Προστατευτείτε από την Υπεριώδη Ακτινοβολία & από Περιττά Έξοδα - Με Ιδανικά Συστήματα Σκίασης

23 Μαρτίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedTeaser.jpg1521799449

Ηλιοφάνεια – το πολυτιμότερο κλιματικό φαινόμενο της Κύπρου και, σε συνδυασμό με τις φυσικές της ομορφιές, η καλύτερή της διαφήμιση στο εξωτερικό.

Όσο κι αν την αγαπούμε, όμως, πρέπει να τη χρησιμοποιούμε σοφά στη ζωή μας, αξιοποιώντας τη για να ζεστάνουμε τον προσωπικό μας χώρο, να γεμίσουμε ενέργεια και καλή διάθεση και να πάρουμε και ένα γοητευτικό μελαμψό χρωματάκι!

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνούμε και τους κινδύνους της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και το μεγάλο κόστος κλιματισμού σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Photo1

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα κατέδειξε πως το ενεργειακό κόστος ενός κτιρίου μπορεί να μειωθεί ως και 25% με τη χρήση συστημάτων Σκίασης – με την προϋπόθεση το σύστημα που θα εγκατασταθεί να είναι το κατάλληλο. 

Το κατάλληλο σύστημα σκίασης λειτουργεί ουσιαστικά ως ασπίδα προστασίας για την κατοικία και τον επαγγελματικό σας χώρο, μειώνοντας δραστικά την ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας που εισέρχεται στο χώρο και συμβάλλοντας σημαντικά στη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο χώρο – ιδιαίτερα στην Κύπρο, όπου το θέρος διαρκεί σχεδόν 6 μήνες το χρόνο και τα κλιματιστικά δουλεύουν ασταμάτητα.

Αντίθετα, όταν σουρουπώνει και η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει, το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα σκίασής μας αλλάζει κλίση αυτόματα, επιτρέποντας την πλήρη ανανέωση του αέρα στο χώρο και, συνεπώς, τη φυσική μείωση της θερμοκρασίας, δίχως τη χρήση κλιματιστικού – που φυσικά σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Παρόμοια, το χειμώνα τα συστήματα εσωτερικής και εξωτερικής σκίασης ρυθμίζονται ώστε να παραμένουν ανοιχτά και να επιτρέπουν τη φυσική θέρμανση του χώρου μέσω των ακτινών του ήλιου.

Προστασία από την Υπεριώδη Ακτινοβολία

Photo 2

Τα συστήματα σκίασης σας προστατεύουν επίσης από την επιβλαβή για το ανθρώπινο οργανισμό αλλά και τις επιφάνειες των εσωτερικών μας χώρων υπεριώδη ακτινοβολία.

Η υπεριώδης ακτινοβολία, εκτός του ότι είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνος και συμβάλλει στη εμφάνιση δερματικών παθήσεων, επιδεινώνει και την όραση, ειδικά σε άτομα με ανοιχτόχρωμα μάτια και διαβρώνει παντός είδους επιφάνειες, επίπλων, υφασμάτων, έργων τέχνης κτλ. Με τη χρήση συστημάτων σκίασης υψηλής ποιότητας και κατάλληλου χρώματος και βαθμού ανακλαστικότητας, μπορείτε να περιορίσετε την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία σε ποσοστό που κυμαίνεται από 50 ως 90%!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επισκεφτείτε το κοντινότερο σε σας Κέντρο Σκίασης της Euroblinds

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer