Σεπτέμβριος: Ο ιδανικός μήνας για ανανέωση και ολοκλήρωση στόχων

08 Σεπτεμβρίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner septemvrios o idanikos minas gia ananeosi kai oloklirosi stoxwn

O Σεπτέμβριος αποτελεί έναν μήνα ορόσημο στις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε ενόψει του χειμώνα. Μετά τη ραστώνη των διακοπών είμαστε στην κατάλληλη διάθεση να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους μας και να βάλουμε τις σωστές προτεραιότητες. 

Μάθετε παρακάτω, λοιπόν, γιατί ο Σεπτέμβριος αποτελεί την καλύτερη αφετηρία για να σχεδιάσουμε και να υποστηρίξουμε με μεγαλύτερη όρεξη αλλά και αφοσίωση ένα ουσιαστικό πλάνο ανανέωσης. 

1. Τέλεια ευκαιρία για ενδοσκόπηση 

Το καλοκαίρι είναι πίσω μας (αλλά όχι και τόσο για να μην το θυμόμαστε), το σχολείο ξαναρχίζει και ο Σεπτέμβριος μας βρίσκει με φορτισμένες μπαταρίες από τις αποδράσεις του καλοκαιριού. Αυτή η θετική ενέργεια και η εσωτερική δύναμη από την ανάπαυλα των διακοπών είναι το καλύτερο καύσιμο για να επικεντρωθούμε σε νέους στόχους ή να θεμελιώσουμε σταθερότερα τους προηγούμενους. Ο καθαρός αέρας, οι παρέες, η φύση έχουν συνδράμει στο να δούμε με μεγαλύτερη έμπνευση τα σχέδιά μας και να τα αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία και νέα δυναμική. 

2. Ένας μήνας σαν τον Ιανουάριο… αλλά καλύτερος! 

Σε αντίθεση με τον Ιανουάριο που διαθέτει τα σκήπτρα ως ο κατεξοχήν μήνας των νέων αποφάσεων, ο Σεπτέμβριος διαθέτει τη σοφία και την πολύτιμη εμπειρία των περασμένων μηνών, ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι είναι αυτό που μπορούμε να καταφέρουμε και να θέσουμε ρεαλιστικότερους στόχους. Δεν βαδίζουμε δηλαδή στα τυφλά, μονάχα με την ελπίδα ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος. Έχουμε ήδη θέσει βάσεις για τα όνειρά μας και μπορούμε να διοχετεύσουμε σωστότερα τη δυναμική μας στα σημεία που πρέπει. 

3. Αρκετός χρόνος για να τα καταφέρουμε 

arketos xronos gia na ta kataferoume

Όσο η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας για να μας δώσει αρκετό, αλλά όχι άπλετο χρόνο για να μην αναβάλλουμε πλέον όσα είχαμε βάλει στόχο. Και φυσικά διαθέτει όλο το διάστημα για να μας επιτρέψει μικρά βήματα, λάθη και αναπροσαρμογές που θα φέρουν σταδιακά και ομαλότερα πολύ κοντά σε αυτό που θέλουμε μέχρι του χρόνου.

4. Ο καιρός είναι σύμμαχος 

Ο καιρός του Σεπτεμβρίου αγαπά περισσότερο το καλοκαίρι παρά το φθινόπωρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έχουμε ακόμα αρκετές ευκαιρίες για βόλτες, εκδρομές και ανασυγκρότηση που θα μας κινητοποιήσουν να μην εγκαταλείψουμε τους στόχους και να τους εδραιώσουμε ακόμα καλύτερα. Ο καλός και ζεστός καιρός μας κινητοποιεί ακόμα περισσότερο και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση.

5. Χρονικό και… ηθικό πλεονέκτημα 

Στο γύρισμα του νέου χρόνου, εκεί όπου οι άλλοι θα θέτουν τότε τις νέες αποφάσεις για το καινούριο έτος, εσείς θα γιορτάζετε ήδη μικρές ή μεγάλες προσωπικές/επαγγελματικές νίκες. Αυτό το ψυχολογικό αλλά και πραγματικό προβάδισμα είναι ικανό να μας βάλει στην πρώτη γραμμή και να ηγηθούμε σε πολλούς τομείς.  

6. Νέα αρχή σε όλα 

nea arxi se ola

Πολλά νέα ξεκινήματα, όπως η σχολική/ακαδημαϊκή χρονιά, τα αθλητικά πρωταθλήματα, τα τηλεοπτικά προγράμματα πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο. Από παιδιά ακόμα προϋπάρχει μέσα μας η αίσθηση πως αυτός ο μήνας είναι μήνας αλλαγών και ενάρξεων. Αυτό σχηματίζει ένα υπόβαθρο χρήσιμο για να μας ωθήσει να δρομολογήσουμε και εμείς νέα πράγματα στη ζωή μας. Από την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας και την αλλαγή εργασίας, μέχρι τη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης και την ανανέωση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σπιτιού, όλα συντείνουν στο να υποδεχτούμε με ανεβασμένη ψυχολογία το φθινόπωρο και να κάνουμε μια νέα αρχή σε όλα τα πεδία. 

Στην ιστοσελίδα της Euroblinds θα βρείτε ειδικό section με ιδέες, που θα σας βοηθήσουν να επεκτείνεται αυτή την όρεξη για αλλαγή και στο σπίτι! Αξιοποιήστε, λοιπόν, ιδανικά τη δημιουργική ορμή του Σεπτεμβρίου και δημιουργήστε ένα περιβάλλον μέσα και έξω από το σπίτι που θα σας κάνει να πετύχετε κάθε σας στόχο! Οι έμπειροι σύμβουλοι των Κέντρων Σκίασης της Euroblinds είναι στη διάθεσή σας για να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τις ιδέες και τις εμπνεύσεις σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer