Αυτοματισμοί Κτιρίων – Η Έξυπνη Πλευρά της Ζωής!

08 Σεπτεμβρίου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedhouse automation teaser.jpg1504865506

Μολονότι η τεχνολογία διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων πραγματικά καλπάζει, πολλοί άνθρωποι γύρω μας δεν γνωρίζουν πώς να την αξιοποιήσουν για να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο έξυπνη αλλά και απολαυστική. Οι αυτοματισμοί κτιρίων είναι ένα εξαιρετικό τέτοιο παράδειγμα.

Τι είναι ο Αυτοματισμός Κτιρίων;

Η φράση «Αυτοματισμοί Κτιρίων» αναφέρονται σε ποικιλία σύγχρονων συστημάτων που αποσκοπούν στην απλοποίηση και ενοποίηση διαφόρων κτιριακών λειτουργιών, όπως:

  • ο κλιματισμός,
  • η θέρμανση και η ψύξη,
  • ο φωτισμός,
  • τα συστήματα ασφαλείας κ. ά.

Η ενοποίηση και εναρμόνιση αυτών των συστημάτων βελτιώνει δραστικά την ποιότητα ζωής και συμβάλλει σε τεράστια εξοικονόμηση πόρων για τους ενοίκους ενός κτιρίου.

Εφαρμογές Κτιριακών Αυτοματισμών

Συστήματα Ασφαλείας

mobile app automation teaser newΣε κτίρια με εφαρμογές Αυτοματισμών κτιρίων, οι ένοικοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να ελέγχουν την ασφάλεια και την πρόσβαση στους προσωπικούς τους χώρους ακόμη και από μεγάλη απόσταση. Παράλληλα, το σύστημα ενημερώνει το χρήστη για πιθανές απόπειρες παραβίασης ή διάρρηξης του χώρου, εφόσον φυσικά έχει ήδη καλέσει την αστυνομία!

Φωτισμός

automation inner curtain

Ο ένοικος θα είναι σε θέση να ρυθμίζει οποιαδήποτε παράμετρο φωτισμού, όπως η ένταση, η ενεργοποίηση και η απενεργοποίηση με βάση την ανθρώπινη παρουσία ή την εποχή του χρόνου, τη διάρκεια λειτουργίας κτλ. σε κάθε δωμάτιο και εξωτερικό χώρο ξεχωριστά, σε αρμονία με τις ανάγκες του κάθε χρήστη – και μάλιστα δίχως καν να βρίσκεται εκεί!

Θέρμανση - Ψύξη

Φυσικά, τα συστήματα αυτοματισμού κτιρίων θα σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη θέρμανση ή την ψύξη στο εσωτερικό τους ακόμη και όταν λείπετε, καθώς και να τα ενεργοποιείτε κατά βούληση, προετοιμάζοντας την ατμόσφαιρα ενός χώρου ώστε να είναι ακριβώς όπως τον θέλετε ή τον χρειάζεστε προτού καν ανοίξετε την πόρτα.

Τα σύγχρονα μάλιστα συστήματα αυτοματισμού έχουν ενσωματώσει ανιχνευτές ανθρώπινης παρουσίας, μειώνοντας ή και μηδενίζοντας με τον τρόπο αυτό την κατανάλωση ενέργειας όταν τα δωμάτια είναι άδεια!

Κατανάλωση Ενέργειας

Εξοπλισμένο με προηγμένο μετρητή ενέργειας, ένα κτίριο θα μπορεί πλέον να ενημερώνει τον ένοικο ανά πάσα στιγμή για το σύνολο της ενέργειας που καταναλώνει η κάθε συσκευή, παρέχοντάς του έτσι απόλυτο έλεγχο και τη δυνατότητα διατήρησης της κατανάλωσης στα επίπεδα που πραγματικά τον εξυπηρετούν και τον συμφέρουν. 

Συστήματα Σκίασης

automation inner remote

Τέλος, οι σύγχρονοι αυτοματισμοί κτιρίων είναι πλέον σε θέση να ελέγχουν οποιοδήποτε σύστημα σκίασηςεσωτερικής και εξωτερικής, όπως

  • τέντες,
  • σκίαστρα,
  • blinds,
  • ρολά κ. ά.

με βάση τόσο τις οδηγίες και τις ρυθμίσεις του χρήστη, όσο και περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η εξωτερική θερμοκρασία, η βροχή, ο αέρας, το ποσοστό και η ένταση της ηλιοφάνειας, η εποχή του χρόνου κτλ. Το κτίριο θα προσαρμόζει αναλόγως τα συστήματα σκίασης, προστατεύοντας το εσωτερικό του και συμβάλλοντας σε εξαιρετικά μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, δίχως να απαιτείται παρεμβολή του ενοίκου – εκτός κι αν ο ίδιος θέλει να αλλάξει κάποια ρύθμιση.

Θέλετε να Μάθετε Περισσότερα;

Θα θέλατε να μάθετε πώς μπορούν οι αυτοματισμοί κτιρίων να γίνουν μέρος και της δικής σας καθημερινότητας; Επικοινωνήστε με τους ειδικούς αυτοματισμού της Euroblinds και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, εξασφαλίζοντας άνετη διαβίωση και απίστευτη οικονομία!

Όντας η κορυφαία Εταιρεία προμήθειας και εγκατάστασης κτιριακών αυτοματισμών στην Κύπρο, εγγυόμαστε άριστες επιλογές και απαράμιλλη εξυπηρέτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer