Οδηγός Επιλογής Κουρτίνας για Κάθε Χώρο του Σπιτιού

22 Αυγούστου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

 

inner 2

Μια κουρτίνα μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει έναν χώρο… προς το καλύτερο ή προς… το χειρότερο! Μπορεί να τον φωτίσει ή να τον κάνει πιο μουντό, να τον κάνει να φαίνεται πιο φιλόξενος και ανοιχτός, ή πιο καταθλιπτικός και ασφυκτικός.

Πράγματι, μια κουρτίνα επηρεάζει σημαντικά την αισθητική κάθε δωματίου, γι’ αυτό και αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο να την επιλέξουμε σωστά.

Παρακάτω, θα βρείτε έναν σύντομο οδηγό που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε σωστά κουρτίνα για κάθε χώρο του σπιτιού.

  • Τι Ακριβώς Θέλω να Κάνει η Νέα μου Κουρτίνα;

Η κουρτίνα είναι πολύ-εργαλείο. Μπορεί να επιτελέσει διαφορετικές λειτουργίες σε ένα δωμάτιο, όπως να φωτίσει τον χώρο, να τον μεγεθύνει οπτικά, να συμβάλλει στη θερμότητά του, να αναδείξει τα έπιπλα και τα χρώματα κ.ά.

Προτού επιλέξουμε κουρτίνα, λοιπόν, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε πρώτα ποιος θα είναι ο πρωταρχικός της στόχος.

 

inner 3

  • Πρώτα Χρώμα, Μετά Ύφασμα

Το χρώμα είναι το χαρακτηριστικό της κουρτίνας που θα συμβάλλει πιο καθοριστικά στην αισθητική του χώρου. Πρέπει, λοιπόν, να το επιλέξουμε προσεκτικά.

Μια κλασική επιλογή είναι να διαλέξουμε μια απόχρωση που ήδη υπάρχει στον χώρο, σε κάποιο κύριο έπιπλο ή ύφασμα ή και σε κάποιον από τους τοίχους. Άλλοι προτιμούν την αντίθεση, έντονη ή πιο διακριτική. Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, να θυμάστε πως πρώτα πρέπει να επιλέξετε χρώμα και μετά ύφασμα για την κουρτίνα σας.

  • Ήρθε η Ώρα του Υφάσματος & του Μοτίβου

Υπάρχουν πλέον δεκάδες διαφορετικές επιλογές σε υφάσματα κουρτινών, καθένα από τα οποία συνδυάζει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι κάθε κουρτίνα κατάλληλη για όλα τα δωμάτια.

Ας δούμε ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες επιλογές…

Το βαμβακερό ύφασμα είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν να χαρίσουν μια πιο απλή μα κομψή αίσθηση στον χώρο, αποπνέοντας γαλήνη και ηρεμία. Είναι επίσης τέλεια επιλογή για τη ρύθμιση και τον έλεγχο της θερμοκρασίας.

Το μετάξι είναι ιδανική επιλογή όταν κύριος σκοπός μας είναι η διακόσμηση – και μάλιστα με μια δόση πολυτέλειας και εξεζητημένης φινέτσας.

Τα ημιδιάφανα υφάσματα αφήνουν τις ακτίνες του ήλιου να εισέλθουν στον χώρο, προστατεύοντας όμως την ιδιωτικότητά σας. Γι’ αυτό και είναι κατάλληλα τόσο για κεντρικά δωμάτια, όπως το καθιστικό, όσο και για υπνοδωμάτια.

Βαρύτερα υφάσματα, σαν το βελούδο, είναι ιδανικά για διπλές κουρτίνες, χαρίζοντας μια vintage αισθητική και συσκοτίζοντας πανεύκολα ένα δωμάτιο.

Όσον αφορά το μοτίβο, καλό είναι να θυμάστε πως, όσο πιο έντονο είναι, τόσο πιο «βαριά» θα είναι η τελική διακόσμηση του χώρου. Αντίθετα, αν προτιμούμε την αρμονία και την ισορροπία, μπορούμε να συνδυάσουμε διαφορετικές υφές.

inner 1

  • Επιλέγουμε το Ύψος του Κουρτινόξυλου

Να θυμάστε τον απλό κανόνα: όσο ψηλότερα κρεμάσουμε τις κουρτίνες μας, τόσο μεγαλύτερος και πιο επιβλητικός θα δείχνει ο χώρος. Επίσης, η κουρτίνα πρέπει να ακουμπά ανάλαφρα το πάτωμα — όχι να το σκουπίζει ούτε να δημιουργεί κενό.

Η Σημασία της Ποιότητα του Υφάσματος

Η κουρτίνα είναι μια επένδυση που θα αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητάς σας για πολλά χρόνια. Επομένως, ανεξάρτητα από το ύφασμα που θα επιλέξετε, βεβαιωθείτε για την ποιότητά του.

 

 

inner 4

Όλα τα υφάσματα της Euroblinds φέρουν πιστοποίηση Oeko-Tex®, που σημαίνει πως, από τη συλλογή μέχρι την κατεργασία και την τυποποίησή τους, συμμορφώνονται πλήρως με τα αυστηρότερα πρότυπα όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο.

Επισκεφτείτε σήμερα ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds και ανακαλύψτε μια τεράστια γκάμα σε χρώματα, υφάσματα και σχέδια κουρτινών για την ανανέωση των χώρων σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer