Στις 21 Μαρτίου εγκαινιάστηκε η πρώτη Ημέρα Παγκόσμιας Σκίασης

19 Μαΐου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner4 euroblindsss

Όσο η κλιματική αλλαγή δείχνει τα δόντια της και οι επιπτώσεις της γίνονται εμφανείς σε κάθε πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας, τόσο περισσότερο αναδεικνύεται η ανάγκη για επαρκή προστασία από την έντονη έκθεση στον ήλιο. Όπως αποδεικνύουν τα συνεχώς αυξανόμενα φαινόμενα της ερημοποίησης περιοχών της Γης αλλά και των σφοδρών υψηλών θερμοκρασιών που οδηγούν σε πιο έντονους καύσωνες αλλά και εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές, δεν αρκεί πλέον η φυσική προστασία που προσφέρει η ατμόσφαιρα του πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια έχει οξυνθεί εξάλλου και το φαινόμενο των αστικών θερμονησίδων, κατά το οποίο παρατηρείται κλιμακούμενη αύξηση των μέσων θερμοκρασιών που επικρατούν στις πόλεις εξαιτίας της υπερθέρμανσης του σκυροδέματος των κτιρίων. Όπως γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό, ο ήλιος ως ο ενεργειακός και φωτοδότης γίγαντας του Γαλαξία μας σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύεται ένας άσπονδος φίλος.

Με τα παραπάνω στο μυαλό γιορτάστηκε για πρώτη φορά εφέτος η Ημέρα Παγκόσμιας Σκίασης. H συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα ανακηρύχτηκε από τον μη κερδοσκοπικό ευρωπαϊκό οργανισμό ΕS-SO, του οποίου θεσμικός ρόλος είναι να προάγει τον θετικό αντίκτυπο της σκίασης στο γενικότερο πλαίσιο της κοινοτικής προσπάθειας να διαχειριστεί καλύτερα η κλιματική αλλαγή. 

Η καθιέρωση μιας τέτοιας παγκόσμιας ημέρας, ειδικά αφιερωμένης στη σκίαση, αποσκοπεί λοιπόν, στην ενημέρωση του κοινού αλλά και των επαγγελματιών που ασχολούνται με τη σκίαση ώστε να επιβληθούν αυτές οι προοπτικές και να προκύψει το μέγιστο δυνατό όφελος σε επίπεδο ενεργειακής απόδοσης αλλά και ενεργειακής εξοικονόμησης. Κοινοποιώντας τα οφέλη της σκίασης κατορθώνουμε να δημιουργήσουμε φιλόξενα αλλά και ενεργειακά φιλικά προς το περιβάλλον σπίτια και κτίρια, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για χάραξη νέων κοινών στόχων αλλά και στρατηγικών σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να υιοθετηθούν λύσεις σκίασης σε εκτεταμένη κλίμακα. 

inner3 2euroblindsss

Ως οργανισμός, λοιπόν, στον οποίο ανήκει η αφρόκρεμα των ευρωπαϊκών φορέων, Μ.Κ.Ο. και επαγγελματικών εταιρειών που σχετίζονται άμεσα με τη σκίαση και επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια για τη συμμετοχή τους ως μέλη στον οργανισμό, ο ES-SO καθιέρωσε την 21 Μαρτίου ως μέρα ενημέρωσης για τα πλεονεκτήματα της σκίασης σε ευρύτερο επίπεδο εξοικονόμησης πολύτιμης ενέργειας. Αυτή την ημέρα, που σε συμβολικό επίπεδο συμπίπτει και με την εαρινή ισημερία, οργανώθηκαν δράσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της επαγγελματικής σκίασης. 

Μέσα από αυτές τις δράσεις παγιώνεται στη συνείδηση του κοινού η μεγάλη σημασία της σκίασης. Με τη χρήση των κατάλληλων συστημάτων εσωτερικής και εξωτερικής σκίασης ο άνθρωπος είναι πλέον ικανός να προφυλαχθεί από το φαινόμενο της υπερθέρμανσης, αλλά και να ρυθμίσει τη σκίαση με τέτοιο τρόπο ώστε να επωφελείται από τη θερμότητα και τη φωτεινότητα του ήλιου, πάντα όμως στον βαθμό που εκείνος επιθυμεί. 

Εκτός λοιπόν από αυτή τη βιοκλιματική ρύθμιση η σωστή σκίαση προσφέρει και ένα σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος. Ένα όφελος που εξαργυρώνεται στο ταμείο της ενέργειας για χάρη της οποίας κάθε φυσικός πόρος πρέπει να εξοικονομείται και να αξιοποιείται με σύνεση και φειδώ. Χρησιμοποιώντας συστήματα σκίασης που αυξάνουν την παθητική θέρμανση και ψύξη ενός κτηρίου είμαστε σε θέση να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος από τη χρήση άλλων ενεργοβόρων μέσων που απαιτούν κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και συμβάλλουν στην έκλυση περισσότερων εκπομπών άνθρακα στην ατμόσφαιρα. 

inner3 1euroblindsss

Η Euroblinds ως επίσημο και περήφανο μέλος του ES-SO και αφουγκραζόμενη πλήρως τις επιταγές των καιρών, χαιρετίζει έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα Σκίασης, αντικρίζοντας σε αυτή το όραμα που διατρέχει χρόνια τώρα τη φιλοσοφία της. Οι αξίες της πράσινης ανάπτυξης, της βιοκλιματικής προσαρμογής και της ενεργειακής εξοικονόμησης αποτελούν εξάλλου πυλώνες λειτουργίας της εταιρείας, τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επίπεδο πωλήσεων, διαχείρισης και εγκατάστασης των πρωτοπόρων συστημάτων της. Διαθέτοντας συστήματα σκίασης που υπηρετούν ισοδύναμα την εργονομία, την αισθητική αλλά και τη βέλτιστη απόδοση των ενεργειακών πόρων, ευθυγραμμιζόμαστε και εμείς με όλες μας τις δυνάμεις σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας. Έμπρακτα και υπεύθυνα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer