Γιατί η Ηλεκτροκίνηση είναι η Ασφαλέστερη Επιλογή

31 Αυγούστου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedTeaser.jpg1535710821

Ο Σεπτέμβριος έχει αφιερωθεί σε πολλές χώρες στην ασφάλεια των κουφωμάτων, ιδιαίτερα όσον αφορά τα συστήματα σκίασης των παραθύρων – για λόγους μάλλον προφανείς.

Μετά την ηλιοφάνεια του καλοκαιριού και σιγά σιγά τα πρωτοβρόχια, τα συστήματα σκίασης των παραθύρων ανοιγοκλείνουν ασταμάτητα, είτε για να επιτρέψουν στο ολοένα και λιγότερο ηλιακό φως να φωτίσει και να ζεστάνει τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, είτε για να προστατέψουν τα παράθυρα από ξεσπάσματα κακοκαιρίας.  

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο ασφαλή είναι τα εξωτερικά συστήματα σκίασης των παραθύρων σας; Αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, η ερώτηση αυτή είναι απολύτως απαραίτητη, καθώς δεν είναι λίγες οι καταγραφές ατυχημάτων μικρών παιδιών από κορδόνια ή σχοινιά συστημάτων κάλυψης παραθύρων.

Ο διεθνής Οργανισμός Window Covering Safety Council, που ειδικεύεται στην ασφάλεια συστημάτων σκίασης παραθύρων, εξέδωσε πρόσφατα σχετική ανακοίνωση με την οποία προτρέπει τους γονείς και τους κηδεμόνες να αντικαταστήσουν τα συστήματα χειρισμού των σκιάστρων στα παράθυρά τους που περιλαμβάνουν τη χρήση σκοινιών ή κορδονιών παντός είδους με ηλεκτροκίνητα, καθώς αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για μικρά παιδιά και βρέφη.

Πράγματι, μια έρευνα που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ, κατέταξε τα συστήματα ελέγχου σκιάστρων με κορδόνια μεταξύ των πέντε πιο σοβαρών συγκαλυμμένων κινδύνων σε οικιακά περιβάλλοντα, κυρίως λόγω των κινδύνων ατυχήματος που εγκυμονούν για μικρά παιδιά.

Το καλό είναι πως τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα σκίασης παραθύρων είναι πλήρως ηλεκτροκίνητα και δεν περιλαμβάνουν τη χρήση κορδονιών, διευκολύνοντας τη χρήση τους και, το κυριότερο, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ατυχήματος για παιδιά και βρέφη. Συνδυάζοντας τεχνολογία και ασφάλεια, τα ηλεκτροκίνητα συστήματα σκίασης παραθύρων είναι μακράν η ασφαλέστερη επιλογή για κάθε σύγχρονο σπίτι, ενώ για παιδικά δωμάτια αποτελούν τη μόνη υπεύθυνη επιλογή.  

Εξάλλου τα ηλεκτροκίνητα συστήματα σκίασης ενέχουν πολλά πλεονεκτήματα και για τους γονείς: συνδυάζοντας τα με λύσεις αυτοματοποίησης, ο γονέας μπορεί να σφαλίσει αθόρυβα το σύστημα σκίασης δίχως να ξυπνήσει το βρέφος ή το παιδί που κοιμάται – δίχως καν να χρειαστεί να μπει στο δωμάτιό του! Με το smartphone, από την άνεση του καναπέ ή της κρεβατοκάμαράς του, αγγίζοντας μια εύχρηστη διεπαφή, έχει τον απόλυτο έλεγχο - ακόμη κι όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού!

Αν δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε προς το παρόν τα παλαιότερα συστήματα διαχείρισης των καλύπτρων των παραθύρων σας, τότε βεβαιωθείτε πως ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες χρήσης τους και απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερα την κούνια ή το κρεβάτι του παιδιού από το σύστημα σκίασης στο δωμάτιό του.

Αν πάλι θέλετε να προσδώσετε πραγματική άνεση και ύψιστη ασφάλεια στα συστήματα σκίασής σας, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer