Ο Καιρός Ανοίγει. Ώρα για Διαρρύθμιση του Κήπου και της Βεράντας μας

21 Απριλίου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 02 1

Ο καιρός ανοίγει και… μαζί του, ανοίγει και το σπίτι μας, καλωσορίζοντας τις ανοιξιάτικες λιακάδες και την άνοδο της θερμοκρασίας. 

Είναι ώρα, λοιπόν, να ανανεώσουμε τον κήπο και τη βεράντα μας, ώστε να γίνουν και φέτος το πιο φιλόξενο και ελκυστικό μέρος του σπιτικού μας. 

Παρακάτω θα βρείτε έναν σύντομο και πρακτικό οδηγό που θα σας βοηθήσει! 

Το Μυστικό είναι… Εσείς! 

Το μυστικό για τον τέλειο κήπο είναι να σκεφτείτε λίγο τον εαυτό σας και την οικογένειά σας: τι σας αρέσει να κάνετε στον κήπο σας; Έχετε χόμπι; Σας αρέσουν τα μπάρμπεκιου και οι παρέες ή μήπως η κηπουρική ή κάποιο άθλημα; 

Γνωρίζοντας τι σας αρέσει να κάνετε στον κήπο και τη βεράντα σας, θα ξέρετε και πώς μπορείτε να τα διαμορφώσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Αρχίστε με Φυτά

Εξοπλίστε τον κήπο και τη βεράντα σας με φυτά και θαμνώδη δεντράκια που έχουν πλούσιο φύλλωμα, όπως το πυξάρι, χαρίζοντας δροσιά, διακόσμηση, οξυγόνο αλλά και έναν βαθμό ιδιωτικότητας στον χώρο. Συνδυάστε τα με λουλούδια με έντονα, ζωηρά χρώματα, όπως οι ορτανσίες, οι γαρδένιες και οι πανσέδες, αλλά και αρωματικά φυτά, όπως ο βασιλικός, το δενδρολίβανο και η λεβάντα.

Μια άλλη υπέροχη επιλογή είναι τα κάθετα φυτά: γλάστρες που κρέμονται από την οροφή με φυλλώδη φυτά και λουλούδια που αναπτύσσονται καλύτερα όταν είναι προστατευμένα από τη βροχή και τον ήλιο. 

inner 04 1

Δημιουργήστε μια Γωνιά… Ανεμελιάς

Επιλέξτε ένα αναπαυτικό σαλόνι κήπου, ώστε να περνάτε ξέγνοιαστα εκεί κάποιες ώρες της ημέρας, διαβάζοντας ένα βιβλίο, πίνοντας τον καφέ σας ή απολαμβάνοντας τη συντροφιά των φίλων σας. 

Το σαλόνι κήπου λειτουργεί καλύτερα όταν διαπνέεται από μινιμαλισμό και λειτουργικότητα. Μην το φορτώσετε με περιττά αντικείμενα· τοποθετήστε, για παράδειγμα, κούνια βεράντας ή αιώρα αν όντως σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε. 

Κεράκια και ρεσό είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι, καθώς επίσης και βάζα και μια πιατέλα με αποξηραμένα φυτά ή κουκουνάρια. 

Μια άλλη ωραία επιλογή, που τη βλέπουμε όλο και συχνότερα στους σύγχρονους κήπους, είναι ραφάκια, που θα χρησιμοποιηθούν είτε για μικρά γλαστράκια με αρωματικά φυτά είτε για διακοσμητικά που δημιουργούν ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα τη νύχτα, όπως φαναράκια και κεριά. Εκεί μπορείτε επίσης να ακουμπάτε μικρά εργαλεία για το μπάρμπεκιου ή τον κήπο σας. 

Φροντίστε το σαλόνι σας να έχει μπόλικα αφράτα και αναπαυτικά μαξιλάρια, καθώς και ένα κουβερλί ή ριχτάρι για να τα προστατεύετε από την υγρασία της νύχτας. 

Στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds, θα ανακαλύψετε υπέροχα ριχτάρια, κουβερλί και μαξιλάρια σε ζωηρούς, ανοιξιάτικους χρωματισμούς, και πλούσιες συλλογές υφασμάτων από διεθνείς οίκους — όλα με πιστοποίηση Oeko-Tex®, που διασφαλίζει πως είναι απολύτως φιλικά τόσο στο σώμα μας, όσο και στο περιβάλλον. 

Η Σκιά είναι Must

Αν η βεράντα σας δεν σκιάζεται καλά κάποιες ώρες της ημέρας, ή αν ο κήπος σας δεν έχει κάποιο σημείο που να είναι προστατευμένο από τον ήλιο, ένα στιλάτο και ανθεκτικό σύστημα σκίασης είναι must για να μπορέστε να αξιοποιήσετε τον χώρο σας με τον καλύτερο τρόπο. 

inner 03 1

Στη Euroblinds, θα βρείτε μοντέρνες, ανθεκτικές και κομψές λύσεις εξωτερικής σκίασης για τον κήπο σας, ώστε να μπορείτε να τον απολαμβάνετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, όσο δυνατός κι αν είναι ο ήλιος.  

Από πέργκολες Skyline, αλουμινίου ή ξύλου, με ειδικά τεντόπανα ή μεταλλικά και πολυκαρπονικά σκίαστρα έως τέντες και τεντοσυστήματα τύπου Zip, στη Euroblinds θα βρείτε το ιδανικό σύστημα σκίασης για τον εξωτερικό σας χώρο, με βάση τις ανάγκες, το γούστο αλλά και τον προϋπολογισμό σας! 

Δείτε τις μοναδικές λύσεις σκίασης που προσφέρουμε στον ιστότοπό μας και ελάτε να κουβεντιάσουμε από κοντά τα πλεονεκτήματα του καθενός στο πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer