Τι γυρεύει ένα “αόρατο κουτί” στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του σπιτιού σας

08 Ιουλίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner ti girevei ena aorato kouti ston arxitektoniko sxediasmo tou sptiou sas

Η τεχνολογία των συστημάτων σκίασης έχει σημειώσει τεράστια εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον όχι μόνο ένα απαραίτητο στοιχείο στη λειτουργικότητα του σπιτιού αλλά και στο αρχιτεκτονικό του γνώρισμα.

Αν στο μυαλό σας στριφογυρίζουν ακόμα οι εικόνες με τα εξωτερικά, ογκώδη και αντιαισθητικά κουτιά σύμπτυξης των ρολών σκίασης, που είχατε συνηθίσει να βλέπετε στο παρελθόν, καιρός να αναθεωρήσετε. Σήμερα η εγκατάσταση των συστημάτων προβλέπεται στον αρχικό σχεδιασμό του κτηρίου, με αποτέλεσμα να μιλάμε δυνητικά για απόλυτα εγκιβωτισμένες μέσα στο κέλυφος του σκελετού κατασκευές. Τα κουτιά καθίστανται πραγματικά αόρατα, όχι μονάχα προστατεύοντας το σύστημα από τις καιρικές συνθήκες και τις δολιοφθορές, αλλά και προσφέροντας άψογη αρχιτεκτονική εναρμόνιση που δένει με την αισθητική του υπόλοιπου κτηρίου.

Με αυτόν τον τρόπο το σύστημα κλείνει και ανοίγει στηριζόμενο πάνω στον κυλινδρικό άξονα ανάπτυξης, ο οποίος συνήθως τοποθετείται πάνω από τα κασώματα των ανοιγμάτων. Ο χώρος που προβλέπεται είναι αρκετός για να υποδεχτεί άνετα όλο το μήκος και πλάτος του συμπτυγμένου ρολού σκίασης, ενώ διατηρείται απόλυτα στεγανός προκειμένου να το προστατεύσει από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και να αποτρέψει τυχόν διαρροές θερμότητας ή ψύξης από το εσωτερικό του σπιτιού προς τα έξω. Η απόλυτη ευθυγράμμιση του κουτιού με τις γραμμές του κτηρίου και της τοιχοποιίας πάνω στην οποία εφαρμόζεται αφαιρεί οποιαδήποτε προεξοχή μαρτυρά την ύπαρξή του. Επιπλέον, η δυνατότητα επεξεργασίας του εξωτερικού μέρους του κουτιού με το χρώμα που έχει και ο υπόλοιπος τοίχος, το καθιστούν πραγματικά αόρατο στο κοινό μάτι. 

aorato kouti kalitero apotelesma

Είναι σαφές, ωστόσο, πως η εκ των προτέρων πρόβλεψη της εγκατάστασης των εν λόγω κουτιών διασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα, γι' αυτό και σε κάθε νέα κατασκευή είναι ιδανικό να έχει μελετηθεί και προνοηθεί η θέση εγκατάστασης. Ένας ολοκληρωμένος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός οφείλει να προσαρτά τις ανάγκες σκίασης του σπιτιού ανάλογα με τις επιμέρους ανάγκες του, όπως αυτές ορίζονται από τον προσανατολισμό, το κλίμα της περιοχής και τη γεωγραφική θέση του. Η αποτελεσματική σκίαση αποτελεί, εξάλλου, τον αναδυόμενο παράγοντα εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων, γι' αυτό και οι βιοκλιματικές μελέτες τείνουν να συνιστούν τα τελευταία χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι του φακέλου αρχιτεκτονικής μελέτης κάθε νέου κτίσματος.

Με την εγκατάσταση των αόρατων κουτιών, λοιπόν, επιτυγχάνουμε πολλαπλό όφελος που αγγίζει ταυτόχρονα την επίτευξη πρακτικότητας, τη μακρόχρονη λειτουργικότητα, τις μικρές φθορές στο χρόνο αλλά και τη διατήρηση της ενιαίας αισθητικής του κτηρίου. 

evelikta sistimata skiasis

Η ευελιξία των ποικίλων συστημάτων σκίασης που υποστηρίζουν το σύστημα λειτουργίας με την ανάπτυξη και σύμπτυξη σε αόρατα κουτιά, είναι αξιοσημείωτη. Γι' αυτόν το λόγο μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά είδη συστημάτων σκίασης που διαθέτουν το εν λόγω πλεονέκτημα, χωρίς να περιορίζεστε.

Στην Euroblinds αρκετοί πελάτες μας εκπλήσσονται από τις διαφορετικές δυνατότητες που διαθέτουν τα οικιακά ρολά (rolling shutters), τα οικιακά ρολά με διελασμένο προφίλ (σειρά ViewLine) αλλά και τα εξωτερικά venetian blinds. Πρόκειται για επιλογές που έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν στοχευμένα διαφορετικές ανάγκες, αξιοποιώντας όλα τα παραπάνω συγκριτικά πλεονεκτήματα και προσθέτοντας ειδικά χαρακτηριστικά που απαντούν σε γεωγραφικές, αρχιτεκτονικές ή αισθητικές ιδιαιτερότητες.

Οι έμπειροι σύμβουλοι σκίασης της Euroblinds προσφέρουν χωρίς καμιά επιβάρυνση την τεχνογνωσία, τη δημιουργικότητα και την πολυετή πείρα τους ώστε να επιτύχουν για εσάς ένα αποτέλεσμα απόλυτα συμβατό με τις προσδοκίες αλλά και τις οικονομικές σας δυνατότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer