Καλοκαίρι & ήλιος: 5 λόγοι για να εξοπλίσετε τον χώρο σας με Blackout Roller Blinds

14 Ιουλίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

kalokairi kai ilios 5 logoi gia na eksoplisete ton xoro sas me blackout roller blinds

Το καλοκαίρι αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες εποχές του χρόνου, αλλά η παρατεταμένη ηλιοφάνεια που επικρατεί απαιτεί την προσαρμογή των χώρων μας στις υψηλές θερμοκρασίες. Ο ήλιος χαρίζει τα χάδια του απλόχερα, αλλά μερικές φορές αυτό που ζητάμε είναι να προστατευτούμε και να εξασφαλίσουμε ένα σκιερό και δροσερό περιβάλλον, ειδικά μέσα στο σπίτι. Για αυτόν τον σκοπό, ιδανική αποτελεσματικότητα παρουσιάζει η χρήση των black out roller blinds τα οποία δεν επιτρέπουν τη διέλευση του φυσικού φωτός στο χώρο μας, παρέχοντας πλήρη συσκότιση

Πάνω σε αυτό το βασικό τους χαρακτηριστικό παρέχουν σε όποιον τα επιλέγει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:  

1. Καλύτερος ύπνος χωρίς περισπασμούς από τις ακτίνες του ήλιου 

Είναι γνωστό πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να ξεκουραστεί βαθιά χρειάζεται απόλυτο σκοτάδι. Ακόμα και ο παραμικρός περισπασμός από κάποια πηγή φωτός είναι δυνατόν να μας κρατήσει ξάγρυπνους. Αυτό συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό όταν στο δωμάτιο τρυπώνουν οι ακτίνες του ήλιου, καθώς ο εγκέφαλος λαμβάνει το σήμα πως είναι ώρα για δράση και σταματά να παράγει μελατονίνη. Οι ρολοκουρτίνες συσκότισης μπλοκάρουν το 99% του ηλιακού φωτός και αυτό φυσικά σημαίνει περισσότερο και καλύτερο ύπνο!

2. Μειώνουν την αντανάκλαση 

Με τον ίδιο δρουν τα black out roller blinds υφάσματα και στο φαινόμενο των ηλιακών αντανακλάσεων μέσα στο δωμάτιο, μειώνοντας αυτό το ανεπιθύμητο εφέ κατά 50%! Οι αντανακλάσεις είναι εξάλλου εν μέρει υπεύθυνες και για την αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας, ιδίως όταν προέρχονται από την πρόσκρουση των ακτίνων στους υαλοπίνακες των παραθύρων. Επομένως, εκτός από το να μην έχετε ενοχλητικούς ηλιακούς καθρεπτισμούς στις γυάλινες επιφάνειες του σπιτιού (όπως π.χ. στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή), με τις ρολοκουρτίνες συσκότισης θα μπορέσετε να κρατήσετε χαμηλότερα και την εσωτερική θερμοκρασία. 

3. Θα προστατεύσουν τα έπιπλά σας από τη θερμότητα 

tha prostatefsoun ta epipla sas apo ti thermotita

Είναι γνωστό πως τα έπιπλα και κυρίως όσα είναι φτιαγμένα από ξύλο δεν αγαπούν τις υψηλές θερμοκρασίες. Τα black out roller blinds είναι φτιαγμένα από ανθεκτικά υφάσματα που απορροφούν όχι μόνο την ηλιακή ενέργεια, αλλά και τη θερμότητα που εκπέμπουν άλλες πηγές φωτισμού ή θέρμανσης στο δωμάτιο. Δρουν δηλαδή σαν μαγνήτες θερμότητας, την οποία δεν αναπέμπουν, με αποτέλεσμα να αφήνουν το δωμάτιο πιο δροσερό και τα έπιπλά σας λιγότερο εκτεθειμένα στον κίνδυνο της φθοράς από τις συνεχείς διαστολές και συστολές από την αυξομείωση της θερμοκρασίας.

4. Σας επιτρέπουν να ελέγχετε πόσο ήλιο/φως εισέρχεται στο σπίτι σας 

Στο χώρο σας είναι πάντα σημαντικό να ελέγχετε εσείς τα πράγματα και οι ρολοκουρτίνες συσκότισης έχουν φτιαχτεί με αυτό ακριβώς στο μυαλό. Δεν αγαπάμε όλοι το ίδιο τον ήλιο και υπάρχουν φορές που ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες μας (π.χ. διάβασμα, ανάπαυση) χρειαζόμαστε περισσότερα ή λιγότερα από τα… χάδια του. Οι έξυπνοι μηχανισμοί χειρισμού των black our roller blinds της Euroblinds εξυπηρετούν τις εξατομικευμένες ανάγκες αλλά και τη φύση καθενός δωματίου ξεχωριστά (π.χ. study room, βρεφικό δωμάτιο), κάνοντας τη ρύθμιση του ηλιακού φωτός μια πανεύκολη υπόθεση για όλους!

5. Eξοικονόμηση ενέργειας / δροσερότερος χώρος 

eksikonomisi energeias droseroteros xoros

Με τα black out υφάσματα των ρολοκουρτίνων είναι δυνατή η ρύθμιση μιας ομαλής εσωτερικής θερμοκρασίας, κάτι που το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα θεμιτό. Υπό το πρίσμα των διαρκών ανατιμήσεων στο κόστος ενέργειας, η χρήση των μηχανικών μέσων ψύξης και δροσισμού του χώρου κάνουν μέχρι και απαγορευτική πλέον την εκτεταμένη χρήση των κλιματιστικών, επομένως η εγκατάσταση ρολοκουρτίνων συσκότισης αποτελεί μια οικονομική και αποτελεσματική εναλλακτική. Ένας φυσικά δροσερότερος χώρος συμβάλλει εκτός από την αυτονόητη εξοικονόμηση χρημάτων και στην εξοικονόμηση ενέργειας γενικά, με αποτέλεσμα να μην κάνουμε μονάχα καλό στην τσέπη μας, αλλά και στον πλανήτη!  

Όπως είδαμε, λοιπόν, η επιλογή των black out roller blinds αποτελεί μια έξυπνη επιλογή παθητικής προστασίας του σπιτιού μας από τον έντονο ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Είναι μια λύση προσιτή και αποτελεσματική, που μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα και να ανταποκριθεί εύστοχα σε διαφορετικές ανάγκες. Τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds εξυπηρετούν καθημερινά και παγκύπρια όλους όσοι χρειάζονται μια παρόμοια οικονομική και ποιοτική λύση για να κρατήσουν τον ήλιο… μακριά από το σπίτι! Επισκεφτείτε μας και εσείς για να βρούμε μαζί την επιλογή που ταιριάζει στον δικό σας χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer