Αυτοματισμός και Χριστούγεννα: 5 έξυπνοι τρόποι που μεταφέρουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο σπίτι σας!

19 Δεκεμβρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner aftomatismos kai xristougenna 5 eksipnoi tropoi pou metaferoun ti mageia twn xristougennwn sto spiti sas.jpg

Καθώς μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο αναζητάμε λειτουργίες και μηχανισμούς που θα κάνουν την ήδη πολύπλοκη ζωή μας ευκολότερη. Ευτυχώς οι σύγχρονοι αυτοματισμοί είναι με το μέρος μας!

Tις γιορτινές ημέρες, πολύ περισσότερο από τον υπόλοιπο χρόνο, θέλουμε όλοι να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη μαγεία και την οικογενειακή θαλπωρή χωρίς να πονοκεφαλιάζουμε ιδιαίτερα για το ποιος θα κλείσει τα παράθυρα, ποιος θα ανοίξει τη θέρμανση ή ποιος θα προσέχει το σπίτι ενώ εμείς απολαμβάνουμε ένα υπέροχο λάτε σε κάποιο γραφικό και χιονισμένο χωριό.

Τα οικιακά συστήματα αυτοματοποίησης, λοιπόν, εύλογα έχουν την τιμητική τους και τα Χριστούγεννα παρέχοντας στους ιδιοκτήτες των σπιτιών τη σιγουριά και την ασφάλεια που θέλουν να συντροφεύει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους. Ας δούμε, όμως, ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα εγκατάστασης οικιακών αυτοματισμών και πώς βοηθούν έμπρακτα και ουσιαστικά την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής μας επιτρέποντας να αφεθούμε απερίσπαστοι στην ξεγνοιασιά των γιορτών!

 

1. Ασφάλεια και πάλι ασφάλεια

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού της οικιακής αυτοματοποίησης είναι η αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι. Κυριολεκτικά με το πάτημα ενός κουμπιού στο smartphone σου μπορείς να προγραμματίσεις την αυτόματη ενεργοποίηση λειτουργιών που θωρακίζουν την προστασία του σπιτιού σου είτε βρίσκεσαι μέσα σε αυτό είτε λείπεις. Γίνεται εύκολα κατανοητό πως το να μπορείς να ελέγξεις από απόσταση το αυτόματο άνοιγμα-κλείσιμο των παραθύρων, της γκαραζόπορτας, των ηλεκτρικών συσκευών (κουζίνας, ψυγείου, πλυντηρίου) αλλά και των συστημάτων σκίασης, είναι αυτοματισμοί που όχι μόνο κάνουν πιο εύκολη τη δική σου ζωή, αλλά και πιο ασφαλή, αποτρέποντας κινδύνους από υπερθέρμανση συσκευών, βραχυκυκλώματα αλλά και δαπανηρές ζημιές. Με αυτόν τον τρόπο, φεύγοντας για το χριστουγεννιάτικο ταξίδι που τόσο περίμενες, δεν χρειάζεται πλέον να γυρίσεις πίσω με την υποψία πως έχεις αφήσει κάτι ανοιχτό μέσα στο σπίτι, δεν έχεις ασφαλίσει κάτι που θα έπρεπε ή η απότομη αλλαγή του καιρού απειλεί να καταστρέψει τον αγαπημένο σου εξωτερικό χώρο.

 

2. Οι ανεπιθύμητοι έξω!

oi anepithimitoi ekso

Την ίδια ώρα που εσύ περνάς υπέροχα σε ένα ορεινό σαλέ, μπορεί κάποιος να εποφθαλμιά το σπίτι σου. Ενεργοποιώντας αυτόματα συστήματα συναγερμού που μπορείς να ελέγξεις από τοποθετημένες κάμερες που έχεις συνδέσει απευθείας στο κινητό σου, γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή αν κάποιος ανεπιθύμητος εισέρχεται στο χώρο σου ή προσπαθεί να τον παραβιάσει. Παράλληλα, μπορείς να ρυθμίσεις την αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων ή μουσικής, δίνοντας την αίσθηση πως το σπίτι δεν είναι ένα έρημο έρμαιο στις ορέξεις ενός επίδοξου διαρρήκτη. Εξάλλου, το σύστημα των αυτόματων ειδοποιήσεων από τις κάμερες μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο και στην περίπτωση που κάποιος έχει εξουσιοδοτηθεί από εσένα να είναι στο σπίτι και επιθυμείς να ελέγχεις την πρόσβαση και τις δραστηριότητές του στους χώρους σου (babysitters, οικιακοί βοηθοί, φροντιστές ηλικιωμένων κ.λπ.)

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3. Νιώσε άνεση και θαλπωρή

Τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν ιδανική περίοδος για να χαλαρώσεις και να περάσεις μέρες γεμάτες θαλπωρή μέσα στο σπίτι. Η οικιακή αυτοματοποίηση είναι και σε αυτό σύμμαχός σου, καθώς τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ζεστό σπιτικό τις κρύες μέρες του χειμώνα. Το αντίτιμο γι' αυτό δεν χρειάζεται να είναι πλέον ο υπερχρεωμένος λογαριασμός στο πετρέλαιο ή στο ρεύμα. Με την αυτόματη ενεργοποίηση από το κινητό σου της σχετικής ρύθμισης του θερμοστάτη, το μέχρι πριν λίγες ώρες δροσερό σπίτι σου, μπορεί να μετατραπεί μόλις μία ώρα πριν έρθεις από τη δουλειά ή γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο, σε ένα απίθανο ζεστό και χουχουλιάρικο μέρος! Εκτός αυτού, δεν θα χρειαστεί να ξαναθυσιάσεις τον πολύτιμο ύπνο σου τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα πρωινά που το μόνο που θέλεις είναι να μείνεις στο ζεστό κρεβάτι, καθώς με μια απλή φωνητική εντολή ή τον έλεγχο από το κινητό σου μπορείς να ανοίξεις τα παράθυρα, να βάλεις για... εγερτήρια μουσική τα Κάλαντα ή όποιο άλλο κομμάτι σε κάνει χαρούμενο ή να ενεργοποιήσεις μια συσκευή χωρίς καν να κουνηθείς από τη ζεστή θέση σου!

 

3. Γίνε η ψυχή των Χριστουγέννων!

ta 70s kai ta 80s epestrepsan

Ένα επιτυχημένο σύστημα αυτοματισμού μπορεί, εκτός των άλλων, να ρυθμίσει και τη... χριστουγεννιάτικη διάθεσή σου! Από την κατάλληλη μουσική επένδυση, με δυνατότητα πολλαπλών επιλογών από πολλαπλούς χρήστες, και την αυτόματη αναπαραγωγή της ιδανικής playlist, μέχρι τη ρύθμιση του φωτισμού για τη δημιουργία μοναδικής ατμόσφαιρας δίπλα στο αναμμένο τζάκι ή στο χριστουγεννιάτικο δείπνο, και την οργάνωση του εορταστικού στολισμού στο σπίτι με λαμπερούς και παραμυθένιους φωτισμούς μέσα και έξω, τα έξυπνα χαρακτηριστικά της αυτοματοποίησης δίνουν αυτό το έξτρα που χρειαζόμαστε για να μας ανέβει η διάθεση και να νιώσουμε απόλυτα ταυτισμένοι με το κλίμα των ημερών.

 

4. Λευκά, αλλά και... πράσινα Χριστούγεννα!

Η eco-friendly λογική του οικιακού αυτοματισμού μειώνει πολύ το ενεργειακό αποτύπωμα του σπιτιού σου και κατά συνέπεια το καθιστά λιγότερο ενεργοβόρο και περισσότερο φιλικό προς τον πλανήτη μας. Με τη δυνατότητα να ελέγχεις τη θερμοκρασία του σπιτιού στις πραγματικές ώρες που θα είσαι εκεί, αλλά και την αυτόματη θωράκιση των ανοιγμάτων που κοστίζουν απώλειες σε θερμότητα, είναι βέβαιο πως το σπίτι σου θα είναι έξυπνο και σε αυτό το κομμάτι!

 

Η εξειδικευμένη ομάδα της Euroblinds έχει την κατάρτιση αλλά και την τεχνογνωσία να κάνει όλα τα χριστουγεννιάτικα όνειρά σου για ένα έξυπνο σπίτι πραγματικότητα. Και το καλύτερο είναι πως οι τιμές τους είναι προσιτές, ώστε δεν θα χρειαστεί καν να γράψεις γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

Εμπιστεύσου, λοιπόν, τη γνώμη ενός εξειδικευμένου συμβούλου της Euroblinds και απόλαυσε τα Χριστούγεννα όπως ποτέ ξανά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer