Πώς θα Διατηρήσετε τον Χώρο του Γραφείου σας Δροσερό

09 Αυγούστου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedteaser.jpg1533825386

Τα καλοκαίρια στο γραφείο στην Κύπρο μπορεί να είναι βασανιστικά, ειδικά όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο! Αν το πρόγραμμά σας σάς αναγκάζει να περάσετε μεγάλο τμήμα του Αυγούστου στο γραφείο, τότε καλό είναι να διαβάσετε παρακάτω⋅ θα δείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε τον επαγγελματικό σας χώρο δροσερό δίχως να ξοδέψετε μια περιουσία στον λογαριασμό του ρεύματος.

  • Χρησιμοποιήστε Λάμπες LED

Μια λάμπα LED σάς εξοικονομεί ενέργεια και παράγει απίστευτα λιγότερη θερμότητα σε σχέση με τις συμβατικές λάμπες, δίχως παράλληλα να μειώνεται η φωτιστική απόδοση του χώρου. Αν δε το συνδυάσετε με τη χρήση κάποιου ροοστάτη (dimmer) το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο έντονο, τόσο από άποψη κόστους, όσο και θερμότητας στον χώρο.

  • Προσαρμόστε τα Συστήματα Θέρμανσης, Κλιματισμού και Εξαερισμού

Το μυστικό εδώ είναι προσαρμόζετε τα συγκεκριμένα συστήματα με τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες της επόμενης μέρας. Αν, λόγου χάρη, αναμένεται να χτυπήσει καύσωνας, ανάψτε τον κλιματισμό νωρίτερα, για να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία πιο γρήγορα.

Καλό είναι επίσης να αποφεύγετε να ανοιγοκλείνετε το κλιματιστικό, ψυχραίνοντας τον χώρο σε σημείο που να παγώνετε. Καλύτερο, και πιο οικονομικό είναι να το ρυθμίσετε εξαρχής να φτάσει σε μια λογική, ευχάριστη θερμοκρασία και να παραμείνει εκεί καθόλη τη διάρκεια της εργασίας σας.

  • Αξιοποιήστε Σωστά τα Συστήματα Σκίασης

Είναι αλήθεια πως τα σκοτεινά γραφεία είναι κάπως μελαγχολικά, αλλά όταν το παρακάνουμε με το φως του ήλιου, η ζέστη κάνει την εργασία μας κυριολεκτικά ανυπόφορη.

Το μυστικό εδώ είναι να αξιοποιήσετε τα εσωτερικά και εξωτερικά συστήματα σκίασης του χώρου: κουρτίνες, ρόλερ, blinds και τέντες μπορούν, αν ρυθμιστούν σωστά, να προστατέψουν το δωμάτιο από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, επιτρέποντας παράλληλα τον ευχάριστο φωτισμό του και την ορατότητα προς τα έξω.

Αν δεν έχετε τοποθετήσει κάποιο εσωτερικό σύστημα σκίασης ακόμη στο γραφείο σας, να θυμάστε πως θα παίξει ρόλο όχι μόνο το είδος του, αλλά και το υλικό κατασκευής του: συγκεκριμένα υλικά απορροφούν ή ανακλούν το φως του ήλιου σε διάφορα ποσοστά και εντάσεις. Τα παράθυρα είναι επίσης σημαντικό να φέρουν κατάλληλο σύστημα ρυθμιζόμενων καλυμμάτων για να απαλύνουν το φως της ημέρας που πέφτει πάνω στις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι επιλογές είναι αρκετές, και θα πρέπει να τις αξιολογήσετε με βάση τον προσανατολισμό του γραφείου σας και τις ώρες που συνήθως εργάζεστε σε αυτό. Αν δυσκολεύεστε να τα σταθμίσετε όλα αυτά ικανοποιητικά, καλό θα ήταν να ζητήσετε βοήθεια από τους έμπειρους Συμβούλους Σκίασης της Euroblinds!

  • Επωφεληθείτε από την Επανάσταση του Αυτοματισμού

Τέλος, μήπως είναι καιρός να αξιοποιήσετε κι εσείς τις εκπληκτικές δυνατότητες του αυτοματισμού στα συστήματα κλιματισμού και φωτισμού στον χώρο σας;

Τα αυτοματοποιημένα συστήματα ρυθμίζουν αυτόματα (και ασύρματα) τα blinds σας και τα όποια άλλα συστήματα σκίασης χρησιμοποιείτε, ανάλογα με την κατεύθυνση του ηλιακού φωτός, τα επίπεδα θερμοκρασίας και τις ώρες της ημέρας. Το καλύτερο; Μπορείτε να τα προσαρμόσετε χειροκίνητα πριν καν φτάσετε στο γραφείο, ή και αφότου φύγετε από αυτό, μέσω της κινητής σας συσκευής! Αντίστοιχο έλεγχο σας εξασφαλίζουν και στα συστήματα φωτισμού, προσφέροντας μοναδική εργονομία και πολλαπλές ευκαιρίες εξοικονόμησης ενέργειας!

Mάθετε περισσότερα για τη δύναμη του Αυτοματισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer