Βρώμικα Venetian Blinds; Να Πώς θα Λάμψουν Ξανά σαν Καινούρια!

16 Μαρτίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedteaser.jpg1521192927

Όσο γοητευτικά και εντυπωσιακά είναι τα venetian blinds όταν τοποθετούνται για πρώτη φορά, όση γοητεία κι αν αναδίδουν, τόσο μεγαλύτερη θλίψη και εκνευρισμό γεμίζουμε όταν  τα βλέπουμε σκεπασμένα με σκόνη, άμμο, άλατα και άλλους ρύπους! Αυτό δε που χειροτερεύει την όλη κατάσταση είναι πως μοιάζουν να μην καθαρίζουν εύκολα, ενώ, από την άλλη, δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σκληρά απορρυπαντικά ή καθαριστικά και να διαβρώσουμε την επιφάνειά τους.

Αν σας απασχολούν τέτοιες σκέψεις, πέσατε στο σωστό άρθρο. Γνωρίζουμε τον πλέον εύκολο, ανέξοδο και γρήγορο τρόπο να διατηρείτε τα venetian blinds σας καθαρά – και στο άρθρο αυτό σας τον παρουσιάζουμε!  

Τα Υλικά Καθαρισμού που θα Χρειαστείτε

Τα υλικά που θα χρειαστείτε δεν είναι ούτε πολλά, ούτε δυσεύρετα, ούτε ακριβά. Συγκεκριμένα, προμηθευτείτε:

  • μια άσπρη καθαρή κάλτσα ή ένα βαμβακερό πανί⋅
  • μια λεκάνη ή ένα μεγάλο μπολ⋅
  • ένα μπουκαλάκι λευκό ξίδι ή απορρυπαντικό πιάτων⋅
  • άφθονο νερό (αν έχετε λάστιχο με μηχανισμό εκτόξευσης νερού υπό πίεση ακόμη καλύτερα).

Η Διαδικασία Καθαρισμού

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: ρίξτε στη λεκάνη σας ίση ποσότητα νερού και ξιδιού και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά το μείγμα με κάποιο ξύλο ή σπάτουλα (καθαρή) ώσπου να ομογενοποιηθεί. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό πιάτων, εννοείται πως η ποσότητα που θα πρέπει να ρίξετε είναι πολύ μικρότερη.

Κατόπιν,  φορέστε την κάλτσα στο χέρι σας και βουτήξτε καλά και επανειλημμένα στο μείγμα. Έπειτα τρίψτε απαλά κάθε επιφάνεια των blinds ώσπου να αποκτήσουν ξανά την αρχική τους λάμψη.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει ξίδι για το μείγμα, δεν χρειάζεται καν να τα ξεπλύνετε! Μπορείτε απλά να τα αφήσετε να στεγνώσουν! Αν επιλέξατε απορρυπαντικό πιάτων, τότε θα πρέπει να τα ξεπλύνετε με άφθονο νερό, καθώς αν παραμείνουν στην επιφάνεια υπολείμματα απορρυπαντικού και στεγνώσουν, θα εμφανιστούν παντού αντιαισθητικές κηλίδες.

Δεν είναι και πολύ δύσκολο, έτσι δεν είναι; Τώρα που η άνοιξη πλησιάζει, μπορείτε να χαρίσετε στα blinds σας τη λάμψη και την καθαρότητα που τους αξίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer