Ο φθινοπωρινός, μαγικός κόσμος του υφάσματος

17 Σεπτεμβρίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner o fthinoporinos magikos kosmos tou ifasmatos

Με το πέρασμα στο Φθινόπωρο οι ανάγκες για ανακαίνιση στο σπίτι πληθαίνουν. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία όχι μόνο της διακόσμησης αλλά και του πρακτικού εξοπλισμού του σπιτιού είναι αναμφίβολα οι κουρτίνες. Η μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, σχέδια αλλά και υφάσματα, καθιστούν την επιλογή τους μια ευχάριστη πρόκληση, καθώς ανοίγουν ιδανικά τη βεντάλια της προσωπικής έκφρασης.

Ο επιτυχημένος συνδυασμός της αισθητικής με την επαρκή προστασία του εσωτερικού του σπιτιού από τις εναλλαγές του καιρού, κάνουν τις κουρτίνες ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια του σπιτιού. Αξίζει, λοιπόν, τώρα που η εποχή αλλάζει να επενδύσουμε τον σωστό χρόνο στο να διαλέξουμε μοναδικά κομμάτια που θα μας ανεβάσουν τη διάθεση και θα αντιπροσωπεύουν το γούστο και την αισθητική μας.

  • Κρεμώντας το... Φθινόπωρο στις κουρτίνες

kremontas to fthinoporo stis kourtines

Η ανανέωση στις κουρτίνες μπορεί να μας βάλει πραγματικά με το δεξί στη νέα εποχή, αλλάζοντας τη διάθεσή μας και βοηθώντας μας να προσαρμοστούμε καλύτερα στις απαιτήσεις της. Ως γνωστόν, η επιστροφή στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς μάς φέρνουν και πάλι σε άμεσο διάλογο με τους χώρους του σπιτιού μας, που μπορεί να αφήσαμε λιγάκι παραμελημένο ελέω καλού καιρού. Βελτιώνοντας, λοιπόν, την αισθητική του χώρου μας με την επιλογή νέων κουρτινών, φροντίζουμε να ανανεώσουμε και την ψυχολογία μας.

Στην Euroblinds διαθέτουμε τις πιο δυνατές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες υφασμάτων, όπως τους Οίκους Alhambra, Nouvelle Deco, Caselio , οι φθινοπωρινές προτάσεις των οποίων σαγηνεύουν τις αισθήσεις, εναρμονίζουν τη σωματική και πνευματική μας ηρεμία, εξασφαλίζουν ιδιωτικότητα και αρμονία και αδειάζουν το μυαλό από τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο ολοκληρωμένης ισορροπίας θα μπουν οι καλύτερες βάσεις για το πέρασμα στη νέα εποχή.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν 3 βασικοί άξονες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τις κατάλληλες για εσάς φθινοπωρινές κουρτίνες.

α) Μίνιμαλ σχέδια: Οι φθινοπωρινές τάσεις στις κουρτίνες, όπως είναι αναμενόμενο, κινούνται σε πιο... προσγειωμένα μοτίβα και πιο ζεστές αποχρώσεις, ενώ η έντονη παρουσία των σχεδίων αυτή την εποχή υποχωρεί διακριτικά με την επιλογή πιο ισορροπημένων και μίνιμαλ γραμμών.

β) Φθινοπωρινά χρώματα και σχέδια: Επιλέξτε πορτοκαλί, καφέ, σκούρες πράσινες και κίτρινες αποχρώσεις, εναλλάσσοντας διαφορετικές υφάνσεις όπου είναι αυτό δυνατό. Τα μοτίβα γίνονται πιο γεωμετρικά και οι τόνοι ακολουθούν πιο γήινη λογική.

γ) Πυκνότερες υφάνσεις: Τα πιο πυκνά υφάσματα, αλλά όχι τα εξαιρετικά χοντρά, επιστρέφουν και οι διπλές σειρές φύλλων διαφορετικής ύφανσης επιστρατεύονται στο να δώσουν στο σπίτι μια πιο ζεστή και χουχουλιάρικη αίσθηση. Μη βιαστείτε, όμως, να κατεβάσετε τα πλούσια βελούδινα ή βαμβακερά πλούσια φύλλα που τόσο αγαπάτε το χειμώνα. Για την ώρα επενδύστε σε πιο πυκνές λινές ή και συνθετικές προτάσεις, μιας και ο σκοπός είναι να προσαρμοστείτε σταδιακά στις ανάγκες του πιο ψυχρού καιρού, χωρίς να μελαγχολήσετε πρόωρα.

  • Διακοσμώντας το σπίτι με φθινοπωρινή διάθεση

diakosmontas to spiti me fthinoporini diathesi

Οι κουρτίνες είναι βέβαια μονάχα ένα από τα διακοσμητικά στοιχεία που θα φέρουν τη φθινοπωρινή αλλαγή στο σπίτι σας. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα ή τη διάθεση να ανανεώσετε τα χρώματα των τοίχων, μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο φθινοπωρινό αποτέλεσμα προσθέτοντας τα κατάλληλα διακοσμητικά στο χώρο.

Πάντα κινούμενοι σε πιο μίνιμαλ και λιτές γραμμές, αναβαθμίστε την αισθητική του σπιτιού, αλλάζοντας τα υφάσματα (τραπεζομάντηλα, ριχτάρια) με πιο φθινοπωρινά και γεωμετρικά σχέδια. Στα υπόλοιπα αξεσουάρ διακόσμησης τον πρώτο λόγο έχουν τα αρωματικά κεριά, οι συνθέσεις με μαξιλάρια διαφορετικών μεγεθών, οι πλεκτές κατασκευές όπως στεφάνια και μικρές φωλιές, τα φαναράκια, οι φθινοπωρινές κορνίζες αλλά και τα διακοσμητικά φύλλα.

Όπως είδαμε και από τα παραπάνω, λοιπόν, η ιδανική αλλαγή της διακόσμησης και της ψυχολογίας μας αυτό το Φθινόπωρο δεν είναι πάντα ή μόνο θέμα χρημάτων. Με στρατηγικές κινήσεις και πολλή φαντασία, θα καταφέρετε με προσιτό τρόπο να έχετε ένα άκρως φθινοπωρινό αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής που αντιπροσωπεύει πιστά το γούστο σας.

Τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds και το εξειδικευμένο προσωπικό μας σάς περιμένουν για να διαλέξετε ανάμεσα στις πλούσιες συλλογές των μίνιμαλ σχεδίων και υφασμάτων εκείνη που θα αναδείξει με τον πιο τέλειο τρόπο το δικό σας cozy και άκρως φθινοπωρινό σκηνικό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer