Τα σημάδια που δείχνουν ότι είναι ώρα να αυτοματοποιήσεις το σπίτι σου

27 Οκτωβρίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner ta simadia pou dixnoun oti einai ora na aftomatopoiiseis to spiti sou

Χρόνια πριν οι παλιότερες γενιές εμπιστεύονταν περισσότερο τις φυσικές τους δυνατότητες, με αποτέλεσμα να επιστρατεύουν σχεδόν σε κάθε έκφανση της ζωής τους τη σωματική τους δύναμη για να εκτελέσουν από την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη καθημερινή εργασία. Αυτή η απαιτητική ανάγκη να είναι πάντα κάποιος φυσικά παρών ερχόταν βέβαια με ένα υψηλό αντίτιμο: αυτό της σωματικής και συναισθηματικής εξάντλησης. Με την ψηφιακή επανάσταση των τελευταίων δεκαετιών, τα πράγματα έδειξαν πως μέρος αυτού του φορτίου μπορούν να το αναλάβουν οι μηχανές και τα ηλεκτρονικά συστήματα μέσω της επαναστατικής τεχνολογίας που άλλαξε τον σύγχρονο κόσμο και δεν είναι άλλη από τους αυτοματισμούς!

Τα αυτόματα συστήματα σήμερα έχουν κατακλύσει τη ζωή μας, σε σημείο που πλέον τα θεωρούμε αυτονόητα (π.χ. ασανσέρ, αυτόματες πόρτες, αναβατήρες). Με τη σταδιακή συνειδητοποίηση των ανθρώπων πως δεν είναι εφικτό τα πάντα να περνούν από τα χέρια μας, οι αυτοματισμοί ανέλαβαν να μας δώσουν λύσεις και να μας απελευθερώσουν από το άγχος της καθημερινότητας. Κορυφαία εκδήλωση της πρακτικότητάς τους αποτελεί τα τελευταία χρόνια η εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων, εκτός από το περιβάλλον εργασίας, και μέσα στους ιδιωτικούς μας χώρους. Τα συστήματα που προγραμματίζονται για να εκτελούν χρονοβόρες καθημερινές συνήθειες, με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια και στον μικρότερο δυνατό χρόνο, είναι πλέον γεγονός και το κυριότερο δεν αποτελούν πολυτέλεια. Αντίθετα, η ευρεία γκάμα επιλογών και εφαρμογών τους, καθιστά αυτά τα συστήματα πολύ εύκολα στην αγορά αλλά και στον χειρισμό ακόμα και από μια μέση οικογένεια χωρίς εξειδικευμένες τεχνολογικές γνώσεις. 

Οι αυτοματισμοί, λοιπόν, αφορούν όλους. Ποια είναι, όμως, τα σημάδια που μας δείχνουν προς την κατεύθυνσή του; Με λίγα λόγια, πώς θα καταλάβουμε πως έχει έρθει το… πλήρωμα του χρόνου να αποκτήσουμε το δικό μας έξυπνο σπίτι;

Χρειάζεται, λοιπόν, να αυτοματοποιήσουμε το σπίτι μας όταν…

… ακολουθούμε μια πολυάσχολη και φορτωμένη καθημερινότητα

The Always Late | Voice Control | Somfy

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βιάζεσαι να φύγεις από το σπίτι και την τελευταία στιγμή να συνειδητοποιείς πως πρέπει να ξαναμπείς στο σπίτι για να ενεργοποιήσεις τον συναγερμό ή να κλείσεις τα φώτα! Με μια απλή φωνητική εντολή ή από το κινητό μας μπορούμε ακόμα και όταν έχουμε απομακρυνθεί από το σπίτι να κλείσουμε την γκαραζόπορτα, να βάλουμε συναγερμό, να σβήσουμε τα φώτα ή το A/C, να προγραμματίσουμε τις συσκευές μας, να κατεβάσουμε τα παράθυρα, να μαζέψουμε τις τέντες, ακόμα και να κλειδώσουμε τις πόρτες! Σκεφτείτε πόσο χρόνο (και άγχος) γλιτώσαμε με μια μονάχα κίνηση!

… μας αρέσει να φτιάχνουμε ατμόσφαιρα

The Perfect Host | Easy Curtains | Somfy

Η χαλάρωση στο σπίτι μετά από μια έντονη ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις είναι απαραίτητη, αλλά εξίσου αναγκαία είναι και η θέληση να οργανώνουμε όμορφες βραδιές με την παρέα ή την οικογένεια. Αν σας αρέσει, λοιπόν, να δημιουργείτε τις καλύτερες συνθήκες για να απολαμβάνετε πραγματικά τις ώρες σας μέσα στο σπίτι, οι αυτοματισμοί θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τα πάντα στην εντέλεια χωρίς να ταλαιπωρηθείτε. Αν σκοπεύετε σε μια χαλαρή ή ρομαντική βραδιά, μπορείτε να προγραμματίσετε από το ελεγχόμενο κλείσιμο των παραθύρων για ατμοσφαιρική σκίαση του χώρου και την αυτόματη προβολή ταινίας, μέχρι και το αυτόματο κλείσιμο των συσκευών την κατάλληλη στιγμή. Αν πάλι οργανώνετε μια διασκεδαστική βραδιά με φίλους ή ακόμα και πάρτι, μέσω των αυτοματισμών ο χειρισμός του φωτισμού και της μουσικής γίνεται παιχνιδάκι!

προβληματιζόμαστε για την εξοικονόμηση ενέργειας

The Ingenious | Safe Shading | Somfy

Με το κόστος της ενέργειας να προσεγγίζει αχαρτογράφητα νερά και το μέλλον να προβλέπεται δυσοίωνο, η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας και έξυπνη διαχείριση των πόρων που καταναλώνει το σπίτι είναι αδιαμφισβήτητη. Είτε θέλουμε να πληρώνουμε λιγότερα στους λογαριασμούς κατανάλωσης ενέργειας με τη χρήση της έξυπνης σκίασης, είτε να μεγιστοποιήσουμε το κέρδος που εισπράττουμε από εγκαταστημένες εναλλακτικές πηγές ενέργειας (π.χ. ηλιακό θερμοσίφωνα, φωτοβολταϊκά), ο οικιακός αυτοματισμός μας προσφέρει το πλεονέκτημα της συνεχούς εποπτείας επί της πραγματικής κατανάλωσης, έτσι ώστε να κλείνουμε έγκαιρα τις πιο ενεργοβόρες συσκευές, ειδικά όταν λείπουμε από το σπίτι, αλλά και να επιδιορθώνουμε έγκαιρα τυχόν βλάβες που συντελούν σε διαρροές ενέργειας. Με ειδικούς αισθητήρες, οι έξυπνοι οικιακοί αυτοματισμοί αποτελούν το άγρυπνο μάτι του "ειδικού" που πάντα θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας. Σε αυτή την ενεργειακή εξοικονόμηση στοχεύουν άλλωστε και οι λύσεις αυτοματισμού και εσωτερικής/εξωτερικής σκίασης που προσφέρει η Euroblinds σε ένα ευρύτατο πεδίο εφαρμογών που μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε σπίτι, παλιό ή νέο. 

Το έξυπνο σπίτι του μέλλοντος ζει στο παρόν! Προλαμβάνει τις ζημιές, εξοικονομεί πόρους που είναι αναγκαίοι για τη βιωσιμότητα του πλανήτη και υπηρετεί τον άνθρωπο χωρίς να απαιτεί από εκείνον να αφιερώσει χρόνο που χρειάζεται για να απολαύσει απλά μια εύκολη και άνετη ζωή. Στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες σας και διαθέτουμε όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε κι εσείς αν είναι η κατάλληλη στιγμή να αυτοματοποιήσετε το σπίτι σας αλλά και όλους τους τρόπους για να το κάνετε σωστά, έξυπνα και αποτελεσματικά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer