Έμπνευση από Μεσόγειο. Tips επιλογής υφασμάτων για το σπίτι σας

21 Ιουλίου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

euroblinds article2 inner1

Στο άκουσμα της λέξης "Μεσόγειος", η σκέψη αυτόματα καλπάζει στον ασύγκριτο γαλαζοπράσινο καμβά των χωρών που έχουν ευλογηθεί από τα θέλγητρα και τα μοναδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά της. Ακρογιάλια, ελαιώνες, εύφορες πεδιάδες και αμέτρητα δαντελωτά νησιά δικαιώνουν τη φήμη ενός τοπίου που δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο. Ζυμωμένη με τους ιδιαίτερους ανθρώπους της, η Μεσόγειος χαρακτηρίζει και χαρακτηρίζεται από το μοναδικό τους ταλέντο να αγαπούν, να δημιουργούν και να ζωγραφίζουν με φωτεινά χρώματα τη ζωή τους.

Αυτό το αυθεντικό ταμπεραμέντο, διάστικτο σε κάθε πτυχή των κοινωνιών που χτίζονται γύρω από τη Μεσόγειο, δεν θα μπορούσε να μην έχει επηρεάσει και τη τέχνη της διακόσμησης. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που η μεσογειακή παλέτα έχει δημιουργήσει μια αυτόνομη σχολή διακόσμησης αλλά και εικαστικής θεώρησης γενικότερα. 

Η Μεσόγειος πράγματι προσφέρει αστείρευτη έμπνευση στη διαμόρφωση ενός οικιστικού περιβάλλοντος που φέρει αυθεντικά διακοσμητικά χαρακτηριστικά χωρίς όμως να φαίνεται παλιό ή γραφικό. Η διακόσμηση με έμπνευση από τη Μεσόγειο είναι μοναδική όσο μοναδικές είναι και οι χώρες που την περιβάλλουν. Από την Ελλάδα και την Ιταλία μέχρι την Ισπανία και το αντικρινό Μαρόκο, το μεσογειακό σπίτι διαθέτει πινελιές που άλλοτε μοσχοβολούν γη και θάλασσα και άλλοτε συναντούν τις στροφές και τις αιχμές των πολύβουων μεσογειακών πρωτευουσών.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να μεταφράσουμε σε υλικά, χρώματα και υφές αυτή τη διακόσμηση, επιβάλλεται μια στάση στις κυριότερες χώρους-αυθεντικές εκπροσώπους της:

  • Διακόσμηση με άρωμα Ελλάδας
    Η χαρακτηριστική διακόσμηση που πατάει πάνω στα ελληνικά χρώματα είναι αυτή των γαλάζιων και των λευκών τόνων. Εμπνευσμένα από τη θάλασσα και τα πάλλευκα νησιώτικα σπίτια, τα ατελείωτα αυτά contrasts συνδυάζουν την ηρεμία με το φως, την ελπίδα με την καθαριότητα και τη φρέσκια προοπτική. Παράλληλα, δεν ξεχνάμε το πράσινο της ελιάς που δίνει στους χώρους του σπιτιού μια πιο γήινη και νατουραλιστική διάθεση.Τip επιλογής υφάσματος: Στολίζουμε σε αυτούς τους τόνους τα δωμάτια του σπιτιού που χρειάζονται περισσότερο φως, ενώ διαλέγουμε να επενδύσουμε με αντίστοιχα υφάσματα, μαξιλάρια, κουρτίνες, blinds και ριχτάρια. Οι μαίανδροι αναπαράγονται σε γραμμικές διατάξεις, δίνοντας σε κλινοσκεπάσματα και ριχτάρια μια ατόφια αιγαιοπελαγίτικη αίσθηση.
  • Ιταλική φινέτσα στη διακόσμηση
    Τίποτα δεν είναι πιο στενά συνδεδεμένο με τη φινέτσα από την ίδια την Ιταλία. Χωρίς κραυγαλέες διακοσμητικές κορώνες, μια χαρακτηριστική ιταλική διακόσμηση διέπεται από τις ανάλαφρες υφάνσεις τύπου fresco, τις έντονες αντιθέσεις στις αποχρώσεις, αλλά και τα γλυκά χρώματα της τερακότας και της ώχρας που συναντάμε στον βορρά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το βαθύ μπλε, απεικονίζουν έναν καμβά επιλογών που τολμά να ξεχωρίζει. Tips επιλογής υφάσματος: Τα πολύχρωμα patterns φροντίζουν να υπάρχει μια αρμονική πολυφωνία στα υφάσματα, για αυτό και επιλέξτε τα σε χώρους που θέλετε να μην περνούν απαρατήρητοι, όπως σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο.

 

euroblinds article2 inner2

  • Ισπανική διακοσμητική πολυγλωσσία 
    Ελαιώνες και μπόλικη σπανιόλικη γοητεία δίνουν την κατεύθυνση των γήινων και φλογερών αποχρώσεων αντίστοιχα. Πράγματι, στην Ισπανία όλα είναι ένας άνευ όρων γοητευτικός συνδυασμός αντιθέσεων. Οι αγροτικές περιοχές συμπλέουν με τα μεγάλα σύγχρονα αστικά κέντρα και η διακόσμηση ακροβατεί αλλά και ισορροπεί τέλεια ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους. Πρωταγωνιστούν τα μάλλινα υφάσματα και περισσότερο τα μοχέρ.  Tips επιλογής υφάσματος: Αν ο χώρος σας είναι ενιαίος και υπάρχουν μεγάλες μονόχρωμες και ουδέτερες επιφάνειες μέσα στο δωμάτιο, προτιμήστε έντονα prints και αποχρώσεις για να επενδύσετε μαξιλάρια, λάμπες, έπιπλα. Η επιλογή αντίστοιχου χρωματισμού σε roman blinds θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

euroblinds article2 inner2

  • Χίλιες και μία ιδέες… μαροκινής διακοσμητικής έμπνευσης
    Στα αφρικανικά ακρογιάλια της Μεσογείου, το Μαρόκο έχει τους δικούς του οπαδούς σε σχέση με τη διακόσμηση. Με υφάσματα διαβαθμισμένης ύφανσης, όπου πρωταγωνιστούν το ζακάρ, γεωμετρικά σχέδια τύπου μάνταλα, διαφορετικές πλέξεις, αλλά και ουδέτερες αποχρώσεις στο χρώμα της άμμου, μια κλασική μαροκινή διακόσμηση αντιπροσωπεύεται από τα αρμονικά μοτίβα, τις γλαφυρές παραστάσεις και τα ανάγλυφα prints. Tips επιλογής υφάσματος: Για χώρους που αποπνέουν διακριτική πολυτέλεια και ενισχύουν μια μυστηριακή ατμόσφαιρα, επιλέξτε κασμιρένια ή μεταξωτά υφάσματα. 

euroblinds article2 inner3

Είναι αυτή η θάλασσα, λοιπόν, αυτός ο αυθεντικός αέρας του χρόνου που δεν σταματά ποτέ να παλινδρομεί ανάμεσα στο χθες και το τώρα, που ενώνει κάθε μεσογειακή χώρα με τόσο εμφατικό τρόπο, προστατεύοντας παράλληλα την τόσο ξεχωριστή διαφορετική πολιτιστική της ταυτότητα. 

Τα υφάσματα που θα βρείτε στην Euroblinds είναι το Α και το Ω αυτής της ιδανικής μεταμόρφωσης. Η επένδυση στην ποιότητα και την ποικιλία τους είναι σημαντική, όπως εξίσου απαραίτητη και η εξασφάλιση της ανώτερης πιστοποίησης ΟΕΚΟΤΕΧ που φέρουν και υπογράφουν την ποιότητα των νημάτων αλλά και τη βιωσιμότητα των πρώτων υλών που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η πιστοποίηση αυτή βεβαιώνει την άψογη συμπεριφορά των υφασμάτων σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας τους αλλά και την απόλυτα συμβατή και ασφαλή αλληλεπίδρασή τους με τον άνθρωπο, καθώς είναι ολωσδιόλου απαλλαγμένα από επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία ουσίες. 

Στη Euroblinds διαθέτουμε υφάσματα που προκαλούν τις αισθήσεις με τις γραμμές, τα μοτίβα, τα χρώματα και την αυθεντικότητά τους. Υφάσματα που αντανακλούν συνήθειες και πολιτισμούς που χάνονται στον χρόνο και δίνουν δυναμικό "παρών" στο σήμερα. Υφάσματα που εμπνέονται και εμπνέουν. Επισκεφθείτε σήμερα το πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer