Oι Κουρτίνες Επηρεάζουν τον Ύπνο! Πώς να Επιλέγετε Κουρτίνες

13 Ιουλίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedeuroblinds teaser.jpg1531475125

Ελάχιστοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η κουρτίνα ενός υπνοδωματίου στη χαλάρωση και την ξεκούραση του ενοίκου.

Ο λόγος είναι απλός: η κουρτίνα επηρεάζει άμεσα τόσο την ένταση του ηλιακού φωτός και τη θερμοκρασία του δωματίου, όσο και τη διάθεσή μας, με τα χρώματα και το σχέδιό του. Κι αν ο ύπνος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες του σώματός μας, που επηρεάζει άμεσα την υγεία και τη ευεξία μας, οτιδήποτε τον επηρεάζει αξίζει την προσοχή μας!

Ο Ρόλος της Κουρτίνας στον Ύπνο μας…

Προφανώς, όταν κοιμόμαστε, χρειαζόμαστε τα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα φωτός, είτε πρόκειται για νυχτερινό, είτε για μεσημεριανό ύπνο. Το φως δεν επιτρέπει στον εγκέφαλο να χαλαρώσει αρκετά, με αποτέλεσμα την κακή κυκλοφορία του αίματος, την αποδυνάμωση του νευρικού συστήματος, καθώς και την εξασθένηση της άμυνας του οργανισμού – για να μην αναφέρουμε το αίσθημα κόπωσης και τα νεύρα που πάντοτε ακολουθούν μια ανήσυχη νύχτα.

Κι αν όλα αυτά ισχύουν για τους ενήλικες, πόσο μάλλον για τον ευαίσθητο οργανισμό των παιδιών, για τα οποία ο ύπνος αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες παραμέτρους για την υγιή τους σωματική και διανοητική ανάπτυξη.

Εφόσον η κουρτίνα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του φωτός στο εσωτερικό ενός δωματίου, είναι καλό να την επιλέξετε πολύ προσεκτικά, τόσο για την κρεβατοκάμαρά σας, όσο και για το υπνοδωμάτιο του παιδιού σας.

Πώς να Επιλέξετε Χρώμα Κουρτίνας

Προτιμήστε απαλές αποχρώσεις, ιδιαίτερα αυτές που συσχετίζονται με τη χαλάρωση και την ηρεμία, όπως το ανοιχτό μπλε και το γκρι. Από την άλλη, αποχρώσεις του πράσινου, του γαλάζιου, του σμαραγδένιου και του κίτρινου έχει αποδειχτεί πως επηρεάζουν ευεργετικά τα σημεία του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ξεκούραση, βοηθώντας σας να χαλαρώνετε γρήγορα και να κοιμάστε νωρίς.

Αντίθετα, αποφύγετε έντονα χρώματα και τόνους, όπως το κόκκινο, το μωβ και το πορτοκαλί.

Στα παιδικά υπνοδωμάτια, πρέπει να δείξετε ακόμη περισσότερη προσοχή: βεβαιωθείτε ότι το χρώμα της κουρτίνας συνάδει με την ηλικία του παιδιού. Το πράσινο, λόγου χάρη, βοηθά και ενισχύει τη γνωστική εγρήγορση και διαύγεια, οπότε αρμόζει σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Αντίθετα, ένα μωρό θα κοιμόταν πιο ξεκούραστα σε ένα δωμάτιο που κυριαρχούν ουδέτερα χρώματα.

Πώς να Επιλέξετε Ύφασμα για την Κουρτίνα

Παρότι θέλουμε καλή συσκότιση όταν τραβάμε τις κουρτίνες, είναι καλύτερο να αποφύγετε τα βαριά υφάσματα, γιατί δεσμεύουν μεγάλες ποσότητες σκόνης που επηρεάζουν την αναπνοή μας όταν κοιμόμαστε. Μεγάλο ρόλο σε αυτό θα παίξει και ο προσανατολισμός του δωματίου. Αν δεν το «βλέπει» ο ήλιος, ίσως και ένα πολύ ελαφρύ ύφασμα να είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Από την άλλη, χρειάζεστε ύφασμα μεγάλης αντοχής, ειδικά για το παιδικό υπνοδωμάτιο, καθώς οι κουρτίνες των υπνοδωματίων είναι αυτές που μετακινούμε περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες. Προτού καταλήξετε, επίσης, βεβαιωθείτε πως το ύφασμα είναι υποαλλεργικό και έχει υψηλό δείκτη πυρασφάλειας.

Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε την τεράστια πείρα μας στην επιλογή κουρτινών για υπνοδωμάτια; Ελάτε στο πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds και μαζί θα βρούμε την κουρτίνα που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας υπνοδωμάτιο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer