Καταπολεμήστε τη ζέστη με συστήματα σκίασης Euroblinds

20 Ιουνίου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

euroblinds inner1 article4

Τα συστήματα σκίασης παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι. Ειδικά το καλοκαίρι που θέλουμε να απολαμβάνουμε περισσότερη δροσιά χωρίς αναγκαστικά να καταφεύγουμε στη δαπανηρή και ενεργοβόρο λύση του air-condition, η σωστή τοποθέτηση των συστημάτων εσωτερικής και εξωτερικής σκίασης μάς λύνει τα χέρια. 

Η επιλογή του σωστού συστήματος σκίασης συνεπάγεται την προστασία αλλά και την καλύτερη λειτουργική συμπεριφορά του σπιτιού μας που καλείται να ενεργοποιήσει μηχανισμούς που το προστατεύουν από την αύξηση της θερμοκρασίας. Σίγουρα συμπληρωματικά μέτρα όπως η θερμοπρόσοψη, αλλά και οι αντιηλιακές μεμβράνες στα παράθυρα βοηθούν, αλλά η σκίαση παίζει τον κυριότερο ρόλο στη μείωση της παθητικής θέρμανσης που δέχεται το σπίτι τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Για να μπορέσουμε, λοιπόν, να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό, πρέπει να διαλέγουμε συστήματα σκίασης που διαθέτουν θερμοαπωθητικές ιδιότητες. Ειδικότερα, μπορούμε να ωφεληθούμε προς αυτόν τον σκοπό από τους παρακάτω τρόπους:

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ  

  • Τέντες: Οι αξιόμαχοι και αξιόπιστοι… στρατιώτες ενός σπιτιού βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή στη μάχη με τον ήλιο. Κλασικές ή αυτόματες, οριζόντιες ή κάθετες, με βραχίονες, αντηρίδες ή σε κασετίνα είναι οι πρώτες που απωθούν τον ήλιο και καλούνται να υπερασπιστούν τα ανοίγματα του σπιτιού.  
  • Οικιακά ρολά: Τα οικιακά ρολά δεν αποσκοπούν μόνο στην ασφάλεια του σπιτιού αλλά και στην προστασία του από τις καιρικές συνθήκες . Οι ειδικοί στη σκίαση υποστηρίζουν πως συνήθως υποτιμάμε τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν στο να διατηρηθεί το σπίτι δροσερό στις υψηλές θερμοκρασίες. Όταν κάποιο δωμάτιο δεν χρησιμοποιείται, λοιπόν, καλό είναι να κατεβάζουμε ή και να κλείνουμε εντελώς τα εξωτερικά  ρολά, έτσι ώστε να μην υπερθερμαίνονται οι υαλοπίνακες του σπιτιού μεταδίδοντας αυτή τη θερμότητα προς τα μέσα.  
  • Κάθετα λούβρα αλουμινίου: Για σκίαση που ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και τον προσανατολισμό του κτηρίου, τα κάθετα λούβρα δρουν συνδυαστικά με τη μόνωση αλλά και την ενδεχόμενη περιμετρική φύτευση στον εξωτερικό χώρο. Έτσι πολλαπλασιάζουν τη σκίαση και τον δροσισμό μέσα στο σπίτι.

euroblinds inner2 article2

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ  

  • Blackout κουρτίνες: Αποτελούμενες από βαριά και πυκνής ύφανσης υφάσματα που απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία και απαγορεύουν στο ηλιακό φως και τη θερμότητα να διαχυθούν στον χώρο. Διατίθενται σε σκούρες και πιο φωτεινές αποχρώσεις για να προσαρμόζονται ικανοποιητικά στο ύφος κάθε δωματίου.  
  • Roller blinds: Διαθέτοντας το μοναδικό χαρακτηριστικό να κρύβουν οριζόντια μέρος του παραθύρου κατά βούληση, μπορούν να επιτρέψουν την είσοδο του ήλιου μονάχα στον απόλυτα θεμιτό βαθμό.  
  • Roman blinds: Κλασική και αγαπημένη επιλογή που ταιριάζει σε κάθε χώρο και επιτρέπει διαβαθμίσεις στη ρύθμιση και την ένταση του εισερχόμενου φωτός μέσα στο σπίτι.  
  • Venetian blinds: Οριζόντιες περσίδες από αλουμίνιο ή ξύλο προσφέρουν καλή προστασία στον εσωτερικό χώρο, ενώ με την ειδική επεξεργασία που διαθέτουν, το υλικό τους ανθίσταται στην ηλιακή ακτινοβολία. Έτσι και παρέχει σκίαση και δεν φθείρεται το ίδιο. 
  • Zebra blinds: Αρκετά συστηματα επιτρέπουν επίσης τη συνύπαρξη δυο διαφορετικών υφασμάτων ή ενός με διαφορετικές ζώνες διαφάνειας, έτσι ώστε να ελέγχεται απόλυτα πόσο φως και ζεστή μπει καν μέσα στο δωμάτιο.  

euroblinds inner1 article2

Σε όλα τα πιο πάνω συστήματα θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ειδικά υφάσματα. Η αποτελεσματικότητα της σκίασης εξαρτάται εξάλλου πάντα από την ποιότητα και τις υψηλές αποδόσεις του κύριου υλικού σκίασης που θα διαλέξουμε.

Aκόμη, όλα τα πιο πάνω συστήματα μπορούν να γίνουν αυτοματοποιημένα. Μέσω των αυτοματοποιημένων συστημάτων που μπορούμε πανεύκολα να ρυθμίσουμε και να ελέγξουμε απομακρυσμένα μέσα από το κινητό μας, το σπίτι μας μπορεί να συμπεριφερθεί έξυπνα και να αυτοπροστατευτεί κατεβάζοντας τα ρολά ή κλείνοντας αυτόματα τις κουρτίνες τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Δημιουργώντας αυτοματοποιημένα σενάρια που συμβαδίζουν με τον τρόπο ζωής μας, εκπαιδεύουμε το σπίτι μας να λειτουργεί προληπτικά και να δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης χωρίς να απαιτείται η δική μας παρέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και αν είμαστε ακόμα στη δουλειά, θα είμαστε σίγουροι πως δεν θα μας περιμένει ένας… φούρνος όταν γυρίσουμε. 

euroblinds inner3 article2

Επιλέγοντας, λοιπόν, τη σωστή θέση για κάθε τύπο σκίασης, μπορούμε να επιτύχουμε ακόμα και 40% μείωση των υψηλών θερμοκρασιών μέσα στο σπίτι, δημιουργώντας μέσα και έξω μια ασπίδα προστασίας για το σπίτι μας απέναντι στον ήλιο. Στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds θα βρείτε αυτούς και πολλούς ακόμα τύπους εσωτερικής και εξωτερικής σκίασης για να διαθέτετε το πιο… cool σπίτι όλο το καλοκαίρι! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer