Απαλά ή Έντονα Χρώματα; Μάθε ποια Χρώματα Ταιριάζουν σε Σένα και Στον Χώρο σου

06 Ιουλίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedprotoporiako trend teaser.jpg1510237157

Έχει τεκμηριωθεί από πάμπολλες μελέτες πως το χρώμα είναι καθρέφτης της ιδιοσυγκρασίας και της προσωπικότητας ενός ατόμου. Αποκαλύπτει πολλά όχι μόνο για τις διαθέσεις του, αλλά και τις αρέσκειες και τις απαρέσκειές του, τις κυρίαρχες ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του.

Αλήθεια, τι λένε οι δικές σας χρωματικές προτιμήσεις για τον χαρακτήρα σας; Και πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή τη γνώση για να δημιουργήσετε το δικό σας, μοναδικό στιλ διακόσμησης;

Προτιμάτε… Απαλά Χρώματα; 

protimate apala xromata

Τότε μάλλον αποζητάτε σταθερότητα στη ζωή σας, αγαπάτε την παράδοση και βρίσκετε πρακτικές λύσεις σε διάφορα προβλήματα πιο γρήγορα από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι. Οι φίλοι σας, επίσης, θα σας περιέγραφαν ως φιλόξενο και ευχάριστο τύπο.

Αν ακούσετε ποτέ απόψεις «ειδικών» που θέλουν τις απαλές αποχρώσεις να ανήκουν στο μακρινό παρελθόν από διακοσμητική άποψη, κλείστε τα αυτιά σας και ακολουθήστε την καρδιά σας! Τα απαλά χρώματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν πολύ εύκολα ως φόντο στους τοίχους για να πλαισιώσουν – και άρα να τονίσουν – άλλα στοιχεία του χώρου, όπως πίνακες, ριχτάρια, vintage έπιπλα, ή κουρτίνεςblinds και rollers, ειδικά αν διαθέτουν σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού και επιβάλουν ένα πιο μοντέρνο, μίνιμαλ στιλ διακόσμησης.

Να ξέρετε πως «απαλό» δεν σημαίνει πάντοτε και ουδέτερο ή ανεπαίσθητο, όπως είναι το ανοιχτό μπεζ και το λευκό. Μια ζωηρή απόχρωση του κίτρινου και του πορτοκαλί είναι ιδανική για τη δημιουργία μιας ευχάριστης, ρομαντικής ατμόσφαιρας, στην οποία τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας θα αισθάνεστε άνετα. Να θυμάστε, επίσης, πως οι απαλές, παλ αποχρώσεις ζεστών χρωμάτων τείνουν να «μεγεθύνουν» οπτικά έναν χώρο, κάνοντάς τον να μοιάζει πολύ πιο άνετος και ευρύχωρος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Ή Μήπως Κάτι πιο Έντονο;

mipos kati pio entono

Μην βιαστείτε να υποθέσετε πως κάθε έντονο και ζωηρό χρώμα προδίδει νευρικότητα και ασίγαστα πάθη: τα έντονα ψυχρά χρώματα (μοβ, πράσινο κ.ο.κ.) σε παστέλ εκδόσεις αρέσουν περισσότερο σε ανθρώπους που αποζητούν ηρεμία στο περιβάλλον τους και αγαπούν το φυσικό περιβάλλον.

Άλλες πάλι αποχρώσεις, όπως το κυανό και το βαθύ μπλε αποκαλύπτουν έναν χαρακτήρα μάλλον μοναχικό, που απολαμβάνει την απομόνωση και την προτιμά από την συναναστροφή με πολλά άτομα. Προσέξτε μόνο να μην το παρακάνετε! Πρέπει να το σπάσετε αρκετά με γήινες λεπτομέρειες (όπως το καφέ και το κόκκινο), κυρίως σε έπιπλα και κουρτίνες – ειδάλλως το αποτέλεσμα θα είναι από μελαγχολικό έως καταθλιπτικό, θυμίζοντας περισσότερο κλινική παρά το αγαπημένο σας δωμάτιο.  

Από την άλλη, αρκετά έντονα χρώματα, όπως το χάλκινο, το χρυσό, το σμαραγδένιο πράσινο, ή ακόμη και το σατινέ μαύρο, αποκαλύπτουν έναν χαρακτήρα γεμάτο πίστη στις δυνάμεις του, συναισθηματικό και κοινωνικό, που συχνά βασίζει τις αποφάσεις του στο αίσθημα παρά στη λογική. Αν σας σαγηνεύουν τέτοιες αποχρώσεις, προσπαθήστε και πάλι να συγκρατηθείτε, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, το σπίτι σας θα θυμίζει είτε το παλάτι του Σαντάμ Χουσεΐν, είτε μουσείο. Συνδυάστε τις εντυπωσιακές αυτές αποχρώσεις με καναδυό γήινες ή ουδέτερες αποχρώσεις και θα αναδείξετε στο πλήρες τη γοητεία τους.

Σίγουρα, κάπου ανάμεσα στα παραπάνω έχετε ανακαλύψει και τον δικό σας χαρακτήρα. Μήπως, όμως, χρειάζεστε λίγη ακόμη βοήθεια στην επιλογή των τόνων και των σχεδίων;

Περιηγηθείτε στη μεγαλύτερη γκάμα υφασμάτων, χρωμάτων και σχεδίων για κουρτίνες και ριχτάρια και αξιοποιείστε τη μεγάλη πείρα των Συμβούλων Σκίασης της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer