Τα Πλεονεκτήματα των Sun-Breakers Αλουμινίου

09 Νοεμβρίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Teaser 1

Το σκεπτικό είναι απλό και πανάρχαιο: η προστασία του σκελετού ή του κελύφους ενός κτιρίου μέσω μιας κατασκευής που θα απορροφά ή θα ανακλά την ηλιακή ακτινοβολία. Η καινοτομία των sun breakers, όμως, έγκειται στα υλικά κατασκευής και στην εφαρμογή τους, ώστε να προστατεύουν όχι απλά έναν χώρο ή ένα δωμάτιο, αλλά ένα ολόκληρο κτίριο.

Τα πλεονεκτήματά τους; Εδώ είναι που το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον…

Προσαρμοστικότητα και Αντοχή του Υλικού Κατασκευής

Κατασκευασμένα εξολοκλήρου από αλουμίνιο, τα sun breakers μπορούν πανεύκολα να προσαρμοστούν σε κάθε λογής κτίριο, αρχιτεκτονικό στιλ, διαστάσεις και σχήματα, δίχως να προσθέτουν βάρος στην όλη κτιριακή δομή, και επιδεικνύοντας τρομερή αντοχή, τόσο στο χρόνο, όσο και στις διαθέσεις τους καιρού.

Αυτή είναι, άλλωστε, και η μαγεία του αλουμινίου: το ότι συνδυάζει πολύ χαμηλό βάρος και αντοχή μεγαλύτερη πολύ βαρύτερων μετάλλων, όπως ο χαλκός και το ατσάλι. Πρακτικά, αυτό σημαίνει, επίσης, μηδαμινές ανάγκες και κόστος συντήρησης.

Inner 2

Φιλικό προς το Περιβάλλον

Το αλουμίνιο είναι ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον κατασκευαστικά υλικά, καθώς είναι πλήρως ανακυκλώσιμο, και μπορεί να επεξεργαστεί και να επαναχρησιμοποιηθεί δίχως να χάνει τίποτα από τις φυσικές του ιδιότητες. Αυτό φυσικά μόνο καλά νέα μπορεί να είναι για το περιβάλλον. Σε συνδυασμό δε με το γεγονός ότι συμβάλλει τόσο δραστικά στη μείωση των ενεργειακών αναγκών ενός κτιρίου, το αλουμίνιο αποτελεί μακράν την πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή υλικού.

Αισθητική

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη μοναδική αισθητική που αποπνέει το αλουμίνιο, ακόμη και σε κάτι τόσο χρηστικό όσο ένα sun breaker. Το αλουμίνιο δεν σκουριάζει, αντέχει στη διάβρωση, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, παραμένοντας εξίσου εντυπωσιακό και αισθητικά κομψό παρά τις άγριες διαθέσεις του καιρού.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που sun breakers αλουμινίου έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται και σε σημεία κτιρίων που δεν έχουν ιδιαίτερη χρηστική αξία, αξιοποιούμενα κυρίως αισθητικά. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, τα sun breakers αλουμινίου όχι απλά θα αφομοιωθούν στην αρχιτεκτονική αύρα του κτιρίου, αλλά θα την αναδείξουν.

Ζούμε σε μια εποχή που απαιτεί ολοένα και μεγαλύτερη υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον, σοφότερη διαχείριση της ενέργειας και των χρηστικών εξόδων, καθώς και μεγαλύτερη δομική αντοχή που να μη θυσιάζει την κομψή εμφάνιση. Τα sun breakers αλουμινίου είναι η επιτομή των απαιτήσεων της εποχής μας.

Μάθετε περισσότερα στο πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer