Συστήματα Σκίασης για Μεγαλύτερα Παράθυρα

08 Φεβρουαρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Blinds gia megala parathiraa

Αν είστε αρκετά τυχεροί να κατοικείτε σε ένα σπίτι με θέα τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου και μεγάλα παράθυρα που αφήνουν το φως του ήλιου να πλημμυρίζει τους εσωτερικούς σας χώρους, τότε μάλλον έχετε κι ένα μικρό πρόβλημα: να βρείτε τρόπο να ελέγχετε την ένταση του ηλιακού φωτός με μια λύση σκίασης αισθητικά κομψή και λειτουργικά εργονομική.  

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε μερικά απλά tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή σκίασης για παράθυρα τέτοιου τύπου.

Παράγοντες που Πρέπει να Λάβετε Υπόψη

Τα μεγάλα παράθυρα είναι συνήθως το επίκεντρο της προσοχής σε ένα δωμάτιο. Επιπρόσθετα, το άπλετο φυσικό φως που επιτρέπουν να εισέλθει στον χώρο δεν θα πρέπει ποτέ να υποτιμάται – αντίθετα, θα πρέπει να το έχετε στη διάθεσή σας και να το διαχειρίζεστε με σχετική ευκολία, τόσο για την ευεργετική του επίδραση στην ανθρώπινη υγεία και διάθεση, όσο και για τη φυσική (και ανέξοδη) θέρμανση του σπιτιού.

Συνεπώς, εκτός από την αισθητική αξία των συστημάτων σκίασης που θα τραβήξουν την προσοχή σας, θα πρέπει να λάβετε επίσης υπόψη την ευκολία στη διαχείριση και τη χρήση τους. Θα πρέπει να ανοιγοκλείνουν εύκολα και να διαθέτουν ανθεκτικό μηχανισμό, που θα σας επιτρέπει να απολαμβάνετε το φως του ήλιου αλλά και συνθήκες πλήρους συσκότισης κατά βούληση μέσα στη μέρα.

Η Ιδανική Επιλογή

Idaniki epilogh

Τα Vertical blinds θεωρούνται από πολλούς ειδικούς ως η ιδανική επιλογή για παράθυρα μεγάλων διαστάσεων. Μπορούν να έχουν ύψος έως 475 εκατοστών και πλάτος 360 εκατοστών – καλύπτοντας μια επιφάνεια 1,7 τετραγωνικού μέτρου!

Αν, λοιπόν, έχετε ένα παράθυρο που φτάνει ως το ταβάνι του δωματίου ή έχετε εγκαταστήσει συρόμενες πόρτες, τότε τα vertical blinds είναι όντως η καλύτερη δυνατή επιλογή. Εξάλλου, μπορούν πολύ εύκολα να προσαρμοστούν κατασκευαστικά στις διαστάσεις των δικών σας παραθύρων, και να «μπαίνουν» άνετα στις εσοχές των τοίχων, ώστε να μην καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο στο δωμάτιο.

Τα Vertical blinds είναι, επίσης, ιδανικά για γραφεία, σχολεία και πανεπιστήμια που συνήθως έχουν αρκετά μεγάλα παράθυρα για τις αίθουσές τους.

Blinds για Διαδοχικά Παράθυρα

Blinds για διαδοχικά παράθυρα

Παράθυρα που συνενώνονται διαδοχικά ή σφαλίζουν μαζί συχνά σκιάζονται καλύτερα από ένα σύνολο μεμονωμένων roller blinds, όπως τα venetian ή τα wooden blinds, καθώς σας εξασφαλίσουν μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα και ευκολία στη χρήση.

Αν, από την άλλη, το σπίτι διαθέτει ένα bay window, τότε σίγουρα πρέπει να κινηθείτε σε Roman Blinds, που διακρίνονται για την κομψότητα και το ιδιαίτερο στιλ τους.

Κάτι Διαφορετικό

Inner kati diaforetiko

Παρότι το άρθρο μας στρέφει την προσοχή σε λύσεις blinds, αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε, μπορείτε πάντοτε να κινηθείτε σε κάποιον κατάλληλο συνδυασμό κουρτίνας και blinds.

Οι κουρτίνες προσδίδουν ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα σε ευρύχωρα δωμάτια με μεγάλα παράθυρα - κομψό και συνάμα επιβλητικό. Παράλληλα, θεωρούνται ιδανικά για καθιστικά και υπνοδωμάτια. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες τύπου ‘mock’ για να πλαισιώσετε το παράθυρό σας, ενώ η κύρια σκίαση και διαχείριση του φωτός θα επιτυγχάνεται με τα blinds.

Ναι, υπάρχουν λύσεις σκίασης για πολύ μεγάλα παράθυρα, εξαίρετες τόσο από αισθητική όσο και από λειτουργική άποψη.

Επισκεφτείτε ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds και βρείτε την ιδανική για τον χώρο σας λύση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer