Ζουμ στη λεπτομέρεια: Κορδόνια και Διατάξεις Ασφαλείας για παιδιά

20 Αυγούστου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner zoom sti leptomeria kordonia kai diatakseis asfaleias gia paidia

Είναι ασφαλή για τα παιδιά τα κορδόνια, οι αλυσίδες και οι ιμάντες στήριξης των συστημάτων σκίασης; Αυτή είναι μια από τις πλέον συχνές ερωτήσεις που μας κάνουν όλοι οι γονείς που επιθυμούν να εξασφαλίσουν πως το σύστημα σκίασης της επιλογής τους δεν θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία ή και την ίδια τη ζωή του παιδιού. Πρόκειται για μια απόλυτα κατανοητή και εύλογη ερώτηση, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που αστοχίες στο υλικό αλλά και στην τοποθέτηση και στήριξη του συστήματος μπορούν να αποτελέσουν δυνητικές απειλές για στραγγαλισμό ή πνιγμό στα χέρια ενός ανήλικου ή αδέξιου χρήστη.

 Πολλές φορές η χρήση ενός πιο μικρού ιμάντα που δεν κρέμεται σαν θηλιά, είναι ικανοποιητική λύση, αλλά στα μεγάλα συστήματα σκίασης που απαιτούν μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου, η προσθήκη διατάξεων ασφαλείας είναι απαραίτητη. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνετε στην περίπτωση που έχετε να διαχειριστείτε ένα σύστημα που το ανοιγοκλείνετε με αλυσίδα, ιμάντα ή κορδόνι;

 Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν απλές, κατανοητές και απόλυτα χρήσιμες συμβουλές για να πιστοποιήσετε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των συστημάτων σκίασης σας:

 1) Όλα τα συστήματα σκίασης της Euroblinds μπορούν να στερεωθούν με ειδική διάταξη ασφαλείας στον τοίχο, ώστε να μην είναι εκτεθειμένο το βαρίδιο.

eidiki diataksi asfaleias ston toixo

2) Μην τοποθετείτε έπιπλα κοντά στα συστήματα σκίασης, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν ως βατήρες από τα παιδιά προκειμένου να φτάσουν τα κορδόνια ελέγχου του συστήματος.

3) Μην αφήνετε χωρίς εποπτεία ένα παιδί που παίζει σε χώρο με σύστημα χωρίς διάταξη ασφαλείας. Ακόμα κι αν υπάρχει διάταξη ασφαλείας, φροντίστε το παιδί να μη φτάνει το κορδόνι και τον ιμάντα ή να μην παίζει με αυτόν.

4) Αυτοματοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο τα συστήματα σκίασης μέσα στο σπίτι, ώστε να έχετε ηλεκτροκίνητο και όχι χειροκίνητο έλεγχο σε αυτά.

5) Σε κάθε περίπτωση που αισθάνεστε αμφιβολία σχετικά με τη χρήση και λειτουργία ενός συστήματος σκίασης, μη διστάσετε να ενημερώσετε το ειδικό τεχνικό τμήμα μας, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε δοκιμαστικούς ελέγχους αλλά και ενδεικτικές παρουσιάσεις βέλτιστης χρήσης των συστημάτων μας στο χώρο σας.

Όλα τα συστήματα σκίασης που περιλαμβάνουν αλυσίδες, κορδόνια ή ιμάντες είναι απαραίτητο να στηρίζονται από συνεργεία απόλυτα εξοικειωμένα με τη φύση τους αλλά και τους διεθνείς κανόνες ασφάλειας. Οι τεχνικοί της Euroblinds αλλά και τα ίδια τα συστήματα της εταιρείας συμμορφώνονται πλήρως προς αυτό το πρότυπο. Η εγκατάσταση πρόσθετων διατάξεων ασφαλείας σε αυτά τα συστήματα έχουν περιορίσει κατά πολύ τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα, ωστόσο οι χρήστες τους πρέπει πάντα να ανατρέχουν στις οδηγίες καλής λειτουργίας και να εκπαιδεύουν και τα παιδιά σε αυτές.

Με μια επίσκεψή σας στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds μπορείτε να ενημερωθείτε από τους εξειδικευμένους σύμβουλους σκίασης και μαζί να επιλέξετε τα κατάλληλα συστήματα σκίασης για το χώρο σας προκειμένου να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή λειτουργία αλλά και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια του συστήματος σκίασης που έχετε επιλέξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer