Πώς να Διαλέξεις τις Κουρτίνες σου Ανάλογα με τα Έπιπλα του Χώρου σου

17 Οκτωβρίου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

teaserr euroblinds

Η κουρτίνα δεν είναι απλώς αποτελεσματικό σύστημα σκίασης για κάθε χώρο, αλλά και μοναδικό στοιχείο διακόσμησης. Με το σχέδιο και, ακόμη περισσότερο, με το χρώμα της και το παιχνίδι που κάνει με το φως του ήλιου, μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει την αισθητική κάθε χώρου. 

Φυσικά, θέλουμε αυτή η μεταμόρφωση να αναβαθμίζει και όχι να υποβαθμίζει τον χώρο μας! Για να γίνει αυτό, πρέπει να διαλέξουμε κουρτίνα που θα ταιριάζει με τα έπιπλά του. Δείτε μερικά απλά tips που μπορούν να σας βοηθήσουν!  

Παρατηρήστε τα έπιπλά σας

Αρχίστε παρατηρώντας το χρώμα, το σχέδιο και το στιλ των επίπλων σας. Προσέξτε τα κυρίαρχα χρώματα, τα μοτίβα και τις υφές τους.

Επιλέξτε συνδυασμό χρωμάτων & μοτίβου

Καθορίστε τον χρωματικό συνδυασμό που θέλετε να επιτύχετε στο δωμάτιο. Μπορείτε να επιλέξετε χρώματα που συμπληρώνουν το ένα το άλλο, με διακριτικές ή έντονες αντιθέσεις. Να θυμάστε ότι η κουρτίνα δεν πρέπει ούτε να δεσπόζει στον χώρο, τραβώντας όλη την προσοχή, ούτε όμως να περνά απαρατήρητη. 

Μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες που είτε ανήκουν στην ίδια παλέτα με το χρώμα των επίπλων σας, για μεγαλύτερη συνοχή, ή κουρτίνες που δημιουργούν αντίθεση, για ένα πιο εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αν τα έπιπλά σας κυριαρχούνται από ουδέτερες αποχρώσεις, επιλέξτε έντονο χρώμα για τις κουρτίνες. Αν πάλι τα έπιπλά σας είναι έντονα και πολύχρωμα, καλύτερα να κινηθείτε σε ένα πιο διακριτικό χρωματικά ύφασμα. 

Το ίδιο ισχύει και για το μοτίβο: αν τα έπιπλά σας έχουν περίπλοκο σχέδιο, προτιμήστε μονόχρωμες κουρτίνες για να μην «πνίξετε» τον χώρο. Αν πάλι τα έπιπλά σας είναι μονόχρωμα, κουρτίνες με ιδιαίτερα μοτίβα σε αποχρώσεις που ταιριάζουν στα χρώματα των επίπλων είναι πολύ καλύτερη επιλογή.

inner euroblinds 2

Λάβετε υπόψη το mood του δωματίου και τη χρήση του

Σκεφτείτε τη διάθεση ή την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε στο δωμάτιο, καθώς και το πώς το χρησιμοποιείτε. Κάποια δωμάτια απαιτούν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα και, επομένως, υφάσματα που μηδενίζουν την ορατότητα στο εσωτερικό του χώρου όταν κλείνουν. 

Να θυμάστε, επίσης, ότι οι πιο σκούρες κουρτίνες δημιουργούν μια ζεστή, οικεία αίσθηση, ενώ τα πιο ανοιχτά χρώματα μπορούν να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό και ευρύχωρο. 

Ωστόσο, η επιλογή της φωτεινότητας στο χρώμα της κουρτίνας πρέπει να λαμβάνει υπόψη το χρώμα των επίπλων. Ένα καθιστικό, για παράδειγμα, με σκούρο σετ επίπλων θα ήταν ίσως καλύτερο να συνδυαστεί με πιο φωτεινές κουρτίνες. Ακόμη κι αν θέλουμε ο χώρος να αποπνέει ζεστασιά, αν όλα τα στοιχεία είναι σκούρα, η ατμόσφαιρα θα γίνει υπερβολικά μουντή και καταθλιπτική. 

inner euroblinds 1

Υφάσματα και υφές

Προσέξτε το ύφασμα και την υφή των επίπλων σας. Αν έχουν έντονη υφή, όπως αυτή ενός βελούδινου καναπέ ή ενός ρουστίκ ξύλινου τραπεζιού, ίσως είναι καλύτερο να επιλέξετε πιο λεπτές κουρτίνες. Εάν τα έπιπλά σας είναι μίνιμαλ και μοντέρνα, διαλέξτε κουρτίνες με υφή που χαρίζει βάθος στο δωμάτιο.

Να έχετε δείγματα μαζί σας

Για να διασφαλίσετε τέλειο συνδυασμό με τα έπιπλά σας, θα ήταν καλό να έχετε μαζί φωτογραφίες του χώρου σας και δείγματα υφασμάτων ή χρωμάτων από το δωμάτιό σας όταν επιλέγετε κουρτίνες. Κρατήστε τα πάνω στις κουρτίνες για να δείτε πώς φαίνονται συνδυαστικά σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Συμβουλευτείτε επαγγελματίες!

Τέλος, είναι σημαντικό να μη βιαστείτε στην επιλογή σας. Οι κουρτίνες είναι στοιχείο που θα διαμορφώσει σημαντικά την αισθητική του δωματίου και περιλαμβάνει κάποιο κόστος. Αξίζει, λοιπόν, να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κάνετε μια πραγματικά καλή επιλογή. 

Στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds, δεν θα βρείτε μόνο τεράστια ποικιλία χρωμάτων, υφασμάτων και σχεδίων, αλλά και έμπειρους επαγγελματίες διακοσμητές που θα χαρούν να σας δώσουν συμβουλές και να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τις ιδανικές κουρτίνες για τα έπιπλα και τον χώρο σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer