Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: 3+1 βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε

09 Δεκεμβρίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner xristougenniatiko trap pou prepei na proseksete

Χριστούγεννα... μυρίζουν σε κάθε σημείο της πόλης για αυτό και οι προετοιμασίες για να είναι όλα έτοιμα τη μεγάλη μέρα έχουν ήδη ξεκινήσει. Αν είστε φέτος εσείς αυτός που θα υποδεχτεί κόσμο και θα προσφέρει το σπίτι του για πολύτιμες οικογενειακές στιγμές, επιβάλλεται να κάνετε από τώρα έναν ουσιαστικό έλεγχο του χώρου σας έτσι ώστε να πληρούνται σωστά οι προδιαγραφές φιλοξενίας του τέλειου χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Παρακάτω θα βρείτε τα σημαντικά σημεία που πρέπει να αναβαθμίσετε ενόψει Χριστουγέννων, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο αισθητικά αποτέλεσμα.

1. Διακοσμητικά στοιχεία στο τραπέζι

Το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πρέπει να ξεχωρίζει, καθώς αναλαμβάνει το βάρος όχι μόνο της γαστρονομικής αλλά και της αισθητικής απόλαυσης της οικογένειας και των προσκεκλημένων της. Κατεβάστε, λοιπόν, τα καλά σερβίτσια σας, ανανεώστε το γιορτινό τραπεζομάντηλο και τα ράνερ σας, ανακαλύψτε όμορφες δέστρες για τις πετσέτες, συνθέστε εμπνευσμένα centerpieces, επενδύστε σε ευφάνταστα ανθοδοχεία και αρωματικά χριστουγεννιάτικα κεριά για να το απογειώσετε διακοσμητικά και να προσφέρετε χαρά και ικανοποίηση σε όλες τις αισθήσεις. 

2. Φυσικό φως

fisiko fws

Το χειμώνα η ανεμπόδιστη διέλευση του φυσικού φωτός μέσα στο σπίτι χαρίζει αρμονία, δημιουργεί ενδιαφέρουσες αντανακλάσεις, που ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα κάνουν την ατμόσφαιρα υπέροχη, και γενικά μας ανεβάζει πολύ τη διάθεση. Αξιοποιήστε την ευελιξία και λειτουργικότητα που σας προσφέρουν τα σωστά για το χώρο και τις ανάγκες του σαλονιού σας συστήματα εξωτερικής και εσωτερικής σκίασης, προκειμένου να χαρίσετε στο γιορτινό τραπέζι την επιθυμητή λάμψη!

3. Ατμόσφαιρα

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι χρωστά πολλά από τον χαρακτήρα του στην ατμόσφαιρα που το περιβάλλει. Μεγάλο ρόλο διαδραματίζουν φυσικά οι κουρτίνες που στολίζουν το χώρο, υπηρετώντας τόσο πρακτικούς όσο και διακοσμητικούς σκοπούς.

Λόγω της εποχής, η επένδυση σε χοντρά φύλλα κουρτίνας δίνει τη δυνατότητα για ενδιαφέροντες συνδυασμούς με λεπτότερα υφάσματα και διαφορετικές υφάνσεις, ειδικά μέσα στο σαλόνι και την τραπεζαρία που μονοπωλούν το χρόνο μας μέσα στο σπίτι τα Χριστούγεννα. Ανάλογα με το είδος ραψίματός τους και το πόσο έντονα ripples θέλουμε στη συνολική τους επιφάνεια, στη Euroblinds βρίσκουμε όποια κουρτίνα κυριολεκτικά θέλουμε! Φοδραρισμένες, με μεγάλα ή μικρά στριφώματα για καλύτερο πέσιμο, πλισέ με πιέτες διαφορετικών διαβαθμίσεων, όλες χαρίζουν ένα διαφορετικό statement στο χώρο, ενώ ανάλογα με τον τρόπο που θα τις κρεμάσουμε στο κουρτινόξυλο (με ενσωματωμένους κρίκους, τιράντες, pocket effect ή σε σιδηρόδρομο) μπορούμε να δημιουργήσουμε αμέτρητα στυλ που εντυπωσιάζουν.

kourtines ametrita stil pou entiposiazoun

Τα Χριστούγεννα, εξάλλου, μπορούμε να συνδυάσουμε πλήθος υφασμάτων όπως κασμίρι ή βελούδο, για επιβλητικά στυλ, αλλά και οικεία patterns από βαμβάκι ή πολυεστέρα, με αποτέλεσμα να έχουμε ακριβώς το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Από το ίδιο ύφασμα μπορούμε να φτιάξουμε μαξιλαράκια και να επενδύσουμε γωνιές και αντικείμενα του σπιτιού, ώστε μαζί με τις κουρτίνες να επιτυγχάνεται μια αψεγάδιαστη αρμονία.

Μην ξεχνάμε πως ανάλογα με το ύφος που θέλουμε να προσδώσουμε στο δωμάτιο, στην επιλογή μας έχουμε και τις κουρτίνες πλήρους συσκότισης (blackout) που προσθέτουν και προστατεύουν την ιδιωτικότητά μας από αδιάκριτα βλέμματα. Τα Κέντρα Σκίασης Euroblinds διατηρούν συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς Οίκους υφασμάτων και ανανεώνουν συνεχώς τις συλλογές τους με εμπνευσμένα υφάσματα που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις, ώστε με τη σωστή καθοδήγηση να βρίσκουν ακριβώς τι χρειάζεται για να αναδείξουν το στυλ τους!

4. Οι καλεσμένοι σας

Είναι μέρες χαράς αλλά και ειλικρινών προθέσεων. Οι άνθρωποι που θα καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι σας πρέπει να είναι αυτοί που σας αγαπάνε και σας νοιάζονται πραγματικά. Πέρα από τα προσχήματα και τις κοινωνικές ευπρέπειες, ο χρόνος που μας δίνεται με τους αγαπημένους μας είναι πραγματικά λίγος μέσα στο άγχος της καθημερινότητας. Ας μην είναι, λοιπόν, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μια ακόμα κοινωνική υποχρέωση για να δείτε συγγενείς με τους οποίους ξέρετε πως δεν ταιριάζετε. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ανθρώπους που θα σας κάνουν να περάσετε όμορφα και θα κάνουν αυτές τις στιγμές ακόμα πιο όμορφες.

Όπως και αν επιλέξετε να διαμορφώσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, φροντίστε να είναι φορτωμένο με πολλή αγάπη. Αν δώσετε, μάλιστα, έμφαση στα παραπάνω σημεία είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσετε τις συνθήκες για να περάσετε αξέχαστα. Και αν χρειάζεστε περισσότερη έμπνευση για να απογειώσετε την αισθητική και την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, εμπιστευτείτε τον προσωπικό σας Euroblinds διακοσμητή για να τα κάνετε όλα όπως έχετε ακριβώς φανταστεί!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer