Απαντάμε τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα συστήματα σκίασης

15 Δεκεμβρίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner apantame tis pio sixnes erotiseis sxetika me ta sistimata skiasis

Τα σύγχρονα συστήματα σκίασης προσφέρουν ασφάλεια, αλλά και αισθητική υπέροχη σε ένα σπίτι. Για αυτόν το λόγο αποτελούν ένα σημαντικό δομικό αλλά και λειτουργικό στοιχείο του σπιτιού, το οποίο πρέπει κάποιος να επιλέξει με προσοχή. Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που μια λανθασμένη επιλογή ή τοποθέτηση συμβάλλει όχι μόνο στη δυσχερή εκτέλεση των καθημερινών λειτουργιών του σπιτιού, αλλά και στην οικονομική του επιβάρυνση μέσω της ενεργειακής του υποβάθμισης.

Πώς μπορούμε, όμως, να ξέρουμε ότι έχουμε επιλέξει το σωστό σύστημα σκίασης, αυτό δηλαδή που ανταποκρίνεται 100% στις δικές μας ανάγκες; Διαβάστε τις παρακάτω συχνότερες ερωτήσεις που μας κάνουν οι πελάτες μας και είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτές θα βρείτε την απάντηση και στις δικές σας απορίες.

Ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες συστημάτων σκίασης;

Οι δύο βασικές κατηγορίες σκίασης αφορούν στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους ενός σπιτιού. Ανάλογα με τις ανάγκες και τα κτηριακά του χαρακτηριστικά, προκρίνονται και τα αντίστοιχα συστήματα που αναλαμβάνουν να προφυλάξουν αλλά και να αναβαθμίσουν την πρακτικότητα αυτών των χωρών. 

Πώς καθορίζεται η ενδεδειγμένη κατηγορία συστήματος σκίασης για κάθε περίπτωση;

Μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο σύστημα εξωτερικής και εσωτερικής σκίασης αν λάβουμε υπόψη μας σημαντικούς παράγοντες, όπως τον επιθυμητό βαθμό εξοικονόμησης ενέργειας, τον προσδοκώμενο βαθμό συσκότισης, τον βαθμό ασφάλειας που θέλουμε για το σπίτι, την προσωπική μας αισθητική, την άνεση, τη λειτουργικότητα και φυσικά τον διαθέσιμο προϋπολογισμό μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις προκύπτει ένας συνδυασμός των δύο τύπων σκίασης για μία ολοκληρωμένη προστασία του σπιτιού μέσα και έξω. 

Ποιοι είναι οι βασικοί τύποι σκίασης;

poioi einai oi vasikoi tipoi skiasis

Οι βασικοί τύποι συστημάτων εσωτερικής σκίασης είναι οι ρολοκουρτίνες, οι περσίδες zebra, τα ρόμαν, οι υφασμάτινες κουρτίνες, οι οριζόντιες και κάθετες περσίδες από ύφασμα, αλουμίνιο και ξύλο, αλλά και τα silhouette perfect fit και illusion blinds. Στην εξωτερική σκίαση κυριαρχούν οι τέντες, τα οικιακά ρολά, οι γκαραζόπορτες,  οι εξωτερικές περσίδες, οι πέργολες αλουμινίου, όπως και τα συστήματα σκίασης αυτοκινήτου και τα τεντοσυστήματα.

Πώς ρυθμίζεται ο βαθμός σκίασης;

Δεν έχουμε φυσικά όλοι τις ίδιες ανάγκες σχετικά με την συσκότιση που θέλουμε να έχει το εσωτερικό του σπιτιού μας. Αν αυτό που επιθυμούμε είναι πλήρης συσκότιση, τότε μπορούμε να το επιτύχουμε με τη χρήση ειδικών υφασμάτων blackout, που αποτρέπουν εντελώς τη διέλευση του ηλιακού φωτός στο εσωτερικό του σπιτιού. Από την άλλη για χώρους που δεν είναι τόσο φωτεινοί, χρειαζόμαστε υφάσματα μερικής συσκότισης, έτσι ώστε η διέλευση του φωτός να μην παρεμποδίζεται πλήρως. Στην αγορά υπάρχουν επίσης και ειδικά υφάσματα, των οποίων η ύφανση επιτρέπει τη μερική διέλευση του φωτός και την ορατότητα από μέσα προς τα έξω. Και επειδή δεν έχουν όλοι οι χώροι του σπιτιού τις ίδιες ανάγκες, φυσικά προκύπτουν και ποικίλοι συνδυασμοί των πιο πάνω επιλογών. 

Υπάρχουν συστήματα που κάνουν αντανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας;

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η συγκεκριμένη ανάγκη συνδέεται με την επιθυμία να διατηρήσουμε μια σταθερή μέση θερμοκρασία στο εσωτερικό, γλιτώνοντας παράλληλα τα έξοδα από τη χρήση ενεργητικών κλιματιστικών μέσων. Τα συστήματα σκίασης που χρησιμοποιούν υφάσματα με ηλιακό προστατευτικό επικάλυμμα (SPC) ή reflex, κατορθώνουν να αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία σε μεγάλο ποσοστό και δεν της επιτρέπουν να εισέλθει στο δομημένο χώρο. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται καλύτερη εσωτερική θερμοκρασία και εξοικονόμηση ενέργειας.

Πότε ενδείκνυται η χρήση ηλεκτροκίνητων και αυτοματοποιημένων συστημάτων;

pote endikneite i xrisi ilekrokinitwn kai aftomatopoiimenwn sistimatwn

Τα ηλεκτροκίνητα και αυτοματοποιημένα συστήματα εξωτερικής και εσωτερικής σκίασης αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία ενός έξυπνου σπιτιού που συμβαδίζει με τις επιταγές του μέλλοντος. Εκτός από αισθητικούς λόγους οι ανάγκες εγκατάστασης τους είναι ουσιαστικά λειτουργικές, προκειμένου να δομηθεί ένα ικανοποιητικό εξ αποστάσεως σύστημα ελέγχου του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που υπάρχει μεγάλο ύψος ή μεγάλο πλάτος σε ένα σύστημα ή είναι δύσκολη η πρόσβαση για χειροκίνητο έλεγχο, η αυτοματοποίηση είναι απαραίτητη. Η εγκατάσταση τηλεχειρισμού είτε αυτόματα είτε μέσω ενός εγκατεστημένου πάνελ μπορεί να απογειώσει την λειτουργικότητά τους, όπως επίσης και να αυξήσει την ασφάλεια του σπιτιού όταν προκύπτουν απρόβλεπτες συνθήκες που την απειλούν. Εντός του σπιτιού αλλά και εκτός αυτού, όπου και αν βρισκόμαστε, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τη σωστή απόδοση των συστημάτων σκίασης, αλλά και την έγκαιρη προστασία τους από καιρικές συνθήκες ή ενδεχόμενες κακόβουλες ενέργειες τρίτων. 

Μπορώ να προσαρμόσω το σύστημα σκίασης με βάση το γούστο μου;

Όχι μόνο είναι δυνατή αυτή η προσαρμογή, αλλά είναι και απαραίτητη καθώς οι ανάγκες καθενός σπιτιού είναι εντελώς διαφορετικές. Για αυτόν τον λόγο η Euroblinds παρέχει τόσο τη δυνατότητα για επιλογή των συστημάτων που ταιριάζουν καλύτερα σε κάθε χώρο ανάλογα με τη λειτουργικότητα αλλά και τον προσανατολισμό του, όσο και την εξατομίκευση με την επιλογή χρωματισμών, κορυφαίων υφασμάτων (πάντα με την υψηλή πιστοποίηση ΟΕΚΟΤΕΧ), αλλά και αυτοματοποιημένων λειτουργιών που ανταποκρίνονται στο δικό μας γούστο και ρυθμό ζωής. 

Αν εκτός από τις παραπάνω ερωτήσεις, υπάρχουν ακόμα πράγματα που σας προβληματίζουν ή θα θέλατε να συζητήσετε περισσότερο, σας καλούμε να περάσετε από το κοντινότερο κέντρο σκίασης Euroblinds, ώστε να συζητήσουμε μαζί και λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά καθενός συστήματος αλλά και τις προοπτικές που έχει για να ενσωματωθεί στο δικό σας σπίτι. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer