Ένα Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

08 Μαρτίου 2024

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

euroblinds inner 2

Όταν γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Εθνική Ημέρα της Γυναίκας, στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν την πρόοδο που έχει γίνει στα δικαιώματα των γυναικών. Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προκειμένου να επισημάνει τα προβλήματα των γυναικών αλλά και να προωθήσει τα δικαιώματά τους. Η αξία αυτής της μέρας είναι μεγάλη, καθώς τονίζει τα επιτεύγματα των γυναικών σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο.

Αν και υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για την ισότητα των φύλων, τώρα, σε όλο τον δυτικό κόσμο, αναμφίβολα έχει γίνει πρόοδος σε αρκετούς τομείς, ειδικά στον κλάδο των επιχειρήσεων.  

Μια από αυτές τις επιχειρήσεις είναι και η Euroblinds, στην επιτυχημένη πορεία της οποίας η προσφορά των γυναικών έχει παίξει καθοριστικό ρόλο.  Πράγματι, οι γυναίκες της Euroblinds αξίζουν μεγάλη αναγνώριση και επιβράβευση! 

Η Συμβολή της Γυναίκας στην Παγκόσμια Οικονομία

Η συμβολή των γυναικών στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας, ξεκινώντας από το βασικό της κύτταρο, την οικογένεια. Έχει ταυτόχρονα τον ρόλο της συζύγου, της συντρόφου και συμπαραστάτη του συζύγου της, της μητέρας, του παιδαγωγού, αλλά και της διαχειρίστριας του νοικοκυριού, του ταμία, του υγειονομικού. 

Επιπλέον, οι γυναίκες, ιδιαίτερα στον δυτικό κόσμο, έχουν ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης με τους άνδρες. Εκμεταλλευόμενες αυτές τις ευκαιρίες, ολοένα και περισσότερες γυναίκες, εκτός από την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, συντελούν και στην ανύψωση της κοινωνίας. Μπορούν να συμμετέχουν σε κοινωνικά προγράμματα, να είναι μέλη σε οργανώσεις, σε τοπικές αυτοδιοικήσεις και τελικά να επηρεάζουν την πολιτική που υιοθετεί μια ολόκληρη κοινωνία. Παράλληλα, , όλο και περισσότερες γυναίκες εντάσσονται στο εργατικό δυναμικό, ενισχύοντας το οικογενειακό εισόδημα, τα έσοδα των εργοδοτών και, τελικά, τις εθνικές οικονομίες.

Η Αξία της Συμμετοχής των Γυναικών στην Αγορά Εργασίας

Υπάρχουν πολλές έρευνες που υπογραμμίζουν την αξία της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας. Στοιχεία καταδεικνύουν ότι η ύπαρξη γυναικών στον εργασιακό χώρο είναι συχνά το κλειδί για αύξηση της κερδοφορίας στις επιχειρήσεις.

  • Λόγου χάρη η κατάταξη εταιρειών του Fortune 500 αποκαλύπτει ότι οι επιχειρήσεις που εκπροσωπούνται με περισσότερες γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια ξεπερνούσαν οικονομικά τις εταιρείες με χαμηλότερη γυναικεία εκπροσώπηση.
  • Οι ομάδες που στη σύνθεση τους έχουν και τα δύο φύλα παρουσιάζουν υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη σε σύγκριση με ανδροκρατούμενες ομάδες.

Όμως τα οφέλη από την ύπαρξη περισσότερων γυναικών στον χώρο εργασίας δεν είναι μόνο οικονομικά. Τα υψηλότερα ποσοστά γυναικών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς βελτιώνουν σημαντικά το περιβάλλον εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, μια έρευνα του Center for Creative Leadership αποκάλυψε ότι η ύπαρξη περισσότερων γυναικών στον χώρο εργασίας βοηθάει όλους τους εργαζομένους:

  • Νοιώθουν περισσότερη ικανοποίηση από την εργασία
  • Παρέχουν πιο ουσιαστική εργασία
  • Αισθάνονται λιγότερη κόπωση και μεγαλύτερη δέσμευση απέναντι στον εργοδότη τους
  • Έχουν περισσότερες ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη

Το ενθαρρυντικό είναι πως τα παραπάνω ευρήματα ισχύουν ανεξάρτητα από την ηλικία, τον κλάδο, το μέγεθος του οργανισμού, το επίπεδο ηγεσίας, την εθνικότητα και το φύλο των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Η προαναφερθείσα έρευνα επαληθεύεται στη Euroblinds. Οι γυναίκες της Euroblinds ασφαλώς έχουν βοηθήσει στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας. Επιπρόσθετα, έχουν κάνει τον χώρο εργασίας στην Εταιρεία καλύτερο μέρος για όλους μας. Πραγματικά, οι γυναίκες της  Euroblinds έχουν κερδίσει την εκτίμησή μας και αξίζουν πολλές ευχαριστίες για την αφοσίωσή τους και τη συνεισφορά τους στην Εταιρεία.

euroblinds inner 3

Υποστηρίζουμε την Ισότητα και τη Διαφορετικότητα

Κάθε φύλο είναι προικισμένο με διαφορετικές δεξιότητες και ταλέντα. Ο συνδυασμός τους οδηγεί αδιαμφισβήτητα στην επιτυχία. 

Αυτό είναι ακόμα πιο επιτακτικό στον τομέα που δραστηριοποιείται η Euroblinds, που παντρεύει το τεχνικό μέρος με την αισθητική. Προφανώς, χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια για να υπάρχει αναγνώριση της σημασίας της διαφορετικότητας και της ισότητας στον χώρο της εργασίας. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί αυτό να εξασφαλιστεί: 

  • Τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες (αλλά και όλο το προσωπικό) να βρίσκουν νόημα και να απολαμβάνουν την εργασία τους, με σωστή επικοινωνία και ενσωμάτωση των προσωπικών αξιών, των δυνάμεων και των στόχων ζωής κάθε γυναίκας στην καριέρα της.
  • Όλα τα στελέχη πρέπει να επιδεικνύουν περισσότερη ευελιξία στην εργασία τους, επιτρέποντας ίσως σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις ακόμη και τη δυνατότητα της απομακρυσμένης εργασίας για μητέρες, καθώς και άδειας μετ’ αποδοχών.
  • Η Εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη. 

Σας Ευχαριστούμε! 

Στις 8 Μαρτίου 2024, γυναίκες σε όλο τον κόσμο διαδραματίζουν αναντικατάστατο ρόλο στις τοπικές τους κοινωνίες και στην παγκόσμια οικονομία. Απαιτείται από όλους η αναγνώριση της ζωτικής σημασίας της διαφορετικότητας και της ισότητας των φύλων στον χώρο της εργασίας. 

Στη Euroblinds, οι γυναίκες κατέχουν ανέκαθεν δεσπόζουσα θέση. Τις ευχαριστούμε θερμά για την αφοσίωση και τη σκληρή τους εργασία.

euroblinds inner 1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer