Ένα Όμορφο Σπίτι Δεν Αρκεί για μια Όμορφη Ζωή

04 Αυγούστου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

LOL 1

Ένα όμορφο σπίτι μοιάζει με ένα ακριβό σερβίτσιο: όσο περίτεχνα κι αν είναι διακοσμημένο, είναι ανώφελο όταν είναι άδειο. 

Παρόμοια, ακόμη κι αν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε το σπίτι των ονείρων μας, αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για να γεμίσει με νόημα και ευτυχία τη ζωή μας. Δίχως ψυχική ηρεμία και γαλήνη, ακόμη και το ωραιότερο περιβάλλον μπορεί να μοιάζει μουντό ή αδιάφορο. 

Ευτυχία & Υλισμός

Η ιδέα ότι η ευτυχία έρχεται ως αποτέλεσμα συσσώρευσης πλούτου και υλικών πραγμάτων είναι τόσο αρχαία όσο η ανθρωπότητα. Αρκεί να σκεφτούμε πως τα περισσότερα από τα διάσημα μνημεία του παρελθόντος δημιουργήθηκαν περισσότερο από ματαιοδοξία πλουσίων παρά από αγάπη για τον πολιτισμό και τις τέχνες. 

Φυσικά, υπήρξαν ανά τους αιώνες και φωνές σοφών ανθρώπων που τόνιζαν με κάθε λογής επιχειρήματα πως η ευτυχία λίγο έχει να κάνει με τα υλικά αποκτήματα. 

Σήμερα, όμως, παρότι αυτές οι φωνές «διαφημίζονται» όσο ποτέ άλλοτε, ζούμε σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από το λεγόμενο «υλιστικό πνεύμα»: διαφημίσεις στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο μας ενθαρρύνουν να θέλουμε όλο και περισσότερα πράγματα, πείθοντάς μας πως η ζωή μας είναι ελλιπής και φτωχή χωρίς αυτά.

Κι όμως, πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν αυτόν τον τρόπο ζωής διαπιστώνουν ότι η ευχαρίστηση που νιώθουν είναι σύντομη – σαν αυτή που αισθανόμαστε όταν ξύνουμε το σημείο όπου μας τσίμπησε ένα κουνούπι. Γοργά, η επιθυμία για νέες αγορές επανέρχεται ακόμη πιο έντονη και μαζί της η δυσαρέσκεια και το κενό. 

innerjpg

Το Κλειδί είναι η Ευγνωμοσύνη

Στην πραγματικότητα, το κλειδί για μια γεμάτη, ικανοποιητική ζωή είναι η καλλιέργεια μιας πολύ σημαντικής ιδιότητας: της ευγνωμοσύνης. Να αντιλαμβανόμαστε δηλαδή την αξία όσων ήδη έχουμε στη ζωή μας και να μην τα θεωρούμε δεδομένα. 

Αυτό, βέβαια, δεν είναι εύκολο. Απαιτεί πειθαρχία και προσπάθεια. Απαιτεί σκέψη γύρω από τη ζωή άλλων ανθρώπων γύρω μας, που συχνά έχουν πολύ λιγότερα από μας κι όμως ζουν χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. 

Η Ικανοποίηση είναι Ζήτημα Στάσης, όχι Περίστασης

Η ικανοποίηση δεν έχει να κάνει με τα χρήματα και τα υπάρχοντα. Είναι στάση που πηγάζει από την καρδιά και αντανακλάται στις σχέσεις που έχουμε με όλους και όλα όσα εκτιμούμε στη ζωή. 

Αφιερώστε, λοιπόν, χρόνο για να εκτιμήσετε τους φίλους και την οικογένειά σας, εστιάζοντας σε όλα τα καλά τους στοιχεία — και θυμηθείτε να αποδέχεστε τα ελαττώματά τους. Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας χαρίζοντάς τους ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά ή ευχαριστώντας τους δημόσια και με ειλικρίνεια.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, λίγο το κινητό, ας σταματήσουμε να συγκρίνουμε τα αποκτήματά μας με αυτά των άλλων κι ας περάσουμε περισσότερο ουσιαστικό χρόνο με ανθρώπους που αγαπάμε. 

Επίσης, αν φροντίζουμε το σώμα μας, αυτό θα μας το ανταποδώσει: επαρκής ύπνος, καλή διατροφή και ήπια άσκηση είναι απαραίτητα συστατικά για ψυχική και σωματική ευεξία.  

inner

Λίγη Ανανέωση Πάντα Βοηθά! 

Μια άλλη καλή ιδέα είναι επίσης να ανανεώσετε λίγο τον χώρο στον οποίο περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, είτε πρόκειται για το γραφείο είτε για το σπίτι μας. 

Η Euroblinds έχει να σας προτείνει υπέροχες λύσεις – αρκεί φυσικά να θυμόμαστε πάντοτε πως οτιδήποτε υλικό είναι εκεί για να ομορφαίνει, όχι για να γεμίζει τη ζωή και την ύπαρξή μας. 

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και ανακαλύψτε μοναδικές προτάσεις για κάθε χώρο! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer