Επιλέξτε, Μετρήστε, Παραγγείλτε.

Δείτε το e-shop μας

Ποια Είναι τα Ασφαλέστερα Συστήματα Χειρισμού Σκίασης Παραθύρων για Παιδιά;

28 Δεκεμβρίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

iStock 452999151 1 1

Ένα θέμα που, δυστυχώς, συζητιέται σπάνια κατά την επιλογή συστημάτων σκίασης είναι οι πιθανοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τα παιδιά από τη χρήση κορδονιών ή άλλων παρόμοιων συστημάτων για τη σκίαση των παραθύρων μιας κατοικίας.

Παρότι οι καταναλωτές γενικά αγνοούν το ζήτημα, ο κλάδος των συστημάτων σκίασης το έχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψη, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ένας τρόπος με τον οποίο έχει προσπαθήσει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων είναι με την καλύτερη ενημέρωση των χρηστών, καθώς και με τη συνεχή βελτίωση των συστημάτων χειρισμού των παραθύρων, ώστε να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερα για παιδιά κάθε ηλικίας.

 

Ποια Είναι τα Ασφαλέστερα Συστήματα Χειρισμού για Παιδιά;

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως συστήματα χειρισμού που περιλαμβάνουν τη χρήση κορδονιών ενέχουν κίνδυνο στραγγαλισμού και πνιγμού για μικρά παιδιά, όπως και για κατοικίδια. Την περασμένη δεκαετία, ένας συγκλονιστικός αριθμός 500 και πλέον παιδιών έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους σε ατυχήματα που είχαν κάποια σχέση με συστήματα χειρισμού blinds με κορδόνια ή σχοινιά. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας Προϊόντων για τον Καταναλωτή των ΗΠΑ, τα συστήματα χειρισμού με κορδόνια συγκαταλέγονται στις πέντε μεγαλύτερες εστίες κινδύνου οικιακού ατυχήματος για παιδιά.

Αν, λοιπόν, έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε πως υπάρχει κίνδυνος, καθώς και να λάβετε μέτρα και κάποιες απαραίτητες προφυλάξεις. Οι ειδικοί σε θέματα οικιακής ασφάλειας συστήνουν την αντικατάσταση των συγκεκριμένων συστημάτων με αντίστοιχα δίχως κορδόνι, ειδικά σε σπιτικά με βρέφη και παιδιά νηπιακής ηλικίας. Συστήνουν, επίσης τη χρήση κουρτινών, πετασμάτων και μηχανοκίνητων blinds και συστημάτων σκίασης.

 

Καλό θα ήταν επίσης να προσέξετε τα ακόλουθα σημεία:

  1. Όταν ταξιδεύετε με παιδιά, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση και το στιλ των παραθύρων και των συστημάτων σκίασης, ώστε να διακρίνετε αν υπάρχουν πιθανές εστίες κινδύνου. Σε περίπτωση που υπάρχουν, μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν σε αυτά τα δωμάτια δίχως επίβλεψη, ειδικά αν δεν είναι εξοικειωμένα με τη χρήση τέτοιων αντικειμένων.
  2. Μην τοποθετείτε ποτέ blinds με κορδόνι στο σημείο που κοιμάται το παιδί σας. Το ίδιο ισχύει και για μακριές κουρτίνες με διακοσμητικά κορδόνια.
  3. Ελέγξτε κατά πόσον τα συστήματα χειρισμού είναι εγκατεστημένα σωστά. Η χαλαρή ή λανθασμένη τοποθέτηση μπορεί να μοιάζει ασήμαντη για έναν ενήλικα, αλλά να είναι εστία κινδύνου για ένα παιδί.
  4. Συστήματα χειρισμού με συνεχή κορδόνια, που συχνά μάλιστα σχηματίζουν βρόχους, θα πρέπει να στερεώνονται σταθερά στον τοίχο, και οποιαδήποτε επιπλέον ποσότητα σχοινιού θα πρέπει να προσδένεται σε κάποιο σταθερό σημείο.

 

Ο κλάδος έχει καταφέρει, σε κάποιες περιπτώσεις να αντικαταστήσει τα κορδόνια με ράβδους, αλλά είναι αλήθεια πως ο αυτοματισμός και τα μηχανοκίνητα συστήματα χειρισμού είναι μακράν η ασφαλέστερη επιλογή για παιδιά και κατοικίδια, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν και πολλά επιπρόσθετα οφέλη και πλεονεκτήματα στον χρήστη του χώρου.

Γνωρίζετε ποια;

Ανακαλύψτε τώρα τα οφέλη του οικιακού αυτοματισμού και των μηχανοκίνητων συστημάτων χειρισμού, στο πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Explore Our Newcollection

Projects Footer Ideas For Home Footer