Επιλέξτε, Μετρήστε, Παραγγείλτε.

Δείτε το e-shop μας

7 Κορυφαία Tips για Επιλογή Κουρτίνας σε Παιδικό Δωμάτιο Αγοριού

05 Απριλίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Teasr

Ετοιμάζεστε για αλλαγή κουρτίνας στο υπνοδωμάτιο του μικρού σας… ζουζουνιού; Τότε τα παρακάτω tips θα σας φανούν ανεκτίμητα!

  1. Συνταιριάξτε το Χρώμα της Κουρτίνας με Ευδιάκριτα Στοιχεία του Δωματίου

«Ευδιάκριτα» στοιχεία είναι οτιδήποτε στη διακόσμηση του δωματίου ελκύει εύκολα την προσοχή, αλλά δεν έχει πολύ μεγάλο μέγεθος: μπορεί να είναι το σχέδιο της ταπετσαρίας (αλλά όχι η χρωματική της βάση), κάποιο έπιπλο ή τα καλύμματα του δωματίου. Είναι σημαντικό τα στοιχεία αυτά να είναι «χτυπητά» αλλά το χρώμα τους να μην κυριαρχεί ήδη στον χώρο⋅ η κουρτίνα θα φροντίσει για αυτό.

  1. Λάβετε Υπόψη την Ηλικία του Παιδιού

Ένα βρέφος ή παιδί έως 3 ετών θα χρειαστεί κουρτίνες πυκνής ύφανσης για να προκαλείται εύκολα πλήρη συσκότιση στο δωμάτιο. Κινηθείτε, παρόλα αυτά, σε απαλές αποχρώσεις, που δεν προκαλούν ένταση στο παιδί. Σε δωμάτια μεγαλύτερων αγοριών αρμόζουν καλύτερα φωτεινότερες κουρτίνες, σε παρόμοιες όμως αποχρώσεις – αποφύγετε τα πολύ έντονα χρώματα, όσο κι αν τα αγαπά το παιδί.

Όσον αφορά το σχέδιο, πολλά εξαρτώνται από την ψυχοσύνθεση του παιδιού και το γούστο του, καθώς και το δικό σας. Εννοείται πως, όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί, τόσο λιγότερο παιχνιδιάρικο θα πρέπει να είναι το σχέδιο⋅ οι έφηβοι γενικά προτιμούν τις μονοχρωμίες και τη… σοβαροφάνεια!

  1. Συνυπολογίστε τον Προσανατολισμό του Δωματίου

Prosanatolismos Dwmatiou

Τα βορεινά υπνοδωμάτια ή αυτά που σκιάζονται από κτίρια χρειάζονται κουρτίνες ανοιχτού, θερμού χρώματος (άσπρο, μπεζ, πορτοκαλί) και σχετικά λεπτής ύφανσης, αναπληρώνοντας σε κάποιον βαθμό την έλλειψη ηλιακού φωτός. Αντίθετα, όσα βλέπουν νότια απαιτούν ψυχρά (ακόμη και σκούρα) χρώματα, όπως το γαλάζιο, το γκρι και το σμαραγδί.

  1. Λάβετε Υπόψη τις Διαστάσεις του Δωματίου

Να θυμάστε πως οι σκούρες αποχρώσεις με απλό σχέδιο «σμικρύνουν» οπτικά ένα δωμάτιο. Αντίθετα, οι φωτεινές, ανοιχτές κουρτίνες με σχέδιο (ιδιαίτερα γραμμικό, με οριζόντιες ή κάθετες λωρίδες) μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να δείχνει ψηλότερο ή μακρύτερο.

  1. Κινηθείτε… Ευέλικτα

Αν μαντεύετε πως το αγοράκι σας θα θέλει συχνές αλλαγές στο δωμάτιό του, κινηθείτε ευέλικτα προτιμώντας ουδέτερα χρώματα που ταιριάζουν εύκολα σε πολλά διαφορετικά είδη διακόσμησης.

  1. Κινηθείτε… Έξυπνα

Μιας και μιλάμε για υπνοδωμάτιο αγοριού, θα ήταν πορεία σοφίας να επιλέξτε κάποιο ιδιαίτερα ανθεκτικό ύφασμα, που θα πλένεται εύκολα.

  1. Θέστε την Ασφάλεια ως Προτεραιότητα

Τα αγόρια και θα τρέξουν, και θα κρεμαστούν από την κουρτίνα, και θα παίξουν μαξιλαροπόλεμο με φίλους. Όσο ελαφρύτερο το κουρτινόξυλο, τόσο μικρότερο κίνδυνο εγκυμονεί για το παιδί. Φροντίστε, επίσης, να το στερεώσετε καλά.

Η ίδια αρχή ισχύει και για το μήκος της κουρτίνας. Κινηθείτε σε κοντά ύψη – και ασφαλέστερες θα είναι για το παιδί, και θα σας διευκολύνουν στην καθαριότητα του χώρου. Θα λερώνονται, επίσης, πιο δύσκολα.

Φροντίστε, επίσης, ο μηχανισμός αναδίπλωσης της κουρτίνας να μην περιλαμβάνει σκοινιά και κορδόνια! Αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηχανισμό με διακόπτη ή αυτοματοποίηση, ακόμη καλύτερα.

Ελάτε στο πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds και ανακαλύψτε εκατοντάδες επιλογές κουρτινών σε χρώματα, υφάσματα και σχέδια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ