Αφιέρωμα Χρήστος Ηροδότου: «Ο Αυτοματισμός και τα Έξυπνα Συστήματα Σκίασης Θα Επικρατήσουν»

03 Φεβρουαρίου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner afieroma christos erodotou o aftomatismos kai ta eksipna sistimata skiasis tha epikratisoun

Ο κ. Χρήστος Ηροδότου εργάζεται χρόνια στη Euroblinds σε μια από τις πλέον καίριες θέσεις για την εξυπηρέτηση των πελατών της Εταιρείας. 

Είχε την καλοσύνη να ξεχωρίσει λίγα λεπτά από την πολυάσχολη καθημερινότητά του για να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις του για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Τμήμα στο οποίο εργάζεται, το μέλλον των συστημάτων σκίασης και το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων της Euroblinds.  

Πόσο καιρό βρίσκεστε στη Euroblinds;

Εργάζομαι στην εταιρεία εδώ και 11 χρόνια.

Ποιος είναι ο επίσημος τίτλος της θέσης σας; 

Είμαι Επικεφαλής του Συνεργείου Τοποθετήσεων.  

Πόσο περίπλοκη είναι μια τοποθέτηση;

Εξαρτάται από την τοποθέτηση! Η Εταιρεία διαθέτει τεράστια γκάμα προϊόντων, οπότε απαιτείται καλή γνώση όλων των συστημάτων και ιδιαίτερη μεταχείριση κατά την τοποθέτησή τους. 

Παρ’ όλα αυτά, δεν θα χαρακτήριζα τη διαδικασία τοποθέτησης ιδιαίτερα περίπλοκη υπόθεση. Απλώς χρειάζεται υπομονή, καλή διάθεση και μεράκι. Είμαστε ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας στην εξυπηρέτηση του πελάτη, ολοκληρώνοντας την εμπειρία του με την Εταιρεία μας. Διαμορφώνουμε την τελική εντύπωση που θα έχει για μας. Η άριστη κατάρτιση των συναδέλφων στα τμήματα που προηγούνται βοηθά στις περισσότερες περιπτώσεις και το δικό μας έργο: μας επιτρέπει να εξασφαλίσουμε μια σωστή, όμορφη και περιποιημένη τοποθέτηση και να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες που δημιουργεί από μόνο του το όνομα της Euroblinds

euroblinds ti kanei efxaristi tin ergasia

Τι ακριβώς κάνει ευχάριστη την εργασία σας;  

Το γεγονός ότι κάθε μέρα είναι μοναδική, καθώς και ότι μας παραδίδουν άδειους χώρους και τους παραδίδουμε γεμάτους. Η όλη διαδικασία σε κάνει να νιώθεις σαν καλλιτέχνης! 

Ποια στοιχεία χρειάζονται για να εργαστεί κάποιος στον χώρο της Σκίασης, ειδικά στο Τμήμα Τοποθετήσεων;  

Τα ίδια στοιχεία που χρειάζονται για κάθε σωστό επαγγελματία: ήθος, ευγένεια, άριστη γνώση του αντικειμένου, σωστή κατάρτιση και, πάνω απ’ όλα, σεβασμός στον πελάτη. Για μένα αυτά είναι τα βασικά.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα πράγματα που απαιτούν προσοχή και πρέπει να τηρούνται αυστηρά. Επειδή εισβάλλουμε στον προσωπικό χώρο του πελάτη, κάθε λεπτομέρεια μετρά στην προσπάθειά μας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του. Επομένως, στοιχεία όπως η υπομονή, το χαμόγελο, η καθαριότητα και η κοινωνικότητα είναι εξίσου σημαντικά.    

Πώς αντεπεξέρχεται κανείς στις δυσκολίες του χώρου σας; 

Όπως και σε κάθε εργασία που περιλαμβάνει την παράδοση και την τοποθέτηση προϊόντων σε χώρους πελατών, υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, που είτε αφορούν την τοποθέτηση αυτή καθαυτή είτε τα προϊόντα που εγκαθίστανται. 

Όλα όμως λύνονται όταν υπάρχει υπομονή, ομαδικότητα, θέληση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και, πάνω απ’ όλα, επαγγελματισμός.

Γνωρίζουμε ότι έχετε βαθιά γνώση και κατάρτιση στον τομέα σας. Πόσο σημαντική είναι, κατά τη γνώμη σας, η συνεχής εκπαίδευση στον χώρο της ειδίκευσής σας;

Στον τομέα μας, τα προϊόντα αναβαθμίζονται συνεχώς, ειδικότερα όσον αφορά τον αυτοματισμό. Επομένως, απαιτείται συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση για τα νέα τους χαρακτηριστικά. Παρότι είμαι στον χώρο πάρα πολλά χρόνια και έχω ήδη μεγάλη πείρα στον τομέα μου, καθημερινά μαθαίνω και εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, τόσο γιατί χρειάζεται στη δουλειά μου, όσο και γιατί προσωπικά επιθυμώ να γίνομαι συνεχώς καλύτερος σε αυτό που κάνω. 

poso tha allaksei o tomeas tis esoterikis skiasis sto mellon kai poies taseis tha epikratisoun

Πόσο πιστεύετε θα αλλάξει ο τομέας της εσωτερικής σκίασης στο μέλλον, και ποιες τάσεις θα επικρατήσουν;

Αν αναλογιστούμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται παγκοσμίως για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, εύκολα συμπεραίνουμε ότι το καινοτόμο του σήμερα θα είναι σύντομα ξεπερασμένο και λιγότερο αποτελεσματικό σε λίγα χρόνια. Η αλλαγή είναι δεδομένη, και δεν μπορώ καν να φανταστώ πού μπορεί να φτάσει.

Είναι δεδομένο ότι ο αυτοματισμός και τα έξυπνα συστήματα σκίασης θα επικρατήσουν και ότι θα υπάρξουν πάρα πολλές ακόμη καινοτομίες στον κλάδο. Είμαι βέβαιος ότι έχω να δω πολλά ακόμα στον επαγγελματικό μου χώρο, και να μάθω ακόμα περισσότερα. 

Πολλοί πιστεύουν ότι ο αυτοματισμός και η έξυπνη τεχνολογία σκίασης θα γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Συμφωνείτε με αυτήν την άποψη;

Συμφωνώ απόλυτα, καθώς και οι δύο αυτές τεχνολογικές καινοτομίες διευκολύνουν τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής, που γίνονται ολοένα ταχύτεροι. Σκεφτείτε πόσο χρόνο, κόπο, ενέργεια και χρήματα θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε αν το σπίτι μας μπορούσε να προσαρμόσει μόνο του τη σκίαση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις ανάγκες των ενοίκων του.   

Ποια είναι η στάση του κόσμου απέναντι στα έξυπνα συστήματα επί του παρόντος; 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία αύξηση στη ζήτηση των συγκεκριμένων συστημάτων. Αυτό αποδεικνύει ότι ο κόσμος έχει αρχίσει πια να τα εμπιστεύεται.   

as milisoume gia tin omada tis euroblinds

Ας μιλήσουμε λίγο για την ομάδα της Euroblinds; Πώς νιώθετε που είστε μέλος της και πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας με τους συναδέλφους; 

Αξίζει να τονίσω πως, όταν με ρωτάνε πού εργάζομαι, νιώθω περήφανος όταν απαντώ «στη Euroblinds», καθώς οι περισσότεροι γνωρίζουν την Εταιρεία και έχουν πολύ θετική άποψη γι’ αυτήν. Επομένως, η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή. 

Όσον αφορά τις σχέσεις μου με τους υπόλοιπους συναδέρφους, περνώ περισσότερες ώρες της ημέρας μαζί τους από ό,τι στο σπίτι με την οικογένειά μου. Η περίοδος του lockdown λόγω της πανδημίας και η στέρηση της καθημερινής μας επαφής για μεγάλο διάστημα με βοήθησε να καταλάβω πόσο στενές είναι οι σχέσεις μας και καθημερινή η έγνοια που έχουμε ο ένας για τον άλλον. Αυτό είναι δείγμα του καλού κλίματος που υπάρχει μεταξύ μας, το οποίο καλλιεργείται από την κουλτούρα της Εταιρείας μας.           

Αν σας λέγαμε να επιλέξετε 3 λέξεις που χαρακτηρίζουν την ομάδα της Euroblinds, ποιες θα ήταν αυτές;  

Χρειάζονται πολύ περισσότερες από τρεις λέξεις, αλλά οι πρώτες που θα διάλεγα θα ήταν ο σεβασμός, η ομαδικότητα και η επιμονή – στοιχεία απαραίτητα για μια αρμονική συνεργασία και την επίτευξη του κοινού μας στόχου, ανεξάρτητα από τον ρόλο που έχει ο καθένας.    

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον; 

Καθημερινός μου στόχος να αναπτύσσω και να βελτιώνω τις γνώσεις και την πείρα μου στο τομέα που δραστηριοποιούμαι. Με τον τρόπο αυτό, θα συμβάλλω και στη συνεχή μετεξέλιξη της Εταιρείας της οποίας αποτελώ αναπόσπαστο μέλος. Επίσης, πάνω από όλα, η άριστη εξυπηρέτηση και συμπεριφορά προς τους πελάτες μας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer