5 Tips για ένα Ενεργειακά Έξυπνο Σπίτι

29 Νοεμβρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 5 tips gia ena energeiaka eksipno spiti

Η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι μόνο μια κραυγή αγωνίας από τα οικοσυστήματα του πλανήτη μας, αλλά και αδήριτη ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή.

Η Euroblinds, αναγνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τον σύγχρονο τρόπο ζωής ένας ενεργειακά έξυπνος και λειτουργικός προσωπικός χώρος, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού και διαχείρισης του ηλιακού φωτός και φωτιστικών συστημάτων, που μειώνουν δραστικά το κόστος κατανάλωσης ενέργειας, ελαχιστοποιούν το ενεργειακό μας αποτύπωμα και κάνουν τον ήλιο τον καλύτερο φίλο του προσωπικού και οικογενειακού μας χώρου. 

Ναι, η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας είναι πλέον απαραίτητη – για τον πλανήτη και την τσέπη σας, αλλά και για την ποιότητα ζωής της καθημερινότητάς σας.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε 5 απλά tips που μπορούν να μετατρέψουν την κατοικία σας σε έναν ενεργειακά έξυπνο χώρο

1. Τεντοσυστήματα

Ένα σύγχρονο σύστημα τέντας θα σας επιτρέψει όχι μόνο να απολαμβάνετε τη βεράντα ή το μπαλκόνι σας περισσότερες μέρες τον χρόνο, αλλά και να μειώσετε σημαντικά το κόστος κλιματισμού του αντίστοιχου δωματίου – κι όχι μόνο το καλοκαίρι.

Κατασκευασμένο από εξαιρετικά ανθεκτικά και συνάμα κομψά τεντόπανα, ένα σύγχρονο τεντοσύστημα θα σκιάζει τόσο το μπαλκόνι ή τη βεράντα, όσο και ένα τμήμα του ίδιου του κτιρίου, διατηρώντας δροσερό το εσωτερικό του παρακείμενου δωματίου και επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό μόνο όταν είναι απαραίτητο – και σε μειωμένη ένταση. Παράλληλα, τις κρύες μέρες του χειμώνα, με μια απλή κίνηση θα μπορείτε να πλημμυρίσετε το δωμάτιο με το φως και τη ζεστασιά των ακτινών του ήλιου.

2. Rolling Shutters

Η εγκατάσταση rolling shutters σε δωμάτια που είναι αρκετά εκτεθειμένα στην ηλιοφάνεια θεωρείται μια από τις πιο αποδοτικές λύσεις για ένα ενεργειακά έξυπνο σπίτι.

Τα rolling shutters είναι εύχρηστα, ανθεκτικά, χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση και εξασφαλίζουν όχι μόνο την εύκολη σκίαση του χώρου αλλά και εξαιρετικό βαθμό ιδιωτικότητας. Έτσι, διαμορφώνουν ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον, καθώς θα μπορείτε εύκολα να αξιοποιήσετε το φως του ήλιου για φωτισμό και ζεστασιά τον χειμώνα, ή να σκιάσετε πλήρως τον χώρο και να τον κρατήσετε δροσερό την άνοιξη και το καλοκαίρι.

3. Εξωτερικά Venetian Blinds

Τα εξωτερικά Venetian blinds συνδυάζουν πλήθος πλεονεκτημάτων σκίασης: άριστη ηλιοπροστασία και διαχείριση του φωτός, εύκολος εξαερισμός του χώρου, εξαιρετική αντίσταση στους ισχυρούς ανέμους και, φυσικά, εξοικονόμηση ενέργειας για τον κλιματισμό των εσωτερικών σας χώρων, καθώς μπλοκάρουν τις ακτίνες του ήλιου προτού καν αγγίξουν τα τζάμια των παραθύρων σας.

Τα εξωτερικά venetian blinds είναι πλέον εντελώς αθόρυβα, πανεύκολα στη χρήση, και έρχονται σε τέτοια ποικιλία χρωμάτων, ώστε να είναι αδύνατο να μην ταιριάξουν σε οποιαδήποτε αρχιτεκτονική και πρόσοψη κτιρίου.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4. Εγκαταστήστε Αυτοματοποιημένο Σύστημα Ελέγχου των Συστημάτων Σκίασης του Χώρου

egkatastiste automatopoiimeno systima elegxou

Τέλος, ο αυτοματισμός σάς λύνει τα χέρια και στη διαχείριση των συστημάτων σκίασης του σπιτιού σας.

Blinds παντός τύπου μπορούν πλέον να στρέφονται στην κατάλληλη γωνία, καθώς και να αναδιπλώνονται ή να μαζεύουν ανάλογα με την ένταση του ηλιακού φωτός, χρησιμοποιώντας αισθητήρες φωτός και/ή προκαθορισμένους χρόνους τους οποίους θα ορίζετε εσείς, ανάλογα με τον καιρό και την εποχή του χρόνου. Αυτό ισχύει και για τα blinds εσωτερικής σκίασης, τα οποία, με κατάλληλη χρήση, μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ενεργειακά έξυπνου σπιτιού.

Θυμηθείτε: όσο πιο έξυπνα εκμεταλλεύεστε και διαχειρίζεστε το φως του ήλιου – για θέρμανση του χώρου, φωτισμού ή σκίαση - τόσο λιγότερη θα είναι και η κατανάλωση του ρεύματος. 

Ο αυτοματισμός και η εξέλιξη της οικιακής τεχνολογίας έχει εγκαινιάσει μια νέα εποχή στην εξοικονόμηση ενέργειας. Εκμεταλλευτείτε τη δυναμική της και τα ασυναγώνιστα οφέλη της για σας και το περιβάλλον σήμερα κιόλας!

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο ή ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds για στοχευμένες λύσεις αυτοματισμού και σκίασης που θα ικανοποιούν τις ανάγκες του δικού σας χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer