Τα συστήματα εξωτερικής σκίασης σε ρόλο πρωταγωνιστή για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτηρίου

12 Μαΐου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner ta sistimata eksoterikis skiasis se rolo protagonisti gia tin energeiaki anavathmisi enos ktiriou

H ακρίβεια χτυπάει κόκκινο σε πολλούς τομείς της ζωής μας και αναμφίβολα η θέληση για… περικοπές αποτελεί μια προτεραιότητα που κυριαρχεί στην πραγματικότητα που ζούμε. Πέρα από τους διαδεδομένους τρόπους εξοικονόμησης, υπάρχουν εξίσου πολλές εναλλακτικές προοπτικές αποταμίευσης που μπορούν πραγματικά να μειώσουν τα έξοδα κατανάλωσης ενός νοικοκυριού. Ένας από αυτούς τους σύγχρονους, οικονομικούς και ενεργειακά έξυπνους τρόπους είναι η επένδυση στα σωστά συστήματα σκίασης για την εξωτερική προστασία του σπιτιού μας. 

Η εξωτερική σκίαση ακολουθεί απόλυτα τις κτηριακές ανάγκες του σπιτιού και για αυτό προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή θωράκισή του απέναντι στις καιρικές συνθήκες. Ανάλογα με τον γεωγραφικό προσανατολισμό του και την επιλογή του συστήματος που ανταποκρίνεται καλύτερα στο είδος των ανοιγμάτων του κελύφους αλλά και των υπαίθριων χώρων, η εξωτερική σκίαση μπορεί να κάνει τις καιρικές συνθήκες συμμάχους μας στην προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε ενεργειακά το κτήριο αλλά και να χαμηλώσουμε αισθητά τους… φουσκωμένους λογαριασμούς ενέργειας.  

sunbreakers oikiaka rola venetian blinds pergoles tentes tentosistimata

Επιλέγοντας ανάμεσα σε sunbreakers, οικιακά ρολά, Venetian blinds, πέργκολες, τέντες αλλά και ειδικά τεντοσυστήματα, απαντάμε με τον πιο πλήρη και ολοκληρωμένο τρόπο στις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε κτηρίου, ώστε να απολαμβάνει κάλυψη, προστασία και οικονομία, μάλιστα με τον πιο εύκολο τρόπο, αφού οι δυνατότητες τηλεκίνησης και αυτοματισμού των παραπάνω συστημάτων κάνει τον χειρισμό τους πανεύκολο ακόμα και όταν δεν είμαστε σπίτι. Σε σχέση με την τελική επιλογή του πιο αποδοτικού συστήματος κατά περίπτωση, είναι ανάγκη να λάβουμε υπόψη μας τους εξής παράγοντες:

  • κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής του ακινήτου (πολλές βροχοπτώσεις, αυξημένη ηλιοφάνεια, υγρασία, υψόμετρο)
  • γεωγραφικός προσανατολισμός ακινήτου και αντίστοιχη εξειδικευμένη μελέτη για το ποιο σύστημα είναι αποδοτικότερο σε κάθε πτέρυγα
  • τύπος ιδιοκτησίας (π.χ. μόνιμη ή εξοχική κατοικία με περιορισμένες ή αυξημένες ανάγκες λόγω χρήσης)
  • επιθυμητό τρόπο χειρισμού ανάλογα με τις ανάγκες που εξυπηρετούν τα ωράριά μας, όλα τα μέλη της οικογένειας αλλά και την παραμονή ή την απουσία μας από το σπίτι.

katallilo sistima skiasis

Με το κατάλληλο σύστημα σκίασης οι φθορές σε τοιχοποιίες αλλά και εξωτερικούς χώρους μειώνονται σημαντικά, με αποτέλεσμα εκτός από ενεργειακή εξοικονόμηση να επιτυγχάνουμε και μείωση εξόδων σε εργασίες συντήρησης ή αποκατάστασης ζημιών που προκαλούνται από τον καιρό ή από τον χρόνο. Από την άλλη, η αύξηση της παθητικής θέρμανσης το χειμώνα και αντίστοιχα της παθητικής σκίασης το καλοκαίρι μέσω της εξωτερικής σκίασης οδηγεί σε θεαματική ενεργειακή κτηριακή αυτονομία από τη μείωση των αντίστοιχων μεθόδων θέρμανσης και ψύξης με τη χρήση συστημάτων που επιβαρύνουν το περιβάλλον (όπως το πετρέλαιο) αλλά και την τσέπη μας (όπως το air-condition).

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως η εξωτερική σκίαση αποτελεί δικαίως λοιπόν τον πρωταγωνιστή σε ό,τι αφορά τη διατήρηση της μέγιστης απόδοσης, της λειτουργικότητας αλλά και της αισθητικής του κτηρίου μας. Η μεγάλη γκάμα της Euroblinds σε αυτά τα συστήματα φροντίζει να υπάρχει η κατάλληλη και απόλυτα επαγγελματική απάντηση σε οποιαδήποτε ανάγκη σκίασης οποιουδήποτε προσωπικού ή επαγγελματικού χώρου. Αναζητήστε, λοιπόν, σήμερα και εσείς τη δική σας σε ένα εξειδικευμένο Κέντρο Σκίασης Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer