Ζουμ στη λεπτομέρεια: Είδη υφασμάτων, μεγέθη και ράφλετ κουρτίνας

10 Ιουλίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner zoom sti leptomereia eidi ifasmatwn megethi odigoi filla kai raflet kourtinas

Ήρθε η στιγμή να τραβήξουμε την κουρτίνα της αυλαίας και να σας καλωσορίσουμε στον μαγικό κόσμο του υφάσματος και της κουρτίνας!

Αναλαμβάνοντας κάθε έργο με περίσσια προσοχή, πραγματική έγνοια κι επιμέλεια στη λεπτομέρεια, η ομάδα μας συνενώνει διάφορους παράγοντες ώστε να δημιουργήσουν το ιδανικό σύστημα εκφραστικής σκίασης.

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει διάφορες λέξεις κλειδιά και χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αποκωδικοποιήσετε σιγά-σιγά την ορολογία της κουρτίνας, αποκτώντας τη γνώση που χρειάζεται για να επιλέξετε και να δημιουργήσετε αυτήν που ταιριάζει στο γούστο και στις  ανάγκες σας.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά…

Είδη υφασμάτων 

eidi ifasmatwn

Στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds, κάθε παραγγελία κουρτίνας αντιμετωπίζεται ξεχωριστά και πραγματοποιείται στη βάση των ξεχωριστών αναγκών του κάθε πελάτη. Γι’ αυτό, μπορείτε να επιλέξετε από πλούσιες, επίλεκτες συλλογές υφασμάτων κουρτίνας ανώτερης ποιότητας από κορυφαίους οίκους στον κόσμο, σε μία τεράστια γκάμα σχεδίων.

Σε γενικές γραμμές, τα υφάσματα είναι φτιαγμένα με διάφορες φυσικές και συνθετικές ίνες, ενώ χωρίζονται σε 4 βασικές κατηγορίες:

  • Φυτικής προέλευσης: Βαμβάκι και Λινό
  • Ζωικής προέλευσης: Μετάξι, Κασμήρι και Μαλλί
  • Χημικής προέλευσης: Ακρυλικό, Νάιλον και Πολυεστέρα
  • Μικτά: Συνδυασμός των πιο πάνω

Μεγέθη υφασμάτων

Η κατασκευή όλων των υφασμάτων γίνεται από ειδικούς μύλους και ανάλογα με τη χώρα προέλευσής τους τα συναντάμε σε 2 βασικά μεγέθη υφασμάτων.

  • Μονόφαρδα: ονομάζονται τα στενά υφάσματα που το πλάτος τους κυμαίνεται περίπου από 138εκ μέχρι και 160εκ.

Λόγω του στενού πλάτους δεν μπορούν να καλύψουν τα συνηθισμένα ύψη κουρτινών, αλλά χρησιμοποιούνται αναλόγως με τις ούγιες στα άκρα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ούγια είναι η λεπτή λωρίδα στην άκρη του υφάσματος που το εμποδίζει από τη φθορά και το ξεφλούδισμα, χαρίζοντας ανθεκτικότητα στη ραφή.

  • Διπλόφαρδα: ονομάζονται τα υφάσματα που το πλάτος τους κυμαίνεται περίπου από 275εκ μέχρι και 330εκ.

Διπλάσια σε μέγεθος, είναι ιδανικά για κουρτίνες αφού καλύπτουν άνετα τα προβλεπόμενα ύψη και κόβονται εύκολα στο πλάτος που θέλουμε να καλύψουμε.

ola sxedon kataskevazontai mazi me to varidi sto katw meros

Επιπρόσθετα, όλα σχεδόν κατασκευάζονται μαζί με το βαρίδι στο κάτω μέρος για να αφήνεται περισσότερο ύφασμα για ύψος.


Ράφλετ (raflette)
κουρτίνας

Στην κουρτίνα, η γαλλική λέξη “ράφλετ” χρησιμοποιείται ευρέως για να περιγράψει την κορδέλα που ράβεται διακριτικά στο πάνω άκρο, από την πίσω πλευρά της.

Οι συγυρισμένες διπλώσεις της κορδέλας θυμίζουν ακορντεόν και η εγκατάστασή της έχει σαν σκοπό να παρασύρει και να συρρικνώνει την κουρτίνα στο επιθυμητό πλάτος σουρώματος.

Υπάρχουν διάφορα είδη ράφλετ που καλύπτουν διαφόρων ειδών κατασκευής κουρτινών, αλλά το πιο συνηθισμένο είναι το απλό φαρδύ, με το χαρακτηριστικό πλισέ σούρωμα (pencil pleat).

Αυτές είναι μόνο 3 από τις πολλές και συνάμα σημαντικές λεπτομέρειες που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός άρτιου τελικού αποτελέσματος που ικανοποιεί τις απαιτήσεις, την αισθητική και τις ανάγκες σας. 

Έτοιμη να σας καθοδηγήσει με περισσότερες πληροφορίες και αρχικές συμβουλές μέχρι και την τελική σας απόφαση για κουρτίνες, η έμπειρη ομάδα μας είναι πάντα στη διάθεσή σας, έτοιμη να αναβαθμίσει και να αναδείξει τον χώρο σας!

Περάστε από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds και προσθέστε χρώμα και στυλ, δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν άνετο και λειτουργικό χώρο, προστατευμένο από τον ήλιο καθώς και από ανεπιθύμητα βλέμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer