Οι λόγοι που αξίζει να εγκαταστήσετε αισθητήρες στα τεντοσυστήματά σας

11 Αυγούστου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner1

 

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο το καλοκαίρι από το να απολαμβάνουμε την ξεγνοιασιά και τη δροσιά της βεράντας μας. Με την εγκατάσταση των σωστών εξωτερικών συστημάτων σκίασης μπορούμε απερίσπαστοι από τις καιρικές συνθήκες να χαιρόμαστε αυτή τη χαλαρή ατμόσφαιρα όποτε και όπως θέλουμε. Υπάρχουν, όμως, κάποια… μελανά σημεία και δεν είναι άλλα από την ανάγκη να σηκωνόμαστε κάθε τόσο ώστε να ρυθμίζουμε τις τέντες μας προκειμένου να απολαμβάνουμε καλύτερη κάλυψη. 

Με την πρόβλεψη, όμως, αυτοματοποιημένων ρυθμίσεων στις τέντες μας, αυτή… η αγγαρεία μεταβιβάζεται στους αισθητήρες κραδασμού και φωτός που αναλαμβάνουν έγκαιρα να επεκτείνουν ή να μαζέψουν την τέντα μας. Με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεται ουσιαστικά η λειτουργικότητα των συστημάτων μας, ενώ την ίδια στιγμή προστατεύεται η επένδυσή μας για πολλά περισσότερα χρόνια. 

 

inner2

 

Αθροιστικά τα πλεονεκτήματα των αισθητήρων κραδασμού και φωτός επικεντρώνονται στα εξής σημεία:

  • Όπως, ασφαλώς, όλοι γνωρίζουμε, η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει φθορές αλλά και ξεθώριασμα στα έπιπλα του κήπου αλλά και στους εξωτερικούς χώρους που παραμένουν απροστάτευτοι (όπως τοίχους, πλακάκια). Με την εγκατάσταση των αισθητήρων κραδασμού και φωτός στα συστήματα σκίασης, προλαβαίνουμε αυτές τις ζημιές και επιμηκύνουμε τον χρόνο ζωής των επίπλων και των αξεσουάρ της βεράντας μας.
  • Οι αισθητήρες επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής και των ίδιων των συστημάτων, καθώς εκτός από την ηλιακή ακτινοβολία, μόλις ανιχνεύσουν τις πρώτες ψιχάλες βροχής δίνουν την εντολή στην τέντα να μαζέψει αυτόματα. Έτσι, λοιπόν, τόσο το ίδιο το τεντόπανο προστατεύεται από την υγρασία αλλά και την πιθανή ανάπτυξη μούχλας, όσο και ο ίδιος ο μηχανισμός της τέντας εφόσον δεν καλύπτεται μέσα σε κάποιο κουτί τύπου κασετίνα. Εξίσου εχθρικές με τη βροχή διαθέσεις, έχει και ο αέρας, αφού οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να σκίσουν και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και να διαλύσουν το τεντοσύστημα. Θέτοντας ένα ανώτατο όριο από πριν, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας αλλά και τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής, το σύστημα σκίασης αυτοπροστατεύεται έξυπνα μόλις οι ριπές ανέμου το υπερβούν. 
  • Κάθε φορά που έχουμε μία φιλική συνάντηση στο σπίτι ή κάποιο πάρτυ, με τους αισθητήρες εξασφαλίζουμε πώς πιθανές αλλαγές στον καιρό, όπως βροχή ή αβάσταχτη αύξηση της θερμοκρασίας, δεν θα χαλάσουν τα σχέδιά μας. Χωρίς να έχουμε καθόλου το μυαλό μας σε αυτό, το αυτόματο άνοιγμα της τέντας προστατεύει τους καλεσμένους μας όταν ειδοποιηθεί μέσω του αισθητήρα για την αλλαγή του καιρού, και μας κάνει να συνεχίζουμε απτόητοι χωρίς να αναγκαστούμε να μεταφέρουμε την εκδήλωση αλλού ή ακόμα και να την αναβάλλουμε.
  • Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και οι αντίστοιχες χαμηλές του χειμώνα, σε συνδυασμό με τα υψηλά κόστη ενέργειας που χρειάζονται για την ενεργειακή ψύξη και θέρμανση του σπιτιού, καθιστούν αναγκαία την έξυπνη διαχείριση των κλιματικών συνθηκών προς όφελός μας. Εγκαθιστώντας αισθητήρες μπορούν οι τέντες μας να ανοιγοκλείνουν αυτόματα ανάλογα με το αν επιθυμούμε να αυξήσουμε την παθητική θέρμανση του κτηρίου από τον ήλιο ή θέλουμε να προστατεύσουμε το εσωτερικό του κτηρίου από τη ζέστη και το ενεργοβόρο άνοιγμα του air-condition. 

inner3

Ρυθμίζουμε, λοιπόν, τις τέντες μας ώστε να αντιλαμβάνονται οι ίδιες και να προνοούν για την προστασία τους! Παράλληλα, μέσω των αυτοματοποιημένων σεναρίων οι αισθητήρες μπορούν να δουλεύουν… ευσυνείδητα ακόμα και όταν δεν είμαστε εμείς στο σπίτι. Έτσι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και το στυλ ζωής μας (π.χ. τις ώρες που λείπουμε από το σπίτι) μπορούμε να είμαστε ήσυχοι πως το σπίτι μας είναι ασφαλές.

Στην Euroblinds, μπορείτε να βρείτε τους πλέον αξιόπιστους αισθητήρες κραδασμού Eolis, καθώς και τους αισθητήρες φωτός Sunis. Επισκεφτείτε σήμερα το πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης Euroblinds προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλα τα συνδυαστικά οφέλη που προσφέρουν αλλά και για όλους τους τρόπους που μπορείτε να αναβαθμίσετε τη σκίαση μέσα και έξω από το σπίτι σας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer