Πώς να μετατρέψετε τη βεράντα σας στον ιδανικό εξωτερικό χριστουγεννιάτικο χώρο

27 Δεκεμβρίου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 1 euroblinds 2401 article2

Από τον Νοέμβριο κιόλας αρχίζουν και κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους τα πρώτα στολισμένα με χριστουγεννιάτικα φωτάκια σπίτια. Όσο οι μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν τόσο περισσότερο η νυχτερινή πόλη, που μέχρι πρότινος φάνταζε σκοτεινή και άδεια, αρχίζει και αποκτά αυτή την τόσο γνώριμη και συνάμα τόσο ιδιαίτερη λάμψη. 

Τα Χριστούγεννα αποτελούν εξάλλου μία γιορτή με ιδιαίτερη διακοσμητική ταυτότητα που δύσκολα περνά απαρατήρητη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μέσα σε αυτό το άκρως εορταστικό πλαίσιο “συγχωρούνται” ακόμα και κάποιες διακοσμητικές υπερβολές! Χρυσόσκονη, glitter χρώματα, φανταχτερές γιρλάντες και χρωματιστά λαμπιόνια, όχι μόνο επιτρέπονται αλλά σχεδόν επιβάλλονται! Οι συνδυασμοί των διακοσμητικών υλικών βέβαια μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε αισθητική αλλά και να αγγίξουν κάθε μικρό ή… μεγάλο παιδί που συνεπαίρνεται από τα μαγικά φώτα των Χριστουγέννων!

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που μικροί και μεγάλοι αφηνόμαστε στη συναρπαστική μαγεία τους και ανυπομονούμε να μπούμε στο κλίμα στολίζοντας το σπίτι μας μέσα και έξω!

Στην προσπάθειά μας αυτή επιστρατεύουμε εκατοντάδες φωτάκια και στολίδια, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα ολότελα παραμυθένιο σκηνικό… Και για να το πετύχουμε αυτό ισάξια βαρύτητα στον στολισμό του σπιτιού έχει όχι μόνο το εσωτερικό μέρος, αλλά και η βεράντα μας! 

Στους εξωτερικούς χώρους είναι σημαντικό η διακόσμηση να αποπνέει τη ζεστασιά τη φιλικότητα και τη θαλπωρή της συγκεκριμένης τους γιορτής, αποτελώντας την ιδανική πρόγευση της εσωτερικής διακόσμησης. Αυτή η ατμόσφαιρα είναι η πρώτη εντύπωση και το καλωσόρισμα στον ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο μικρόκοσμο που έχουμε δημιουργήσει. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε χρόνο πληθαίνουν στην αγορά τα στολίδια που προορίζονται στοχευμένα για την εξωτερική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. 

Παρακάτω θα βρείτε μερικές μονάχα ιδέες για να αναδείξετε ιδανικά τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη βεράντα σας, με πολλή φαντασία και με ελάχιστο κόστος!

Δημιουργήστε Ζωντανή Ατμόσφαιρα: 

Για να αποπνέει η χριστουγεννιάτικη βεράντα σας χαρά και φυσική ομορφιά, ποντάρετε άφοβα στη ζωντάνια των φρέσκων φυτών. Ελατάκια, αγιοβασιλιάτικα, κουκουνάρια και μικροί θάμνοι με δεντρολίβανο ή λεβάντα έχουν παραδοσιακά την τιμητική τους, σε αυτόνομες ή δημιουργικές συνθέσεις, χαρίζοντας στον εξωτερικό χώρο χρώματα, αρώματα και αυθεντική γιορτινή διάθεση. Αν οι διαστάσεις του χώρου δεν το επιτρέπουν, μην ανησυχείτε. Μερικές γλάστρες με τα εν λόγω φυτά ή ακόμα και πλεκτά στεφάνια από παρόμοια φυσικά υλικά θα τον μεταμορφώσουν στη στιγμή! Μπορείτε να στολίσετε τα φυτά με μπάλες ή φιογκάκια, ενώ για πιο μινιμαλ αποτέλεσμα, διαλέξτε απλά λαμπάκια σε ψυχρό ή θερμό τόνο. Ολοκληρώστε το νατουραλιστικό αυτό στυλ, εξοπλίζοντας τον χώρο με έπιπλα φτιαγμένα από ξύλο -γιατί όχι από παλέτες ή άλλα ανακυκλωμένα υλικά. 

Χρησιμοποιήστε Φωτάκια και Στεφάνια:

Ποιος είπε ότι τα στεφάνια είναι μόνο για τον στολισμό της εισόδου, της αυλόπορτας ή για το εσωτερικό; Η τελευταία τάση στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τα θέλει να πρωταγωνιστούν και στο εξωτερικό του σπιτιού, καθώς μπορούν να κρεμαστούν κυριολεκτικά από παντού ή να αποτελέσουν εντυπωσιακά centerpieces στο τραπέζι της βεράντας. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο περιμετρικός στολισμός του μπαλκονιού, αλλά για ένα πιο θεαματικό αποτέλεσμα μπορείτε να τα στερεώσετε ακόμα και στον μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό της πέργκολας, επιλέγοντας για καθένα διαφορετικό ύψος, έτσι ώστε να έχετε μια πολυεπίπεδη αισθητική εικόνα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και στεφάνια με λαμπάκια, επομένως οι επιλογές διακόσμησης διευρύνονται ακόμα περισσότερο. Μην παραλείψετε, βέβαια, τις φυσικές γιρλάντες γύρω από τα παράθυρα, αλλά και στα κάγκελα, προσθέτοντας γκι, κουκουνάρια και αποξηραμένα φρούτα για συνθέσεις που κερδίζουν όλα τα βλέμματα από μακριά!

 

inner 3 euroblinds 2401 article2

Τυλίξτε παντού Λαμπάκια για Μαγευτική Ατμόσφαιρα:

Τίποτα δεν γοητεύει περισσότερο τις αισθήσεις τα Χριστούγεννα όσο η χουχουλιάρικη και αστραφτερή ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα λαμπιόνια. Σαν μικρές φωλιές αστεριών που έχουν πέσει στη γη, τα λαμπάκια αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν ένα γοητευτικό σκηνικό, φωτίζοντας απαλά ακόμα και τις πιο σκοτεινές γωνιές του μπαλκονιού ή της βεράντας. Προφανώς επιλέγουμε λαμπάκια εξωτερικού χώρου, ενώ για τα πιο δύσκολα σημεία συστήνονται τα λαμπάκια μπαταρίας, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα με το ρεύμα και να μην απειλείται η ασφάλεια του σπιτιού. Αυτές οι μικρές αχτίδες φωτός και χριστουγεννιάτικης ελπίδας φωλιάζουν κυριολεκτικά παντού. Σε διακοσμητικά βάζα, μέσα στις γλάστρες, γύρω-γύρω από τα μπαλκόνια, ακόμα και περιμετρικά στις κάσες των παραθύρων, αποπνέοντας τη γνήσια αίσθηση ενός σπιτιού που ξεπήδησε από παραμύθι. 

Μεταμορφώστε τη Βεράντα σε Πολυτελές Σαλέ: 

Αν θέλετε να χαρίσετε στη βεράντα σας έναν… αλπικό αέρα και να μεταφερθείτε νοερά σε ένα φιλόξενο σαλέ, τότε εφοδιαστείτε με χνουδωτά υφάσματα, επενδύστε με αυτά τα έπιπλα του κήπου, ενώ, αν διαθέτετε τα κατάλληλα τετραγωνικά και η βεράντα σας είναι σκεπαστή, τολμήστε να συμπληρώσετε το σκηνικό με μερικές φλοκάτες στο δάπεδο. Δεν γίνεται να λείπουν, φυσικά, οι πολλές εστίες θαλπωρής από μικρά και μεγάλα κεριά. Συμπληρώστε την εικόνα του τέλειου… αστικού σαλέ με μικρά έλατα ή αλεξανδρινά και πευκόκλαδα! Αν διαθέτετε, τέλος, στον εξωτερικό χώρο χτιστό μπάρμπεκιου, μη χάσετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε με μερικά λαμπάκια και λίγα χοντρά ξύλα το εφέ ενός λαμπερού τζακιού! 

Επενδύστε στα Γιορτινά Υφάσματα για Έξτρα Ζεστασιά: 

Χριστούγεννα ίσον κρύο, για αυτό και τα γιορτινά υφάσματα πρέπει να συνδυάζουν αισθητική και πρακτικότητα! Επιλέξτε φλογερά χρώματα και γήινους τόνους που αγκαλιάζουν γλυκά τα έπιπλα, τα ριχτάρια και τα τραπεζομάντηλα, μαζί με δέστρες, κορδέλες και πολλά μικρά και μεγάλα μαξιλάρια στις καρέκλες, που απογειώνουν αισθητικά το αποτέλεσμα και ζεσταίνουν το βλέμμα. Ποντάρετε άφοβα στον διαχρονικό συνδυασμό κόκκινου και πράσινου και ασφαλώς στα καρό μοτίβα, ενώ μην φοβηθείτε εξίσου το λευκό, το ασήμι και το χρυσό! 

Γεμίστε τη Βεράντα με Χριστουγεννιάτικα Στολίδια:

Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να υπηρετήσει ως χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό, αρκεί να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας και τα πιο απλά υλικά που έχετε διαθέσιμα στο σπίτι. Απο παλιά βαζάκια μαρμελάδας, κηροπήγια και… σκονισμένα αναμνηστικά από γάμους ή βαφτίσεις, μέχρι παλιές κορνίζες και ξεχασμένα κουτιά παπουτσιών, όλα μεταμορφώνονται σε ανεπανάληπτες handmade χριστουγεννιάτικες δημιουργίες που μπορούν να στολίσουν κάθε σημείο του σπιτιού. Και το καλύτερο; Οι χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και η κατασκευή στολιδιών είναι μια δραστηριότητα που μπορείτε να απολαύσετε παρέα με όλη την οικογένεια, όπως επιτάσσει άλλωστε το αυθεντικό χριστουγεννιάτικο πνεύμα! 

 

inner 2 euroblinds 2401 article2

Πέρα από τις παραπάνω ιδέες, σίγουρα εκεί έξω θα βρείτε άφθονο υλικό για να σας κάνει να εμπνευστείτε ακόμα περισσότερο και να δημιουργήσετε απίθανες χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις! Κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια, εξάλλου, να διακοσμήσουμε γιορτινά το σπίτι, μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Όποιο και είναι το στυλ σας, λοιπόν, ζήστε με την καρδιά σας την πιο μαγική εποχή του χρόνου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer