Ιδέες φωτισμού για βιοκλιματική πέργολα

09 Ιουνίου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

euroblinds inner4

Τώρα που καλοκαιριάζει για τα καλά, τίποτα δεν μας κρατά πια μέσα! Επιλέγοντας την εγκατάσταση της σωστής βιοκλιματικής πέργολας στην αυλή ή στην ταράτσα μας, μπορούμε να απολαμβάνουμε όμορφες βραδιές κάτω από το φεγγαρόφωτο. Όσο ρομαντικό και αν ακούγεται, όμως, το φεγγάρι από μόνο του δεν αρκεί. Εδώ, λοιπόν, έρχεται ο σωστός τεχνητός φωτισμός για να συμπληρώσει την ιδανική εικόνα.  

Οι τρόποι φωτισμού μιας βιοκλιματικής πέργολας ποικίλλουν βέβαια, ανάλογα με τις ειδικές πρόνοιες αλλά και τον τελικό τύπο φωτισμού που θα επιλεγεί. Πάντα σε συνάρτηση, λοιπόν, με τις ανάγκες σας και το στυλ της ζωής σας, σας παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο 4 διαφορετικές επιλογές που καθεμία κερδίζει με τον τρόπο της το στοίχημα της κομψότητας και της λειτουργικότητας, δίνοντας αυτό το plus που χρειάζεται η νυχτερινή βεράντα σας. 

ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΙΣΘΗΣΗ

Για μια μοντέρνα και σύγχρονη αισθητική στη βιοκλιματική πέργολα, η επένδυση σε φωτισμό led αποτελεί εγγυημένη επένδυση. Χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια από μια συμβατική λάμπα, χαίρεστε μια καλή φωτεινότητα εξοικονομώντας παράλληλα γύρω στο 30% σε ηλεκτρικό ρεύμα. Επιπλέον, ο led φωτισμός εκπέμπει συγκριτικά μικρότερη θερμότητα, κάτι που το θέλουμε πολύ στα καλοκαιρινά και όσο το δυνατόν δροσερότερα βραδιά μας. Επιπλέον, οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται δεν είναι βλαπτικές για την ίδια την πέργολα. Τα led δίνουν επίσης την ευκαιρία ρύθμισης της έντασης του φωτός απλά με ένα τηλεχειριστήριο, ανάλογα με τη διάθεση και τη στιγμή. 

euroblinds inner2 

LED LIGHTING STRIPS 

Οι ενσωματωμένες στην πέργολα ταινίες led δίνουν τη δυνατότητα για έναν εύκολο χειρισμό του εξωτερικού φωτισμού με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια. Ο φωτισμός παραμένει προστατευμένος μέσα στο πλαίσιο της πέργολας, προσφέροντας πρακτικότητα αλλά και απόλυτη καλαισθησία μιας και είναι εξολοκλήρου αόρατος στο μάτι. Με την κατάλληλη πρόνοια οι ταινίες μπορούν να μπουν και στις αλουμινένιες κολόνες στήριξης της πέργολας, συνθέτοντας ένα πιο design αποτέλεσμα.

Χωνευτά LED SPOTLIGHTS 

Σε αυτή τη περίπτωση ο φωτισμός παρέχεται από μέρος της επιφάνειας του σκελετού. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ο στοχευμένος φωτισμός στη βεράντα, στα οποία θέλουμε να δώσουμε έμφαση ή προσοχή. Επειδή, όμως, ο φωτισμός εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία, προτείνεται τα σποτ να μην τοποθετούνται πάνω από τους χώρους φαγητού ή χαλάρωσης στη βεράντα, μιας και μοιραία θα προσελκύσουν γύρω τους ενοχλητικά έντομα, όπως κουνούπια, σκνίπες κ.λπ.

euroblinds inner3

ΓΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ

Για ένα πιο διαχρονικό και συνάμα ρομαντικό στυλ, η βιοκλιματική πέργολα μπορεί να διακοσμηθεί με πιο παραδοσιακούς αλλά εξίσου κομψούς και αποτελεσματικούς τρόπους. 

Δεν υπάρχει όριο, λοιπόν, σε όσα μπορείτε να σκεφτείτε για να φωτίσετε την καλοκαιρινή σας βεράντα ή ταράτσα. Οι ειδικοί σύμβουλοι σκίασης της Euroblinds θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον καταλληλότερο για τον χώρο σας φωτισμό, αλλά και να καταλήξετε στο στυλ που πραγματικά σας αντιπροσωπεύει, ώστε να χαρείτε τα πιο όμορφα και ατμοσφαιρικά βραδιά στον δικό σας επίγειο παράδεισο! Ανακαλύψτε το πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης σε εσάς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer