Τι Κουρτίνες Είναι Κατάλληλες Για Το Χώρο Μου

29 Μαρτίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedteaser.jpg1522312727

Κουρτίνα – το επιστέγασμα του διακοσμητικού σας ταξιδιού. Κι όμως αυτή η τελική πινελιά μπορεί είτε να αναδείξει το χώρο αισθητικά, είτε να τον καταστρέψει.

Αναρωτιέστε πώς θα βρείτε ποιες είναι οι πλέον κατάλληλες για το χώρο σας; Ρίξτε μια ματιά στις ακόλουθες εισηγήσεις.  

Πέρα απ’ το Χρώμα…

Η επιλογή μιας κουρτίνας περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από την επιλογή χρώματος. Η κουρτίνα δεν είναι μπογιά! Πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά το ύφασμα για να πετύχετε τη διαχείριση του ηλιακού φωτός που θέλετε, καθώς και το χαρακτήρα που ταιριάζει στο δωμάτιο. Σημαντικό είναι, επίσης, το σύστημα ανάρτησης της κουρτίνας, το μήκος της, τον τρόπο ραφής κ.ά.

«Πολλά», ίσως πείτε. Κι όμως, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε: αν καταλήξετε στο στιλ που σας αρέσει και γνωρίζετε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του χώρου σας, θα δείτε πως οι επιλογές σας θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν.

Ας δούμε πώς.

Προφανώς η πλέον παραδοσιακή λύση, κι όμως διαχρονική, λόγω της τεράστιας ποικιλίας επιλογών σε υφάσματα, υφές, σχέδια και χρώματα.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, κατάλληλο και ακατάλληλο δωμάτιο για τη συμβατική κουρτίνα. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε, τόσο σε παράθυρα όσο και σε μπαλκονόπορτες, και να αναδείξει κάθε στιλ και διακοσμητική άποψη.

Ανοιχτά χρώματα και ελαφρά υφάσματα σε δωμάτια που θέλετε να δείχνουν πιο νεανικά, μίνιμαλ και λιτά, βαριά υφάσματα και επιβλητικά χρώματα σε χώρους όπου ο εντυπωσιασμός, το κύρος και η πολυτέλεια έχουν τον πρώτο λόγο. Προτιμήστε ράγες και μηχανισμούς ανάρτησης σε δυσπρόσιτα σημεία ή βαριές, ψηλές κουρτίνες και γουστόζικα κουρτινόξυλα εκεί που προτιμάτε κάτι πιο ανάλαφρο.

Σημειώστε πως μια από τις πιο cool τάσεις των τελευταίων ετών είναι ο συνδυασμός διαφορετικών ειδών κρέμασης αλλά και υφασμάτων – απλά, για να γίνει σωστά, χρειάζεται η βοήθεια ενός ειδικού. 

Όσον αφορά στο σχέδιο της κουρτίνας, αυτό επαφίεται στο γούστο σας! Φροντίστε, όμως, να λάβετε πολύ προσεκτικά υπόψη το χρώμα των τοίχων και των επίπλων και το γενικότερο αέρα που θέλετε να αναδύει το δωμάτιο. Ποιο κάτω θα δείτε μερικές από τις δημοφιλέστερες επιλογές που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού μας:

Photo 1

Η επιτομή της απλότητας στις επιλογές εσωτερικής σκίασης, τα ρόμαν ξεχωρίζουν για την υπέροχη ύφανση και ραφή τους, καθώς και για τον πρωτότυπο μηχανισμό κρέμασής τους.

Είναι αλήθεια πως μοιάζουν πιο πρακτικά και ταιριαστά σε παράθυρα παρά σε μπαλκονόπορτες – αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Photo 2

Μιας και ήδη κινούμαστε στην περιοχή του μίνιμαλ, τα ρόλερ είναι ό,τι πρέπει ως δεύτερη επιλογή. Το θετικό με τα ρόλερ είναι η δυνατότητα να αξιοποιηθούν πολλά διαφορετικά υλικά. Εννοείται πως, και σε αυτήν την περίπτωση, τα παράθυρα αποτελούν την πλέον συνηθισμένη επιλογή, αλλά η χρήση των ρόλερ και σε μπαλκονόπορτες, ιδιαίτερα σε αυτές που δεν χρησιμοποιούνται συχνά (όπως αυτές για παράδειγμα που βρίσκονται πίσω κάποιον καναπέ), είναι όλο και συχνότερη.

Photo 3

Πιο σύνθετη ίσως επιλογή, και κάπως ασυνήθιστη στον ευρωπαϊκό νότο, αλλά εξίσου κομψή και εργονομική! Το κύριο υλικό κατασκευής ποικίλει, με τα λεπτά υφάσματα να αποτελούν τις συνηθέστερες επιλογές.

photo 4

Τέλος, έχουμε μακράν την δημοφιλέστερη επιλογή στις νεόδμητες κατοικίες, τα venetian blinds. Λανσάροντας μια ολοένα και αυξανόμενη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και υλικών, τα blinds εξασφαλίζουν εξαιρετική διαχείριση φωτός, άνετο, ακόμη και αυτοματοποιημένο χειρισμό, ανθεκτικότητα και πανεύκολη, οικονομική συντήρηση.

Θέλετε πιο εξατομικευμένη βοήθεια; Μπείτε στο site μας ή επισκεφτείτε το κοντινότερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer