Τα 4 Μυστικά της Επιτυχημένης Μίνιμαλ Διακόσμησης!

22 Σεπτεμβρίου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedminimal teaser.jpg1506087189

Όταν αναδύθηκε για πρώτη φορά ως τάση στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, το μίνιμαλ δεν είχε την υποδοχή που του άξιζε. Πολλοί το χαρακτήρισαν «φτωχό», «άχρωμο», ή και «ανιαρό». Σύντομα, όμως, η μίνιμαλ διακόσμηση κατέκτησε τις καρδιές όχι μόνο των καταναλωτών, αλλά και των επικριτών της.

Το χαρακτηριστικό της; Το ελάχιστο είναι βέλτιστο. Απλά χρειάζεται να επιλέξεις προσεκτικά τι θα κρατήσεις, και να διακρίνεις σοφά τη διαφορά μεταξύ του απαραίτητου και της υπερβολής.

Τα πλεονεκτήματά της; Περισσότερος χώρος, περισσότερος αέρας, ευκολότερο σιγύρισμα, μηδαμινή ακαταστασία, περισσότερος ελεύθερος χρόνος, ευκολότερες αλλαγές στο στυλ και το χαρακτήρα του δωματίου.

Αυτό που πολλοί δεν καταλαβαίνουν είναι ότι, παρά την απλότητά της, η μίνιμαλ διακόσμηση έχει συγκεκριμένες αρχές και κανόνες. Δεν είναι απλά «ξεφόρτωμα» ενός δωματίου. Εδώ, λοιπόν, θα βρείτε τα 4 βασικά μυστικά για μια επιτυχημένη μίνιμαλ διακόσμηση!

  1. Χώρος

Όπως ήδη είπαμε στην αρχή, ένας μίνιμαλ χώρος θα πρέπει να δείχνει μεγάλος και άνετος, ακόμη κι αν τα τετραγωνικά του είναι λίγα. Πώς; Μη φορτώνετε το πάτωμα με χαλιά, κι αφήστε σε γενικές γραμμές τους τοίχους ακάλυπτους, ώστε να φανεί το βασικό σας χρώμα. Από την άλλη, σε κάποια κεντρικά σημεία, προσθέστε έναν πίνακα ή ένα άλλο διακοσμητικό στοιχείο, για να μη δείχνει ο χώρος κρύος κι αφιλόξενος.

  1. Χρώματα

Η μίνιμαλ διακόσμηση προφανώς συσχετίζεται πρωτίστως με αποχρώσεις του λευκού. Πέρα από την εγγενή του απλότητα, το λευκό ταιριάζει με τα πάντα, από ρομαντικές παλ αποχρώσεις σε έντονες αντιθέσεις, όπως μπορντό ή μαύρο.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό χρώμα για βασικό μοτίβο. Το μυστικό είναι να μην ξεπεράσετε το όριο της μονής αντίθεσης. Χρησιμοποιείστε δηλαδή το πολύ 2 χρώματα, με μια προτίμηση προς το φυσικό και το γήινο.

  1. Λιτή Επίπλωση

minimal inner25

Η μίνιμαλ διακόσμηση λατρεύει τα φωτεινά, μοντέρνα έπιπλα με το ευθύ τους κόψιμο και την προτεραιότητα που δίνουν στη χρηστικότητα. Προτιμήστε παραλληλόγραμμα σχέδια και παραλληλεπίπεδα έπιπλα, αποφεύγοντας πολύπλοκες γλυφές και φιοριτούρες.

Διατηρήστε αντίστοιχο σκεπτικό στην επιλογή των καλυμμάτων και των συστημάτων σκίασης. Τα rollerroman και Zebra/Combi blinds είναι μακράν οι καλύτερες μίνιμαλ επιλογές, αλλά μπορείτε να βρείτε και κουρτίνες που κινούνται σε ανάλογο σκεπτικό. Εννοείται πως θέλετε κάτι μονόχρωμο, από ελαφρύ, διαπερατό στο φως και τον αέρα ύφασμα.

  1. Προσοχή στα Αξεσουάρ

Μίνιμαλ δεν σημαίνει πως απαγορεύεται η χρήση δευτερευόντων διακοσμητικών στοιχείων. Απλά, επειδή θα πρέπει να είναι λιγοστά, θα πρέπει να επιλεγούν πολύ προσεκτικά.

Το βασικό εδώ είναι όχι τόσο το μέγεθος, όσο ο αριθμός. Με απλά λόγια, προτιμήστε λιγότερα διακοσμητικά στοιχεία ακόμη κι αν είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος, παρά πολλά και μικρά – ακόμη κι αν τελικά πιάνουν λιγότερο χώρο. Λόγου χάρη, καλύτερα ένα μεγάλο κάδρο με μοντέρνο και λιτό περιεχόμενο, παρά 5 – 6 καδράκια διάσπαρτα στον ίδιο ακριβώς τοίχο.

Αν θέλετε μια νότα φύσης στο χώρο, κάντε και πάλι τη λιτότητα οδηγό σας. Αποφύγετε γλάστρες με πολύχρωμα άνθη. Προτιμήστε πλατύφυλλα φυτά ή κάκτους. Και πάλι, δεν μας νοιάζει τόσο το μέγεθος, όσο η ποσότητα, που πρέπει να είναι χαμηλή.

Χρειάζεστε υλικό για έμπνευση; Δείτε την πλούσια συλλογή της Euroblinds σε κουρτίνες, blinds και υφάσματα που έχουν σχεδιαστεί για λάτρεις της μίνιμαλ διακόσμησης.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer