Πότε ενδείκνυται η εφαρμογή ηλεκτροκίνητων ή αυτοματοποιημένων συστημάτων σκίασης;

25 Νοεμβρίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner pote endeiknite i efarimenwn sistimatwn skiasis

Το έξυπνο σπίτι που πάντα ονειρευόμασταν είναι πια μια ευχάριστη και πολύ προσιτή πραγματικότητα χάρη στην εκτεταμένη χρήση των αυτοματισμών στην οικιακή καθημερινότητα. Η σύγχρονη εποχή απαιτεί μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου στη διεκπεραίωση των εργασιών που παλιότερα μας δυσκόλευαν, ώστε να μπορούμε να δώσουμε την ενέργειά μας σε πιο ευχάριστες συνήθειες.

Ένα αυτοματοποιημένο σπίτι, που συγχρονίζεται πάντα με τους ρυθμούς μας και τις ανάγκες μας, είναι μια πολύ δελεαστική σκέψη, καθώς απλοποιεί διαδικασίες και μας κάνει να νιώθουμε ακόμα πιο ασφαλείς. Η ηλεκτροκίνηση δομικών λειτουργιών, αλλά και η αυτοματοποίηση παίζουν σε αυτό καθοριστικής σημασίας ρόλο.

Αρχικά, όμως, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι συνώνυμη της αυτοματοποίησης, μιας και περιλαμβάνει κυρίως τη ενεργητική ηλεκτροκίνηση συστημάτων με ένα τηλεχειριστήριο αλλά πάντα με την ταυτόχρονη παρουσία του ανθρώπινου παράγοντα που δεν μπορεί να προκαταβάλει τη λειτουργία τους. Ως προέκτασή της η αυτοματοποίηση περιλαμβάνει την ηλεκτροκίνηση αλλά χωρίς να απαιτεί έναν ενεργητικό χρήστη ώστε να εκκινήσει τη διαδικασία της. Αντίθετα, τα σενάρια αυτοματοποίησης δημιουργούνται για να δρουν αυτόματα όταν έχει προγραμματιστεί μια συγκεκριμένη ανάγκη κι όταν δοθεί η κατάλληλη εντολή (ακόμα και απομακρυσμένα), ενώ επιτρέπουν και τη σύνδεση όλων των έξυπνων συστημάτων μέσα στο σπίτι.

epitrepoun ti sindesi olwn tsistimatwn mesa sto spiti

Σε ποιες περιπτώσεις, όμως, ενδείκνυται η χρήση αυτών των αυτοματοποιημένων λύσεων και ποιες προϋποθέσεις πρέπει να τηρούνται ώστε να επωφεληθούμε από αυτές στον μέγιστο δυνατό βαθμό;

Στην Euroblinds χειριζόμαστε και εγκαθιστούμε χρόνια τώρα αυτοματοποιημένες λύσεις σε λειτουργικά συστήματα του σπιτιού, όπως σκίαση και γκαραζόπορτες ασφαλείας, προτείνοντάς τις με κλειστά μάτια σε χώρους όπου υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις για λειτουργικότητα, αισθητική και εξοικονόμηση χώρου, χρόνου, υλικών και πόρων.

Για να προκριθεί, λοιπόν, μια τέτοια εφαρμογή είναι απαραίτητο να διερευνήσουμε κατά πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η πρόσβαση για χειροκίνητο έλεγχο. Στην περίπτωση των δυσκολιών, ο αυτοματισμός απαιτεί σχεδόν μονόδρομο για να γλιτώσουμε τον πονοκέφαλο από τη χρονοβόρα και επίπονη εκτέλεση καθημερινών λειτουργιών του σπιτιού.

Την ίδια δυνατότητα για αυτοματισμούς μας παρέχουν τα μεγάλα ανοίγματα, μιας και προϋποθέτουν την εγκατάσταση μεγάλων συστημάτων ελέγχου (για παράδειγμα στη σκίαση), τα οποία αδυνατεί να χειριστεί από μόνο του το ανθρώπινο χέρι ή χρειάζονται άμεση ανταπόκριση για να προστατευτούν από τον καιρό. Αυτή είναι, άλλωστε, και η μεγάλη διευκόλυνση που παρέχουν.

aftomatopoiimena senaria

Τα αυτοματοποιημένα σενάρια, μπορούν να εκτελεστούν ακόμα και κατά την απουσία του ιδιοκτήτη τους, χαρακτηριστικό που τα καθιστά ιδανικά για όσους απουσιάζουν συχνά ή για μεγάλα χρονικά διαστήματα από το σπίτι και επιθυμούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο των συστημάτων του ακόμα και εξ αποστάσεως από το γραφείο ή ακόμα και από τις διακοπές.

Η χρήση των ηλεκτροκίνητων και αυτοματοποιημένων λύσεων μεγιστοποιείται σε αυτές τις συνθήκες, δημιουργώντας πραγματικά ένα σπίτι σε κίνηση, που μπορεί και προσαρμόζεται στις συνθήκες παρέχοντας την κατάλληλη τροφοδότηση και εξασφάλιση στον ιδιοκτήτη του σαν να βρισκόταν και ο ίδιος εκεί. Μιλάμε λοιπόν για συστήματα που εφαρμόζουν τέλεια στις ανάγκες των σύγχρονων ανθρώπων που επιθυμούν άνεση, ασφάλεια και βεβαίως περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Ενδεικτικά, τα συστήματα αυτοματοποιημένου ελέγχου των εξωτερικών και εσωτερικών συστημάτων σκίασης χαρίζουν αυτονομία σε κάποια από τα βασικότερα συστήματα έξυπνης λειτουργίας ενός σπιτιού, που συνδέεται άμεσα με την εξοικονόμηση ενέργειας και την επιτυχημένη διαχείριση των οικιακών πόρων, ενώ ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοματοποιημένα σχέδια της Euroblinds αποτελεί το σενάριο "Επιστρέφω σπίτι" που περιλαμβάνει τον απομακρυσμένο έλεγχο της καγκελόπορτας και της γκαραζόπορτας χάρη στην αναγνώριση της θέσης του οδηγού µέσω GPS.

apomakrismenos elegxos epistrefo spiti

Οι ειδικοί σύμβουλοι της Euroblinds μπορούν να σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε τα δικά σας εξατομικευμένα σενάρια αυτοματισμών που υπηρετούν τις δικές σας ανάγκες. Επισκεφτείτε, λοιπόν, σήμερα κιόλας ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds και… εκπαιδεύστε το σπίτι σας στο να αυτο-προστατεύεται αλλά και να σας υποδέχεται με τον καλύτερο τρόπο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer