Κουρτίνες & Καλοκαίρι: Ένας Σύντομος Οδηγός καθοδήγησης

27 Ιουνίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner kourtines kai kalokairi enas sintomos odigos kathodigisis

Με τις ημέρες να γίνονται όλο και πιο ζεστές και τις νύχτες όλο και πιο δροσερές, το καλοκαίρι έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του, δίνοντάς μας μια τέλεια ευκαιρία για ορισμένες αλλαγές στους προσωπικούς μας χώρους, χαρίζοντάς τους νέα πνοή μετά τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Πώς;

Μια αλλαγή στις κουρτίνες του σπιτιού σας είναι το ιδανικό εφαλτήριο για μια ανανέωση! Με μια σωστή επιλογή, το φως του ήλιου θα διαχέεται τέλεια στον χώρο, δίχως να ανεβαίνει η θερμοκρασία, προσδίδοντας παράλληλα στο δωμάτιο μια καινούργια αύρα ή και ολότελα διαφορετικό χαρακτήρα.

 

Σκεφτείτε τον Ρόλο & τον Σκοπό του Δωματίου

skefteite ton rolo kai ton skopo tou domatiou

Κάθε φορά που κάνετε κάποιου είδους μερική ή ολική ανακαίνιση σε ένα δωμάτιο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι ο σκοπός και ο ρόλος του κάθε δωματίου. Αυτό είναι και το «φίλτρο» που θα περιορίσει τις επιλογές σας σε αυτές που είναι πραγματικά αξιόλογες και κατάλληλες για τον χώρο.

Για παράδειγμα, αν λαχταράτε να απολαμβάνετε σε ένα δωμάτιο τον ήλιο του καλοκαιριού, οι λεπτές κουρτίνες είναι η καλύτερη επιλογή. Επιτρέπουν στο φως να εισέλθει άπλετο στο εσωτερικό του δωματίου, διατηρούν τη θέα, προστατεύοντάς σας παράλληλα από ενοχλητικά έντομα που ίσως θέλουν να εισβάλλουν στον χώρο.

Οι λεπτές κουρτίνες είναι κατάλληλες για δωμάτια όπως το γραφείο, το σαλόνι και το καθιστικό, που πρέπει να είναι λειτουργικά για τις εργασίες σας ή να δείχνουν ζεστά και φιλόξενα. Είναι επίσης ιδανικές για τη σκίαση ενός εξωτερικού χώρου, όπως μιας ισόγειας βεράντας ή ενός περιπτέρου (κιόσκι), καθώς σας επιτρέπουν να ελέγχετε το φως δίχως να σας στερούν την αίσθηση του εξωτερικού χώρου.

Ο καλοκαιρινός ήλιος είναι όντως μαγευτικός – εκτός κι αν θέλετε να πάρετε έναν μεσημεριανό υπνάκο στο υπνοδωμάτιό σας. Αν θέλετε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο της φωτεινότητας ενός δωματίου, τότε ένα σετ από black out κουρτίνες είναι ό,τι πρέπει: μπορούν να επιφέρουν πλήρη συσκότιση στο δωμάτιο, κάνοντας τη μέρα… «νύχτα» ακόμη και το μεσημέρι! Επίσης, όταν είναι κλειστές, θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε εύκολα σταθερή τη θερμοκρασία του δωματίου.

Οι κουρτίνες black out έρχονται πλέον σε πολλά σχέδια, χρώματα και υφάσματα: ένας σκούρος τόνος θα προσδώσει μια πιο επαγγελματική και κομψή αίσθηση, αλλά ίσως κάνει το δωμάτιο λίγο πιο ζεστό· αντίθετα, οι ανοιχτόχρωμοι τόνοι είναι προτιμότεροι το καλοκαίρι. Να θυμάστε ότι, στις black out κουρτίνες, οποιοδήποτε χρώμα μπορεί να επιφέρει πλήρη συσκότιση, καθιστώντας τες ιδανικές για το υπνοδωμάτιό σας.

Υπάρχει και μία ενδιάμεση επιλογή – η χοντρή κουρτίνα: με την πυκνή της ύφανση εξασφαλίζει αυξημένη ιδιωτικότητα, επιτρέποντάς σας να νιώσετε την άνεση που δικαιούστε στον προσωπικό σας χώρο!

Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να επιφέρει μερική συσκότιση σε ένα δωμάτιο, ικανή να μειώσει αρκετά την ένταση του φωτός που εισέρχεται στον χώρο, χαρίζοντας στην ατμόσφαιρα μια χαλαρωτική αύρα. Οι χοντρές κουρτίνες είναι ιδανικές για ένα καθιστικό ή γενικά για οποιοδήποτε δωμάτιό σας φιλοξενεί δραστηριότητες της οικογένειας πολλές ώρες της ημέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer