Ποιο είναι το σωστό λευκό για τα blinds του σπιτιού σας;

24 Ιανουαρίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner poio einai to sosto lefko gia ta blinds tou spitiou sas

Παρά την... παντοκρατορία των χρωμάτων που μπορεί να κυριαρχεί μέσα στο σπίτι, το λευκό είναι πάντα εκείνο που παραμένει πάντα κλασικό, διαχρονικό και εντυπωσιάζει. Συνδυασμένο διαχρονικά με την αθωότητα, την ειλικρίνεια και το καλό φενγκ σούι, χαρίζει σε κάθε χώρο μια πιο “καθαρή” αίσθηση, λάμψη, άνεση και οικειότητα. Από την άλλη, δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερη επιλογή, ιδιαίτερα το χειμώνα που το χιονισμένο και μουντό σκηνικό που επικρατεί έξω από το σπίτι, καλεί για φωτεινότερους χώρους μέσα σε αυτό.

Στους βασικούς κανόνες διακόσμησης ισχύει η αρχή πως κάθε μεγάλη επιφάνεια μέσα στο σπίτι πρέπει να καλύπτεται με κάποιο ουδέτερο και διαχρονικό χρώμα, όπως το λευκό, δίνοντας την επιλογή για χρωματικές εναλλαγές με μικρότερα αξεσουάρ, χωρίς να αποδομείται η χρωματική συνοχή και να απαιτείται ριζική ανακαίνιση κάθε φορά που επιθυμούμε ένα διαφορετικό χρώμα.

Το λευκό είναι πάντα νικητής. Μέσα στην απλότητά του φαντάζει πάντα εντυπωσιακό, απέριττο, κομψό και καλαίσθητο ενώ η ιδιότητά του να συνδυάζεται αρμονικά με όλα τα υπόλοιπα χρώματα, του προσδίδει κυριολεκτικά αμέτρητες διακοσμητικές δυνατότητες. Σε ό,τι αφορά τα συστήματα σκίασης μέσα στο σπίτι δεν ισχύει κάτι διαφορετικό, λοιπόν. Το λευκό, και σε αυτή την περίπτωση, κάνει τη μεγάλη διάφορα.

Παρόλο, λοιπόν, που πολλοί πελάτες της Euroblinds κατανοούν πόσο λειτουργική είναι η χρησιμοποίηση του λευκού στο χώρο τους, έρχονται μπροστά στο μεγάλο δίλημμα της επιλογής του σωστού τόνου. Γιατί μην ξεγελιέστε, μπορεί να είναι λευκό, αλλά έχει πολλούς τόνους που μπορούν να σας προβληματίσουν. Λευκό δεν σημαίνει εξάλλου εύκολο, σημαίνει μία επιλογή που με τις κατάλληλες προϋποθέσεις μπορεί να αναδείξει ή αντίστοιχα να υποβαθμίσει την αισθητική του χώρου σας. Γι' αυτό θέλει τη δέουσα προσοχή!

Ποιο λευκό, λοιπόν, είναι σωστό να διαλέξετε σε ό,τι αφορά τα blinds που θα ντύσουν τα παράθυρά σας;

blinds pou tha ntisoun ta parathira sas

Για να κατανοήσετε καλύτερα τη διαφορά, σας προκαλούμε να συγκρίνετε το λευκό της επιλογής σας με ένα άσπρο χαρτί από τον εκτυπωτή. Θα εκπλαγείτε με τη διαπίστωση πως υπάρχουν πάρα πολλοί τόνοι και διαβαθμίσεις του λευκού! Από μπλε, καφέ, ροζ μέχρι και πράσινες αποχρώσεις, υπάρχει ένα λευκό σχεδόν για κάθε γούστο!

Για να αποφασίσετε ποιο θα διαλέξετε αρκεί μία ματιά στο χώρο σας για βρείτε το χρώμα που κυριαρχεί. Ανάλογα κινηθείτε στην επιλογή ενός λευκού με παρόμοια απόχρωση ώστε να μπορέσετε να το αναδείξετε ακόμα περισσότερο. Να θυμάστε πως πάντα η χρυσή συμβουλή είναι το συνταίριασμα των ψυχρών τόνων με το ψυχρό λευκό, όπως αντίστοιχα και των θερμών χρωμάτων με τους θερμούς τόνους του άσπρου. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος το δωμάτιο να προσλάβει μία ανεπιθύμητη κιτρινωπή ή αντίστοιχα... νοσοκομειακή αίσθηση.

Αν ακόμα δυσκολεύεστε στην επιλογή, μία πάρα πολύ καλή ιδέα είναι πάντα να ζητάτε τα κατάλληλα δείγματα των λευκών τόνων, ώστε να τα εφαρμόσετε απευθείας στο χώρο σας και να μπορέσετε πρακτικά να αντιληφθείτε τις διαφορές τους. Εκτός αυτού ένα ακόμα πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι πώς κολλώντας τα δείγματα πάνω στην επιφάνεια του τοίχου θα μπορέσετε να αντιληφθείτε τις εναλλαγές του χρώματος με τις σκιάσεις που επέρχονται με το πέρας της ημέρας.

Αν παρ' όλα αυτά η επιλογή του σωστού λευκού σας προβληματίζει ακόμα, αξιοποιήστε τον κανόνα που λέει πως όταν όλα τα άλλα δεν αποδίδουν, απλώς ταιριάξτε το λευκό με το λευκό της κορνίζας του παραθύρου. Σε κάθε περίπτωση μην το παρακάνετε με τις υποκίτρινες επιλογές που κουράζουν το βλέμμα και κάνουν καθετί μες στο δωμάτιο να μοιάζει παλιό και φθαρμένο. 

Όπως και να 'χει, οι ειδικοί της εταιρείας μας βρίσκονται πάντα στο πλευρό σας ώστε να κάνουν αυτή τη δύσκολη επιλογή μία ευχάριστη διαδικασία! Μη διστάσετε να ζητήσετε αλλά και να εμπιστευτείτε τη γνώμη τους!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer