκινά με τις παραγγελίες που πρέπει να διεκπεραιωθούν εκείνη την ημέρα. Με βάση το πρόγραμμα που μας δίνει ο υπεύθυνος παραγωγής, φροντίζουμε να παραγγείλουμε από την αποθήκη ό,τι υλικά χρειαζόμαστε για την παραγωγή των συστημάτων σκίασης. Κάθε παραγγελία, φυσικά, πραγματοποιείται με σειρά προτεραιότητας. 

4. Ποιες ιδιότητες απαιτούνται για να εργαστεί κάποιος στο Τμήμα Παραγωγής;

Ένα άτομο που θέλει να εργαστεί στο Τμήμα Παραγωγής πρέπει να χαρακτηρίζεται από Ομαδικό Πνεύμα, αμεσότητα, ευστροφία και ταχύτητα, ώστε να βρίσκει γρήγορα λύση σε οποιοδήποτε δυσκολία προκύψει και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε περιόδους αιχμής, όταν η πίεση είναι έντονη.  

 inner 03

5. Πείτε μας μερικά λόγια για τα Συστήματα Σκίασης. Υπάρχει κάποιο που είναι πιο περίπλοκο στην παραγωγή;  

Τα συστήματά μας χωρίζονται σε κατηγορίες: τα συστήματα εσωτερικής σκίασης, που τοποθετούνται στο εσωτερικό ενός σπιτιού ή κτιρίου, και τα συστήματα εξωτερικής σκίασης, που τοποθετούνται εξωτερικά. Κάθε σύστημα είναι ξεχωριστό και έχει τις δικές του απαιτήσεις και δυσκολίες. 

6. Ποιος τύπος Εσωτερικής Σκίασης είναι ο δημοφιλέστερος; 

Όλα αυτά τα χρόνια που εργάζομαι στην Εταιρεία, το σύστημα που προτιμά περισσότερο ο κόσμος είναι οι ρολοκουρτίνες και τα Zebra Blinds. 

7. Aς μιλήσουμε λίγο για σας. Γνωρίζουμε πως είστε δραστήρια, με πολλή ενέργεια. Πιστεύετε ότι η διάθεση και η ψυχολογία επηρεάζει την επαγγελματική μας πορεία; 

Πράγματι, είμαι πολύ δραστήρια και χαρακτηρίζομαι από θετική διάθεση. Αυτό, φυσικά, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στο Τμήμα Παραγωγής αλλά και σε ολόκληρη την Εταιρεία. Είμαστε όλοι σαν μια μεγάλη οικογένεια και αυτό αναμφίβολα με βοηθά να αποδίδω καλύτερα στην εργασία μου. 

 8. Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια που εργάζεστε στη Euroblinds, και τι αποκομίσατε από αυτή την εμπειρία;

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η μεταφορά του εργοστασίου μας από τη Λευκωσία στη Λεμεσό. Ώς τότε, ήμουν υπεύθυνη μόνο για τα Roller Binds, και μέσα σε μία μόνο εβδομάδα έπρεπε να μάθω όλα τα υπόλοιπα συστήματα! Ήταν αναμφίβολα πολύ δύσκολο, αλλά με θέληση, πείσμα και υπομονή, όλα γίνονται. 

9. Τι συμβουλή θα δίνατε σε ένα νέο άτομο που έρχεται να εργαστεί στο Τμήμα Παραγωγής στην Euroblinds;

Να έχει όρεξη για δουλειά, να ρωτάει, να μαθαίνει, να έχει ομαδικό πνεύμα, υπομονή και, φυσικά, θετική ενέργεια, καθώς η ψυχολογία είναι το παν σε κάθε εργασία.  

10. Πόσο πολύ πιστεύετε ότι θα αλλάξει ο τομέας της παραγωγής Συστημάτων Σκίασης στο μέλλον;

Όλα εξελίσσονται όσο περνούν τα χρόνια, και αναμφίβολα το ίδιο θα συμβεί και στον δικό μας κλάδο. Για παράδειγμα, σύντομα νέα μηχανήματα θα κάνουν την κατασκευή των συστημάτων πιο εύκολη και γρήγορη. 

inner 05

11. Πώς νιώθετε που είστε μέλος της και πως είναι οι σχέσεις σας με τους υπόλοιπους συναδέλφους; 
Νιώθω πολύ υπερήφανη που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας — γιατί μετά από τόσα χρόνια, μόνο ως οικογένεια μπορώ να αισθανθώ τους συναδέλφους μου, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ήδη πάνω από 10 χρόνια στην Εταιρεία. Όπως αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, είμαστε όλοι ένα! 
 
12. Ποια στοιχεία πιστεύετε είναι αυτά που ξεχωρίζουν την Euroblinds;
Η Euroblinds ξεχωρίζει για τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα, την κουλτούρα και τις αξίες της, καθώς και για τη συνεχή αναζήτηση νέων, πιο προηγμένων λύσεων σκίασης. Γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί με διαφορά την κορυφαία εταιρεία συστημάτων σκίασης. 
 
13. Πείτε μας με 3 λέξεις τι σημαίνει για εσάς η Euroblinds.
Οικογένεια, εξέλιξη, ομαδικότητα! 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer