Τι είδους σκίαση είναι κατάλληλη για τον χώρο της κουζίνας;

07 Ιουνίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

teaser ti eidous skiasi einai katallili gia ton xwro tis kouzinas

Η κουζίνα είναι μακράν το δωμάτιο με τη μεγαλύτερη «κίνηση» κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κανένα άλλο δωμάτιο δεν χρησιμοποιείται από όλα τα μέλη της οικογένειας τόσο πολλές φορές μέσα στη μέρα. Κι αν παλιότερα η κουζίνα αποτελούσε έναν αποκομμένο χώρο, σήμερα έχει έλθει στο προσκήνιο, όντας ένα από τα πιο μοντέρνα, φιλόξενα και αισθητικά κομψά μέρη του σπιτιού.

Αξίζει, λοιπόν, τον χρόνο και την προσπάθεια που χρειάζεται για να διακοσμηθεί σωστά, δεν νομίζετε; Κι ένα από τα πιο ουσιαστικά στοιχεία διακόσμησής της είναι φυσικά το σύστημα σκίασης που θα τοποθετηθεί εσωτερικά του παραθύρου.

Αν βρίσκεστε σε mood ανακαίνισης του χώρου της κουζίνας σας, τότε τα παρακάτω tips θα σας φανούν πολύ χρήσιμα! Θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εύκολα και γρήγορα το είδος του μέσου σκίασης που είναι κατάλληλο για τη δική σας κουζίνα.

 

Τι Πρέπει να Προσέξετε

Πριν καν ξεκινήσετε να βλέπετε υφάσματα και να μετράτε διαστάσεις, πρέπει να λάβετε υπόψη δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες:

Τη φωτεινότητα του χώρου

Συνήθως η κουζίνα βρίσκεται στο εσωτερικό μιας κατοικίας ή στο κέντρο ενός διαμερίσματος, γεγονός που συχνά την απομακρύνει από τις κύριες διόδους του φυσικού φωτός. Δεν είναι λίγες όμως οι περιπτώσεις, ιδιαίτερα σε εξοχικές κατοικίες, που η κουζίνα συναποτελεί ενιαίο χώρο με ένα ηλιόλουστο καθιστικό, ή βλέπει σε μεγάλα παράθυρα που ανοίγουν στην αυλή ή σε κάποιον κήπο.

Όπως και να έχει, η φωτεινότητα της κουζίνας θα πρέπει να αξιολογηθεί προτού αρχίσετε να κοιτάτε συστήματα σκίασης.  

Αν Συναποτελεί Ενιαίο Χώρο με το Καθιστικό ή την Τραπεζαρία, Προσέξετε το Στιλ του Συγκεκριμένου Δωματίου

Δεν εννοούμε φυσικά την υιοθέτηση της ίδιας ακριβώς διακόσμησης και στους δύο χώρους, θα πρέπει όμως να αποπνέουν το ίδιο στιλ, την ίδια διακοσμητική άποψη. Ρουστίκ το ένα, ρουστίκ και το άλλο· μίνιμαλ το ένα, μίνιμαλ και το άλλο. Ειδάλλως, ακόμη και οι πλέον γουστόζικες επιλογές θα δείχνουν παράταιρες και θα μας απογοητεύσουν αισθητικά όταν συνδυαστούν στον χώρο.

Εννοείται πως, όταν η κουζίνα είναι εντελώς διακριτός χώρος στο σπίτι μας, οι επιλογές μας σε στιλ και χρώματα είναι πολύ περισσότερες.

Δείτε τις συλλογές μας

Υφασμάτινη Κουρτίνα ή Blinds;

ifasmatini kourtina i blinds

Εδώ αξίζει να κάνουμε μια μικρή μα πολύ σημαντική επισήμανση: παρότι η υφασμάτινη κουρτίνα αποτελούσε για δεκαετίες την πλέον συνηθισμένη επιλογή για την εσωτερική κάλυψη του παραθύρου της κουζίνας, το συμβατικό ύφασμα δεν θεωρείται πλέον αυτομάτως η καλύτερη δυνατή επιλογή υλικού για το συγκεκριμένο δωμάτιο.

Ο λόγος; Το ύφασμα είναι από τη φύση του ιδιαίτερα απορροφητικό υλικό – μια ιδιότητα που μόνο ιδανική δεν είναι για έναν χώρο με έντονες οσμές. Παράλληλα, όλα τα υφάσματα, άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο, λεκιάζουν, κι όσο πιο κοντά βρίσκεται το παράθυρο στον πάγκο εργασίας ή στα μάτια της κουζίνας, τόσο περισσότερο θα λερώνεται το ύφασμα που θα το σκιάζει.

Μήπως αυτό σημαίνει πως μια υφασμάτινη κουρτίνα δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται στις επιλογές σας; Όχι, δεν εννοούμε αυτό. Ίσως θα ήταν όμως πιο πρακτικό το να κινηθείτε σε συστήματα σκίασης που δεν λεκιάζουν τόσο εύκολα, ούτε απορροφούν οσμές, όπως τα Zebra/Combi blinds, τα Roman Blinds και τα Roller Blinds, στα οποία χρησιμοποιούνται υφάσματα με πολύ μικρότερη απορροφητικότητα.

Μάθετε περισσότερα

Εξάλλου, ο σύγχρονος καταναλωτής έχει στη διάθεσή του μια τεράστια γκάμα συστημάτων σκίασης. Το μυστικό είναι να γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες της δικής σας κουζίνας και να δείτε ποιο σύστημα τις εξυπηρετεί καλύτερα:

  • Μήπως προτεραιότητά σας είναι η αισθητική και το στιλ; Προσανατολιστείτε σε πιο ανάλαφρα, αεράτα υφάσματα.
  • Μήπως το σύστημα σκίασης θα βρίσκεται πάνω ή πολύ κοντά στον νεροχύτη; Τότε προτιμήστε ένα σύστημα σκίασης που θα μαζεύει προς τα πάνω.

Ειδικά γι' αυτές τις περιπτώσεις, τα υφάσματα υψηλών αποδόσεων είναι ό,τι πρέπει. 

  • Είναι αλέκιαστα,
  • Απορροφούν τους ρίπους,
  • Είναι ανθεκτικό στο πλύσιμο,
  • Είναι βραδύκαυστα.

Επιλέγοντας Χρώμα & Σχέδιο

Αν η κουζίνα σας έχει ήδη ένα κυρίαρχο θέμα ή χρώμα, φροντίστε οι κουρτίνες ή τα blinds σας να συναρμόσουν εύκολα στον χώρο. Μπορείτε να τα ταιριάξετε χρωματικά με τα πλακάκια, τον πάγκο, τα έπιπλα κτλ. Αν έχετε πλακάκια σε ουδέτερη απόχρωση, προτιμήστε κάτι αντίστοιχο. Γενικά, κινηθείτε σε τόνους του μπεζ, του λευκού ή παστέλ χρωμάτων.

Σχέδια, και πάλι, υπάρχουν αμέτρητα. Η επιλογή του εξαρτάται από το προσωπικό σας γούστο, καθώς και από το στιλ που θέλετε να χαρίσετε στον χώρο. Αυτό που πρέπει, ωστόσο, να θυμάστε είναι να επιλέξτε το σχέδιο τελευταίο, αφού θα έχετε καταλήξει στο σύστημα σκίασης που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της δικής σας κουζίνας.

Νιώθετε κάπως… χαμένοι; Ένας έμπειρος Σύμβουλος της Euroblinds μπορεί να σας βοηθήσει να ξεμπλέξετε κάπως τα πράγματα, είτε επιλέξτε υφασμάτινη κουρτίνα, είτε κάποιον τύπο blind για την κουζίνα σας! Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer