Τι είναι τα υφάσματα με πιστοποίηση Oeko-Tex®;

03 Μαρτίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner ti einai ta yfasmata me pistopoiisi oeko tex

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια των προϊόντων της, η Euroblinds παίρνει το ζήτημα πολύ σοβαρά αναζητώντας πάντα τις ποιοτικότερες αλλά και περιβαλλοντικά εγκεκριμένες λύσεις για τους πελάτες της. Με αυτό στην καρδιά της φιλοσοφίας μας, δεν είναι τυχαίο που εναρμονίζουμε το τελικό προϊόν με τα αυστηρότερα πρωτόκολλα που εγγυώνται την υγεία και την ασφάλεια στον τελικό αποδέκτη. Και όταν λέμε ασφάλεια, τα υφάσματα με την πιστοποίηση Oeko-Tex® έρχονται πρώτα στη λίστα των προδιαγραφών που θέτουμε. Καθώς τα υφάσματα πρωταγωνιστούν στους καταλόγους μας, αποτελεί συνέχεια της κοινωνικής και εταιρικής μας κουλτούρας να δουλεύουμε με πρώτες ύλες που σέβονται το περιβάλλον αλλά και τον καταναλωτή.

Σίγουρα η πιστοποίηση Oeko-Tex® είναι κάτι που ακούγεται ολοένα και περισσότερο στο διεθνές εμπόριο υφασμάτων, αποτελώντας μάλιστα ένα ζητούμενο που συνεπάγεται υψηλά standards ποιότητας και χαρακτηρίζει αντίστοιχα το τελικό προϊόν. Τι συνεπάγεται, όμως, η εν λόγω πιστοποίηση σε σχέση με την επιλογή και την επεξεργασία των πρώτων υλών και πώς αυτές κατευθύνουν ουσιαστικά την τελική επιλογή του καταναλωτή;

Από τη συλλογή μέχρι την κατεργασία και την τυποποίηση, τα βιομηχανικά υφάσματα περνούν από διάφορα στάδια ενδεχομένως ευάλωτα ως προς τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο. Η πιστοποίηση Oeko-Tex® έρχεται να καλύψει αυτό το κενό ασφαλείας που δημιουργείται, με το να παρέχει υψηλών προτύπων δοκιμασίες που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα επίπεδα ασφάλειας και ποιότητας. Πυρήνας αυτών των δοκιμασιών είναι η απομάκρυνση πιθανών επιβλαβών ουσιών στα υφάσματα που πιθανόν εκλύονται κατά το στάδιο της επεξεργασίας τους.

oeko tex pistopoiisi yfasmatwn

Η Oeko-Tex® πιστοποίηση αφορά σε ένα περιβαλλοντικό σύστημα αξιολόγησης, κατά το οποίο τα υφάσματα κατηγοριοποιούνται σε τέσσερα επίπεδα ανάλογα με το δείκτη επικινδυνότητας/τοξικότητας και ασφάλειας που παρουσιάζουν για τον άνθρωπο. Για να λάβει κάποιο ύφασμα την πιστοποίηση περνά από έλεγχο για πάνω από 100 βλαβερές ουσίες που αποδεδειγμένα επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία, ενώ η κατηγοριοποίηση περιλαμβάνει τις ίνες, τα χρώματα, τους σταθεροποιητικούς παράγοντες, τα υλικά προέλευσης αλλά ακόμα και τα διακοσμητικά στοιχεία του υφάσματος. Τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίζεται η αξιολόγηση ανανεώνονται σύμφωνα με τις επιστημονικές ενδείξεις ετήσια, ώστε να είναι πάντα επικαιροποιημένα και να περιλαμβάνουν όλες τις νέες χημικές ουσίες που κρίνονται ως ακατάλληλες.

Με το ειδικό σήμα Oeko-Tex® σημειώνονται τελικά όλα τα υφάσματα που είναι απαλλαγμένα από τοξικές, καρκινογόνες αλλά και αλλεργιογόνες ουσίες, αλλά και θεωρούνται ασφαλείς ως προς την εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) κατά τη χρήση ή το πλύσιμό τους. Αυτονόητα, όσο περισσότερο προορίζεται ένα ύφασμα για άμεση δερματική επαφή τόσο πιο αυστηρά γίνονται τα πρωτόκολλα και οι προδιαγραφές ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται.

oi kaliteroi evropaikoi oikoi yfasmatwn

Στην Euroblinds συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους ευρωπαϊκούς οίκους υφασμάτων προκειμένου να είστε βέβαιοι για την ανώτερη ποιότητά τους. Η πιστοποιηση Oeko-Tex® είναι μια πρόσθετη δικλίδα ασφαλείας που θέτουμε για να είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως παρέχουμε προϊόντα που σέβονται τον καταναλωτή και δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο σύστημα αξιοποίησης αλλά και για να ανακαλύψετε όλον τον υπέροχο κόσμο των ποιοτικών υφασμάτων που προσφέρει στις συνθέσεις και στα συστήματά της η Euroblinds.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer