Venetian Blinds Ή Roller Blinds – Ποια Εξασφαλίζουν Καλύτερη Σκίαση;

18 Μαΐου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedvenetian roller Teaser.png1526629543

Τα blinds, όπως ίσως ξέρετε, χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες:  Δύο από αυτές κατηγορίες είναι τα Venetian και τα Roller. Και τα δύο έχουν τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά, συνεπώς, για να βρείτε απάντηση στο ερώτημα του τίτλου, θα πρέπει να ζυγίσετε προσεκτικά και τα μεν και δε, πάντοτε σε σχέση με τις ανάγκες του δικού σας δομημένου χώρου.

Έχουμε βοηθήσει χιλιάδες πελάτες μας να ανακαλύψουν ποια από τις δύο επιλογές είναι η προτιμότερη για τα σπίτια ή τα γραφεία τους – κι έτσι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη μπορεί να είναι αυτή η απόφαση. Ίσως οι ακόλουθες σκέψεις σάς αποδειχτούν κάπως χρήσιμες.  

Ποια από τα Δύο είναι Ευκολότερα στο Καθάρισμα;

Βασικά, και τα δύο. Τα Roller blinds μπορούν να σκουπιστούν με ένα νωπό πανί, όπως και τα Venetian blinds, απλά τα δεύτερα απαιτούν τον καθαρισμό κάθε μεμονωμένης περσίδας – γεγονός που κάνει την όλη διαδικασία πιο χρονοβόρα. Ας έχουμε υπόψη μας ότι ζούμε σε ένα νησί με αρκετή δική μας σκόνη αλλά και εισαγόμενη τα τελευταία χρόνια.

Ένας άλλος τρόπος καθαρισμού των Venetian, και για τα δύο συστήματα, είναι να τα περάσετε κάτω από μια βρύση με ζεστό με λίγο σαπούνι για βαθύτερο καθαρισμό.  

Ποια Κοστίζουν Περισσότερο;

Το κόστος και των δύο συστημάτων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, περιλαμβανομένου του μεγέθους, της ποσότητας, αλλά και τις κατηγορίες των υφασμάτων στα Roller Blinds. Και τα δύο συστήματα έρχονται σε μια τεράστια ποικιλία μεγεθών σχεδίων και στιλ, καθώς και τιμών. Να θυμάστε πως στον τομέα αυτό, η ποιότητα είναι απολύτως ανάλογη της τιμής.

Ποια Εξασφαλίζουν Καλύτερη Διαχείριση του Φωτός & Ιδιωτικότητάς

Τα Venetian blinds είναι καλύτερα από αυτήν την άποψη, καθώς παρέχουν καλύτερη προσαρμογή του φωτός που θα θέλατε να εισέρχεται στον εσωτερικό σας χώρο, με τη ρύθμιση των περσίδων – και με το φως, προφανώς προσαρμόζετε και το βαθμό ηλιοπροστασίας και φωτεινότητας.

Τα παραδοσιακά roller blinds είναι του είδους «όλα ή τίποτα», τόσο στο θέμα του φωτός, όσο και της προστασίας από τους περίεργους. Ωστόσο, τα roller blinds νέας γενιάς συνδυάζουν τεχνολογίες που επιτρέπουν τη διαχείριση του φυσικού φωτός και ιδιωτικότητας, δίνοντας την ευκαιρία στο χρήστη να φωτίζει περισσότερο το δωμάτιο, δίχως να εκτίθεται σε αδιάκριτα βλέμματα.  

Ποια έχουν Μεγαλύτερη Γκάμα Χρωμάτων;

Ως προς αυτό, δεν θα συναντήσετε ιδιαίτερες δυσκολίες σε κανένα από τα δύο συστήματα, αν και τα Venetian blinds έχουν μια πιο συγκεκριμένη χρωματική θεματολογία, έμφαση στις απομιμήσεις ξύλου και τα ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό, το ασημί κτλ.

Τα Roller blinds, από την άλλη, έρχονται σχεδόν σε κάθε απόχρωση και ταιριάζουν εύκολα σε κάθε διακοσμητικό στιλ.  

Ποια έχουν Μεγαλύτερη Διάρκεια Ζωής;

Αυτό εξαρτάται από το πόσο καλής ποιότητας είναι, καθώς και από το πώς τα συντηρείτε. Γενικά μιλώντας, το υλικό των roller blinds είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, και με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια.

Aυτοματισμός

Οι ηλεκτροκίνητοι αυτόματοι μηχανισμοί τόσο για τα venetian όσο και για roller blinds είναι εύκολοι στη χρήση και λειτουργούν ομαλά, ώστε να διατηρούν τα καλύμματα των παράθυρων σας όμορφα και με μακρά λειτουργία. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να ανοίξετε ή να τα κλείσετε με τέλεια τοποθέτηση και ευθυγράμμιση. Οι αυτοματισμοί είναι ιδανικοί, επίσης, για μεγάλα παράθυρα και blinds που είναι τοποθετημένα ψηλά ή είναι δύσκολο να τα φτάσετε.

Ποια είναι Καλύτερα για Σας; 

Εξαρτάται! Και μάλιστα, πέραν των πλεονεκτημάτων που ενέχει η κάθε επιλογή, πολλά εξαρτώνται και από το γούστο και τον αέρα που θέλετε να αποπνέει ο χώρος σας. Άλλοι λατρεύουν την πιο ρετρό γοητεία των Venetian blinds, κι άλλοι το πιο μίνιμαλ στιλ των Roller blinds. Και καμιά φορά το κλικ που μας κάνει κάτι που βλέπουμε, μπορεί να αποδειχτεί ισχυρότερο από κάθε ψυχρό υπολογισμό!

Επισκεφτείτε την online συλλογή μας με προτάσεις συστημάτων εσωτερικής σκίασης, ή συνομιλήστε με έναν από τους Συμβούλους Σκίασης της Euroblinds.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer