Work from home: 4 συμβουλές για τη διαμόρφωση ενός λειτουργικού χώρου

06 Μαΐου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner work from home 4 simvoules gia ti diamorfosi enos leitourgikou xorou

Η νέα πραγματικότητα διαμορφώνει ένα νέο σκηνικό στον τομέα της εργασίας, με αρκετούς από εμάς να συνεχίζουν την τηλεργασία από το σπίτι όσο οι συνθήκες το επιβάλλουν. Και κάπου εκεί τα όρια κινδυνεύουν να χαθούν, μιας και οι εγκαταστάσεις του σπιτιού είναι εξ΄ορισμού διαμορφωμένες να μας ηρεμούν από το άγχος της δουλειάς. Τι γίνεται, όμως, όταν τα απανωτά meetings, τα πιεστικά deadlines, οι ατελείωτες κλήσεις και η υπερδραστήρια χρήση του διαδικτύου μετακομίζουν… στο σπίτι;

Οι παρακάτω συμβουλές στόχο έχουν να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας χωρίς παράλληλα να καταστρέψουμε την αίσθηση της οικειότητας και της χαράς που προσφέρει το σπίτι μας. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να φτιάξουμε μια εμπνευσμένη και λειτουργική επαγγελματική γωνιά, που όχι μόνο θα μας κάνει πιο παραγωγικούς και συγκεντρωμένους, αλλά και πιο… χαρούμενους;

1. Το κατάλληλο σημείο με τον σωστό φυσικό φωτισμό

Αρχικά, επικεντρωθείτε στην επιλογή ενός χώρου που σας δίνει άνεση κινήσεων, χωρίς όμως να πρωταγωνιστεί μέσα στο σπίτι. Σκεφτείτε δημιουργικά, λοιπόν, και αναρωτηθείτε σε ποια σημεία θα χωρούσαν βολικά ένα γραφείο και μία καρέκλα. Θα εκπλαγείτε σαν διαπιστώσετε πόσο χρήσιμα μπορούν να φανούν σημεία όπως οι εσοχές δίπλα στο τζάκι, ο κενός χώρος κάτω από τις σκάλες, τα μεγάλα περβάζια των παραθύρων κ.λπ. Όπου κι αν επιλέξετε, ωστόσο, να στήσετε το γραφείο σας, είναι σημαντικό να έχετε βεβαιωθεί πως δεν είναι ένα σκοτεινό μέρος. Η διάχυση του φυσικού φωτός στο χώρο πρέπει να γίνεται απρόσκοπτα, έτσι ώστε οι ανάγκες του σε φωτισμό να καλύπτονται φυσικά κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Έρευνες έχουν αποδείξει πως παραμένουμε περισσότερο δραστήριοι και αποδοτικοί όταν νιώθουμε πως η μέρα είναι μπροστά μας. Αντίθετα, όσο πιο σκοτεινό είναι ένα σημείο ή όσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη του τεχνητού φωτισμού, τόσο πιο κουρασμένοι αισθανόμαστε. Τοποθετήστε, λοιπόν, το γραφείο προς τα παράθυρα, πάντα με τον σωστό προσανατολισμό προς το φως του ήλιου, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τον ήλιο αλλά και να παίρνετε ενέργεια και δύναμη από τη θέα έξω από αυτό.


2. Περιορίστε τις σκιές και την αντανάκλαση

perioriste tis skies kai tin antanaklasi oikiaka rola roller blinds 

Το να μπορείτε να ελέγχετε το φως κατά το δοκούν, σημαίνει αυτόματα και τον εξατομικευμένο έλεγχο των σκιάσεων μέσα στο γραφείο. Η κατάλληλη χρήση εξωτερικών συστημάτων σκίασης, όπως των οικιακών ρολών ή των τεντοσυστημάτων, αλλά και εσωτερικών μηχανισμών σκίασης, όπως των blinds, σας επιτρέπει να ρυθμίζετε το ποσοστό διάχυσης του φυσικού φωτός στο χώρο, με αποτέλεσμα να μην αποσπάστε από τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις και να συγκεντρώνεστε καλύτερα στη μελέτη ή την εργασία σας.

Ειδικότερα για τις ρολοκουρτίνες, το ζεστό μεσογειακό κλίμα της Κύπρου θέτει συγκεκριμένες απαιτήσεις. Με υψηλά επίπεδα σκόνης και ζέστης όλον το χρόνο, η κατάσταση μπορεί να γίνει ασφυκτική, γι' αυτόν το λόγο στη Euroblinds προτείνονται υφάσματα υψηλών αποδόσεων που αντιστέκονται στη σκόνη (σκονο-απωθητικά) και στους λεκέδες (αλέκιαστα) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα συστήματα Roller, Roman και Vertical Blinds.

3. Κουρτίνες και μαξιλάρια

Είναι γεγονός πως η επιφάνεια και ο χώρος εργασίας οφείλουν να ακολουθούν μια πιο μίνιμαλ αισθητική, μιας και οι πολλοί αντιπερισπασμοί μπορούν να αποβούν μοιραίοι στη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα αποστειρωμένο εργασιακό περιβάλλον μέσα στο σπίτι. Διαμορφώνοντας έναν χώρο που αποπνέει αισιοδοξία και χαρά επιτυγχάνουμε καλύτερα το σκοπό μας, γι' αυτό και μπορούμε να μεταφέρουμε με μέτρο το στυλ που κυριαρχεί στο υπόλοιπο σπίτι και σε αυτή τη γωνιά. Ένα έργο Τέχνης, μερικές αέρινες λινές κουρτίνες, λίγα πολύχρωμα μαξιλάρια μπορούν να κάνουν αισθητή διαφορά.

silloges ifasmatwn kourtines alhambra

Οι συλλογές υφασμάτων στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds αξιοποιούν πλήρως τη δύναμη της ψυχολογίας των χρωμάτων, μέσα από δυναμικά patterns και χρώματα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα για αμέτρητους συνδυασμούς που ταιριάζουν σε κάθε χώρο. Με μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και υφάνσεων, στις συλλογές Nouvelle Deco και Wow ξυπνάμε μέσα μας τη χαρά της δημιουργίας, ενώ τα ethnic μοτίβα του Οίκου Alhambra ταξιδεύουν τη διάθεσή μας σε κάθε σημείο του πλανήτη! Κι αν θέλουμε να συγκεντρωθούμε καλύτερα και να εστιάσουμε, οι προτάσεις των συλλογών Pure, Iconic και Bloomy&Cool έχουν τα πιο fancy και μοντέρνα σχέδια!

4. Πράσινη ενέργεια!

prasini energeia wooden venetial blinds 

Τα φυτά δεν αποτελούν μονάχα μια προέκταση του διακοσμητικού status ενός γραφείου, αλλά λειτουργικό του στοιχείο, καθώς αποδεδειγμένα προσφέρουν ηρεμία, ενεργοποιούν την εγκεφαλική λειτουργία, ενισχύουν τη μνήμη και επαναφέρουν τη συναισθηματική ηρεμία μετά από οποιαδήποτε ψυχολογική φόρτιση. Γι' αυτόν τον λόγο, αποτελούν απαραίτητα στοιχεία ενός ισορροπημένου και θετικού χώρου εργασίας.

Όσο προχωρά ο καιρός και οι συνθήκες αλλάζουν, τόσο πιο εύκολη θα γίνεται η προσαρμογή μας σε μια εξέλιξη που ανάλογα με τη διαχείρισή της, μπορεί (και πρέπει) να έχει θετικό πρόσημο. Ας βγούμε, λοιπόν, όλοι πιο σοφοί και πιο δυνατοί από αυτή τη νέα πραγματικότητα, φροντίζοντας με αγάπη και δημιουργία τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική μας ζωή. Οι Σύμβουλοι των Κέντρων Σκίασης Euroblinds, άλλωστε, προσφέρουν καθημερινά τις γνώσεις και την εμπειρία τους προκειμένου το σπίτι μας να γίνει ο χώρος που αγαπάμε να ζούμε και να δουλεύουμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer