Ανακαινίζετε το Καθιστικό σας; Εμπνευστείτε σε Χρώματα & Στυλ

25 Οκτωβρίου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedanakainisi kathistikou teaser.jpg1508914772

Η ανακαίνιση του καθιστικού είναι συναρπαστική, καθώς αλλάζει το χαρακτήρα ολόκληρου του σπιτιού. Παράλληλα, μπορεί να σας γεμίσει άγχος, γιατί ξέρετε πως οι αλλαγές που θα κάνετε θα είναι ορατές σε κάθε σας επισκέπτη και θα παραμείνουν για χρόνια. Δεν υπάρχει, λοιπόν, χώρος για λάθη και βιασύνες. Πρέπει να κάνετε τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Σε κάθε παράγραφο που ακολουθεί θα δείτε πώς οι συνδυασμοί χρωμάτων και τα υφάσματα μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν το καθιστικό σας.

  • Γήινες Αποχρώσεις

Το καλό με τις γήινες αποχρώσεις είναι η διαχρονικότητά τους. Διατηρούν μια φιλικότητα στην όψη, συνδυάζονται εύκολα με ποικιλία διακοσμητικών αξεσουάρ και επίπλων και δένουν εύκολα με εντονότερα χρώματα. Αν σας ελκύει το φυσικό, πιο ουδέτερο χρώμα, προτιμήστε διακοσμητικά στοιχεία σε διάφορες αποχρώσεις φυσικού ξύλου.

Το μπεζ είναι μια από τις πιο σικ επιλογές για καθιστικό, καθώς αποπνέει έναν αέρα που μοιάζει να προσαρμόζεται σε κάθε εποχή του χρόνου – ζεστασιά το χειμώνα, δροσιά το καλοκαίρι, ανάλογα με τα αξεσουάρ που θα το συνοδεύσουν. Κομψές προσθήκες σε λιλά, γαλάζιο και λευκό, ή και πιο τολμηρές και εντυπωσιακές επιλογές, σε χρυσό λόγου χάρη ή σοκολατί, μπορούν να προσδώσουν στο βασικό γήινο μοτίβο ολότελα διαφορετικούς χαρακτήρες.

Με απλά λόγια, ένα καθιστικό σε γήινες αποχρώσεις είναι επιλογή – πασπαρτού, αλλάζοντας πολύ εύκολα ανάλογα με τη διάθεση και την εποχή του χρόνου. Εξαιρετική επιλογή.  

  • Λευκές Αποχρώσεις

lefkes apoxrosis inner

Το λευκό ασκεί μια ακατανίκητη γοητεία, λόγω της φωτεινότητας και της επιβλητικής του κομψότητας⋅ κι όμως, πολλοί το φοβούνται επειδή υποτίθεται πως «λερώνει εύκολα». Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ποικιλίες υφασμάτων σε λευκά μοτίβα που λόγω της πλέξης και της ποιότητας του υφάσματος διαθέτουν εξαιρετική ανθεκτικότητα και δεν λερώνουν εύκολα.

Μια ακόμη μαγεία του λευκού είναι οι αμέτρητοι, και πάντοτε εξίσου κομψοί, συνδυασμοί του. Όπως και με τις γήινες αποχρώσεις, το λευκό καθιστικό είναι ό,τι πρέπει για άτομα που αγαπούν τις συχνές αλλαγές. Ανεξάρτητα από το συνδυασμό αποχρώσεων, το καθιστικό σας θα αποπνέει πάντοτε μια αίσθηση λάμψης και καθαρότητας.

  • Έντονες Αντιθέσεις

entones anithesis inner

Μη φοβάστε τις έντονες αντιθέσεις. Λιγότερο ουδέτερες και προσαρμοστικές, αλλά σίγουρα πολύ πιο εντυπωσιακές και επιβλητικές, οι έντονες αντιθέσεις σε χρώματα και υφάσματα θα πρέπει να συνδυαστούν με κάπως απλούστερα έπιπλα και πιο διακριτικές επιλογές σε διακοσμητικά στοιχεία, καθώς δεν θέλουμε να «μπουκώσουμε» το χώρο.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως οι πιο ζεστές και έντονες αποχρώσεις, όπως το μοβ, το βαθύ μπλε και το έντονο κόκκινο, δεν θα ταίριαζαν σε έπιπλα πιο ιδιαίτερου χαρακτήρα. Απλά φροντίστε σε κάθε στοιχείο του χώρου να υπάρχει ένα μόνο χαρακτηριστικό που να τραβά αμέσως την προσοχή. Παραδείγματος χάρη, ένα κουβερλί σε πολύ φωτεινή, έντονη απόχρωση δεν χρειάζεται να έχει υπερβολικά περίπλοκα κεντήματα, ούτε να είναι ριγμένο σε ένα έπιπλο με πολύ ιδιαίτερο σχέδιο. 

  • Ρομαντισμός ή Κύρος;

romantismos inner

Το δίπολο ρομαντισμού και κύρους ανέκαθεν αποτελούσε πεδίο έριδας μεταξύ ζευγαριών! Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να υπάρξει νικητής και ηττημένος. Το καθιστικό σας, με προσεκτικές επιλογές, μπορεί να συνδυάσει τη γλυκύτητα και την νοσταλγία του ρομαντικού, ενώ ταυτόχρονα κάποια στοιχεία του θα αποπνέουν το κύρος που τόσο αγαπούν οι οικογενειάρχες και οι επιχειρηματίες.

Πώς; Είναι απλό: επιλέξτε ένα σκούρο μοτίβο στα βασικά υφάσματα του καθιστικού, στιβαρό και εντυπωσιακό. Στη συνέχεια, επιλέξτε μία γωνιά του καθιστικού, ίσως μια από τις πλευρές του καναπέ, που θα γίνει πόλος ρομαντισμού. Ίσως ένα vintage τραπεζάκι, με ένα αντικέ λαμπατέρ και μια πολυθρόνα σε αντίστοιχο στυλ, αλλά με χρώματα που να δένουν με το βασικό σκούρο μοτίβο.

Αν φοβάστε μήπως το δωμάτιο γίνει υπερβολικά μουντό και μελαγχολικό, επιλέξτε στοιχεία και υφάσματα που έχουν την ικανότητα να αντανακλούν το φως. Ένα γυάλινο τραπέζι, ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος και υφάσματα με ιριδίζουσα λάμψη μπορούν να κάνουν τα σκούρα χρώματα εξίσου φωτεινά και χαρούμενα.

Γενικά, τολμήστε να αναμείξετε διάφορες ποικιλίες υφασμάτων και μοτίβων στα καλύμματα των επίπλων, κουρτίνες, μαξιλάρια και χαλιά. Το μυστικό είναι να βρείτε συλλογές που προσφέρουν πλούτο επιλογών. Η ποικιλία θα σας δώσει το υλικό που χρειάζεστε για να αποτυπώσετε το προσωπικό σας στυλ στο καθιστικό σας.

Δείτε μια από τις πιο δημοφιλείς συλλογές μας σε προτάσεις καθιστικών, καθώς και το μοναδικό πλούτο επιλογών σε υφάσματα του οίκου Alhambra.

Χρειάζεστε περισσότερη έμπνευση και βοήθεια; Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας  ή, ακόμα καλύτερα, μιλήστε από κοντά με τους ειδικούς της Euroblinds. Η πείρα τους θα σας κατευθύνει στις πιο σικ επιλογές για τον προσωπικό σας χώρο.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer